Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва мащабен ремот на ВиК мрежата на Априлци

В град Априлци започна реконструкцията на вътрешната ВиК мрежа.

За първия етап на цялостната реконструкцияна водопроводната мрежа в Априлци са осигурени над 2,6 милиона лева от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда.

Подобна мащабна реконструкция в планинското градче не е правена през последните 30 години. В момента загубите на питейна вода са около 70%, а средно годишните аварии са около 200.

Общата дължина на водопровода, който ще се подменя, е11,5 км. След ремонта му ще се подобри водоснабдяването на близо 1900 жители на града. Предвижда се едновременна подмяна на обслужващия и транзитния водопровод,




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна, архив.

18 хил. флакона с райски газ са иззети при специализирана операция по Южното Черноморие

18 хиляди флакона с райски газ са иззети при специализирана операция по Южното Черноморие. На 15 души, продаващи балони с газ, са съставени предупредителни протоколи да не продават продукта на непълнолетни лица и в затворени пространства. От бургаската полиция предупреждават, че употребата на райски газ води до дезориентация и мускулни спазми...

публикувано на 09.07.24 в 14:13
Дмитрий Песков

Москва следи срещата на върха на НАТО с "най-голямо внимание"

Москва обяви, че следи откриващата се днес среща на върха на НАТО във Вашингтон с "най-голямо внимание", тъй като  "организацията смята Русия за свой враг", предаде Франс прес, Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков припомни: "Алиансът многократно открито е заявявал, че целта му е да нанесе стратегическо поражение на Русия на бойното поле"...

публикувано на 09.07.24 в 14:05

Доган или Пеевски - разколебани ли са структурите на ДПС в Смолянско?

На последните извънредни парламентарни избори партия ДПС стана първа политическа сила в Смолянска област. От миналата седмица Смолян има и нов областен управител - Румен Пехливанов, който е областен председател на ДПС. До този момент няма публични изявления на представители на местното ръководство. През последните дни единствено през социалните..

публикувано на 09.07.24 в 14:05

ГЕРБ-СДС няма да подкрепят кабинет с втори и трети мандат при никакви условия

ПГ на ГЕРБ-СДС няма да подкрепи предложения за кабинет с втория и третия мандат при никакви условия. Това съобщиха от пресцентъра на партия ГЕРБ. Още преди да е ясно кога точно ще бъде връчен вторият проучвателен мандат за съставяне на правителство, от ГЕРБ декларираха, че няма да го подкрепят. ПРи това – при никакви условия. Решението на..

публикувано на 09.07.24 в 14:03

ГЕРБ-СДС няма да допуснат строежи на паркинги под училища и детски градини в София

Общинските съветници от ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет обявиха, че няма да допуснат в София да се строят паркинги под училища и детски градини. Мирослав Боршош обясни, че екипът на кмета Васил Терзиев има намерение това да се случи под две училища - 41-во и 22-ро и една детска градина - 43-та. "Ефектът върху децата ще е много..

публикувано на 09.07.24 в 13:53

Катастрофа с жертва затвори пътя за Гоце Делчев

Тежка катастрофа с един загинал и двама ранени затвори пътя Банско - Гоце Делчев. Инцидентът е станал  към 11:40 часа в района на село Буково. По първоначална информация от полицията са се ударили два леки автомобила.  Загинал е шофьорът на едната кола, а двама  са ранени. Те са транспортирани  в болницата в Гоце Делчев. Пътят е..

публикувано на 09.07.24 в 13:27
Тодор Тагарев

Проф. Тодор Тагарев: Нямаме очаквания Украйна да получи покана за членство в НАТО

" Нямаме очаквания Украйна да получи покана за членство поради специфичните позиции на някои страни-членки ".  Това заяви пред БНР бившият министър на отбраната проф. Тодор Тагарев във връзка със срещата на върха на НАТО във Вашингтон. "Очакваме, че няма да има решение да бъде поканена Украйна за членство в НАТО, но трябва да бъдат..

публикувано на 09.07.24 в 13:24