Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мария Петрова: Беше трудно състезание

Мария Петрова - главен съдия и президент на ТК на UEG
Снимка: Анна Недкова - БФХГ


"Преди малко се разделихме с представителите на Международната федерация - с президента Моринари Ватанабе, с Наталия Кузмина, с Мария Гигова и всички споделиха, че са много доволни от организацията, щастливи са, че са били тук, определят състезанието като наистина успешно и благодариха на БФХГ за това, че направихме една голяма крачка напред, първата крачка в организацията на състезанията. И аз съм много щастлива наистина, защото успяхме“, сподели главният съдия на световната купа Мария Петрова.


„Беше едно много трудно състезание, какво ли не видяхме в него, но мисля, че зарадвахме българските зрители и феновете на художествената гимнастика с успехите, които им донесохме. И за гимнастичките беше трудно, за всички наши гости, но ние като участие от българска страна показахме едно много добро ниво за месец март“, допълни трикратната ни световна шампионка.

Президентът на ТК към Европейската гимнастика коментира и организацията на европейското първенство, което ще се проведе във Варна от 9 до 11 юни.

„За европейското първенство във Варна се готвим с позитивни мисли за това, че ще приемем елита на Европа. Имаме един добре подготвен екип като федерация и се надявам да се справим успешно, а момичетата да се представят успешно и да зарадват всички", завърши вицепрезидентът на БФХГ.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Рафаел Надал се завърна с победа

22-кратният шампион от Големия шлем Рафаел Надал се завърна триумфално на корта с победа срещу италианеца Флавио Коболи в първия кръг на турнира по тенис от сериите ATP-500 в Барселона (Испания). Надал елиминира италианеца в два сета - 6:2, 6:3 за близо час и половина игра. Надал демонстрира добра форма при завръщането си на корта след дълго отсъствие..

публикувано на 16.04.24 в 20:12

Цанко Цанков удостовери, че пръв е преплувал Гибралтар

Цанко Цанков показа оригинала на документа, удостоверяващ, че на 9-и септември 2022 г е преплувал Гибралтар в неопренов костюм, каквото е изискването на организаторите и фактически е първият българин, покорил протока, който е част от веригата на най-трудните маратони Oceans Seven.  Това се наложи заради новината, че Петър Стойчев през последните..

публикувано на 16.04.24 в 19:02

Топ рефери идват за 15-то издание на турнира по таекуондо „Херея оупън“

Над 1200 състезатели са заявили участие в 15-о издание на международния турнир по олимпийско таекуондо "Херея оупън", който ще се проведе на 21 и 22 април в "Асикс Арена". Отличията в дисциплините "спарниг" и "пумсе" (Форма) ще си оспорват спортисти от 21 държави – Гърция, Италия, Швеция, Швейцария, Португалия, Турция, Австрия, Норвегия, ,..

публикувано на 16.04.24 в 18:08

Мирослава Минчева е на крачка от олимпийска квота

Мирослава Минчева влезе във финала на 25 метра пистолет на Световната купа по спортна стрелба в Рио де Жанейро, информира БТА. Българската състезателка намери място сред най-добрите осем в дисциплината след 286 точки в прецизната стрелба и отличното постижение от 297 точки на бърза стрелба, като с общ сбор от 583 точки завърши осма в квалификациите...

публикувано на 16.04.24 в 17:32
Антоанета Стефанова (в средата) и Виктория Радева (вдясно) се надяват отново на подобно посрещане след Родос.

Шахматните царици Антоанета Стефанова и Виктория Радева за европейското в Родос

На 18 април на гръцкия остров Родос се открива 24-ото европейското първенство по класически шахмат за жени. България ще има шест представителки - Антоанета Стефанова, Виктория Радева, Гергана Пейчева, Надя Тончева, Белослава Кръстева и Петя Караиванова. Толкова наши шахматистки не са участвали на шампионат на Стария континент от 2014 година, когато..

обновено на 16.04.24 в 12:03
Сестри Стоеви

Сестри Стоеви: Целта ни е да излезем от групите на Олимпиадата

Най-добрите състезателки по бадминтон Стефани Стоева и Габриела Стоева се завърнаха в София, след като вчера завоюваха сребърни медали на двойки жени на Европейското първенство в Саарбрюкен (Германия). Те обаче постигнаха един още по-голям успех, след като спечелиха квота за олимпийските игри в Париж 2024. Сестрите, които имат в кариерата..

публикувано на 16.04.24 в 07:25

Нургюл Салимова загуби злощастно от индийка в Торонто

Нургюл Салимова претърпя второ поражение от индийката Вайшали Рамешбабу на Турнира на претендентките за световната титла по шахмат, който се играе в канадския град Торонто. Загубата, която дойде след 88 хода и близо шест часа игра, бе много неприятна за 20-годишната българка, тъй като тя имаше абсолютно спечелена позиция на два пъти, но в..

публикувано на 16.04.24 в 07:21