Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прокуратурата разследва инцидент с участието на сина кмета на Панагюрище

Кметът на Панагюрище - Никола Белишки
Снимка: Уикипедия

Районната прокуратура в Пазарджик пое разследването на снощния инцидент в Панагюрище, при който 21-годишен водач на автомобил последователно блъсна три паркирани коли и се вряза във витрината на търговски обект. В колата  са пътували още четирима души, които веднага след инцидента са се укрили. Сред тях е и синът на кмета на Панагюрище.

 Инцидентът е станал около 2 часа през нощта. Малко по-късно, автомобилът е открит изоставен на пътя за село Панагюрски колони. 

Според разследващи в колата е имало още четирима младежи, които най-вероятно са употребили алкохол. Към момента се изяснява кой точно е шофирал.

От полицията в Пазарджик категорично отказват подробности, но според отлично информиран източник, колата е била управлявана от сина на кмета на Панагюрище Никола Белишки. Самият той отказа коментар.

По случая е образувано досъдебно производство. Според разследващите е истински късмет, че по време на инцидента няма човешки жертви, а само материални щети. 

Все още не е ясно дали всички участници в произшествието са открити и задържани.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Пожар в района на бургаския квартал "Меден рудник", горят сухи треви и храсти

Пожар е възникнал в района под блок 66 в бургаския комплекс "Меден рудник", съобщават от полицията. Горят сухи треви и храсти. Установено е, че се е запалила поляната срещу блока в посока бившите утайници. Огънят е обхванал и обработваните частни градини в района.  По първоначална информация пожарът е възникнал от искри паднали от електрически..

публикувано на 29.07.24 в 14:23

Потвърдена е смъртта на сина на собственика на взривилия се край Елин Пелин склад

Официално е потвърдена смъртта на Теодор Попов, синът на собственика на взривилия се край Елин Пелин склад. Това стана ясно от публикация на близки в социалните мрежи. По-рано Наталия Николова от софийската Окръжна прокуратура информира, че след аутопсията е установено че хората, чиито тела бяха намерени вчера, са починали от взрива...

публикувано на 29.07.24 в 13:50
Асен Генов

Асен Генов: Мечтата на българина за ЕС трябва да се възобнови

На политиците ни най-сериозно им липсва държавническа визия, политически умения, умения да водиш преговори и не на последно място липсва политическа визия. Това коментира журналистът и автор на подкаста „Контракоментар“ Асен Генов в интервю пред БНР за качествата на политиците, за водене на преговори, за да има България редовно..

публикувано на 29.07.24 в 13:50

Главчев: Работим, докато трябва - най-добре е да се състави редовен кабинет

Служебният премиер Димитър Главчев отново даде да се разбере, че би останал на поста, ако и с третия мандат не бъде съставено редовно правителство: "Работим, докато трябва. Не съм от тези, които дезертират, но има конституционна процедура. Най-добре е да се състави редовно правителство с третия мандат", каза Главчев, след като по-рано днес..

публикувано на 29.07.24 в 13:46
Съдебна палата

Съдът пусна под гаранция задържания за оскверняване на "Мемориал дьо ла Шоа" в Париж

Софийската градска прокуратура задържа за 72 часа български гражданин, разследван от френските власти за участие в изрисуването на 35 червени ръце на стена на "Мемориал дьо ла Шоа", както и на сгради в 4-ти и 5-и район в Париж. От държавното обвинение уточняват, че за мъжа - посочен само с инициалите Г.Ф.,  е издадена Европейска заповед за арест..

публикувано на 29.07.24 в 13:37

Саботаж на оптични кабелни мрежи в шест френски департамента

В понеделник бяха прекъснати оптичните кабелни мрежи в шест френски департамента, посочиха властите пред Франс прес. Инцидентите са докладвани в Од, Буш-дю-Рьон, Дром, Еро, Маас и Оаз, но не и в Париж. Според телевизия BFMTV някои оптични кабели са били прерязани от "злонамерени лица", причинявайки прекъсвания на сигналите. Кабелите..

публикувано на 29.07.24 в 13:28
Христо Панчугов

Христо Панчугов: ИТН планират да изнесат шоу! Отиването на избори няма истинска алтернатива

ИТН са шоумени и това, което планират да изнесат, е шоу. Такъв коментар направи пред БНР политологът Христо Панчугов, след като партията на Слави Трифонов получи третия проучвателен мандат за съставяне на правителство.  "То е изцяло предизборно. Всички клишета, които чухме - за разума, за приоритетите, за програмата, са по-скоро опит да се..

публикувано на 29.07.24 в 13:19