Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шест болници във Великотърновско искат секции за пациентите с Covid

Снимка: Радио ВИДИН

Шест болници в област Велико Търново са заявили разкриване на избирателни секции за пациентите с коронавирусна инфекция. 130 избиратели, поставени под карантина или в изолация, за подали заявления за гласуване с подвижна избирателна кутия. 

Една комисия ще обслужва ковид пациентите в цялата болница. Към днешна дата са хоспитализирани 272-а пациенти в четири общински, една областна  и една частна болници в област Велико Търново. Освен медици няма други кандидати за членове на секционните ковид комисии и техният състав все още не е напълно окомплектован. 

Между 14 и 30 карантинирани избиратели от Свищов, Велико Търново, Горна Оряховица и Павликени ще гласуват в една подвижна урна, става ясно от решенията на Районната избирателна комисия. 

421 членове на избирателни комисии са подменени. За причините председателят на РИК Десислава Йонкова посочи: 

„Има хора, които са ангажирани, които ще излизат извън пределите на населеното място, има хора, които са се разболели“. 

Чака се доставката на 313 машини за гласуване.  




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
DJ Дими

DJ Дими: Желанието на звездата е трябвало предварително да се знае

Аз лично и да нямах подготовка за музиката, бих го изиграл по друг начин. Чак такъв проблем да е. Така DJДими коментира в интервю пред БНР непусната "Луда по тебе" на Новак Джокович в зала Арена София на благотворителния мач с Григор Димитров. DJ Дими – Димитър Георгиев, от дълги години озвучава състезания по художествена гимнастика, а след..

публикувано на 18.09.24 в 19:04

Българите в РСМ имат нужда от подкрепа

Българите в Република Северна Македония имат нужда от подкрепа от България, заявиха представители на българската общност в югозападната ни съседка от Прилеп, Струга, Битоля и Кавадарци. Те бяха изслушани в парламентарната Комисия по политиките за българите в чужбина: "Влизането в Конституцията не е никакаво решение. В Македония хората мислят с главата на..

публикувано на 18.09.24 в 18:57
Росен Карадимов

В правомощията само на НС е да извади от избирателните списъци т. нар. "мъртви души"

В правомощията само на Народното събрание е да извади от избирателните списъци така наречените "мъртви души", но 50-ият парламент няма време да го направи. Това заяви служебният министър на иновациите и растежа Росен Карадимов, който проведе във Велико Търново среща с областните управители и службите по гражданска регистрация в Северен централен район...

публикувано на 18.09.24 в 18:52

Президенството: Манипулацията на фактите и истеричните реакции на РСМ не будят оптимизъм

По повод поредните обидни квалификации към България от представител на правителството на РСМ от прессекретариата на президента Румен Радев заявиха, че откритият и конструктивен диалог дори и на неформална среща, каквато се проведе между президентите на България и Република Северна Македония на 13 септември, очевидно силно безпокои определени кръгове в..

публикувано на 18.09.24 в 18:45

Финансовото министерство публикува промените в данъчните закони за обществено обсъждане

Министерството на финансите публикува промените в данъчните закони за обществено обсъждане. Очаква се тази седмица да бъдат публикувани проектопромените в данъчните закони Предлаганите промени са основно технически, свързани с въвеждане на европейски регламенти. В подоходния закон се прецизират правилата за ползване на данъчно облекчение за деца,..

публикувано на 18.09.24 в 18:31
Хората даряват кръв един ден след експлозиите на пейджъри в южното предградие на Бейрут, Ливан, 18 септември 2024 г.

Нови експлозии на комуникационни устройства в Ливан

Най-малко трима души са загинали и десетки са били ранени при нови експлозии на комуникационни устройства, използвани от "Хизбула", в ливанското губернаторство Бекаа, предаде официалната новинарска агенция на Ливан ННА, цитирана от Ройтерс. ННА и Ройтерс се позовават на представители на ливанските сили за сигурност и очевидци. Ливанското..

публикувано на 18.09.24 в 18:16
Зинаида Златанова

Зинаида Златанова: България като държава не заяви интерес към ресор в ЕК

Големите държави получиха в ЕК сериозни ресори по 2 и по 3, понякога заедно,   получиха цели икономически сектори като отговорност, цялата индустрия на Европа е при френския комисар. Нашият ресор не е особено впечатляващ и не се говори много за него в Брюксел, защото остана между половината от предишните ни еврокомисар и – младежта и образованието..

публикувано на 18.09.24 в 18:04