Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Руският посланик в САЩ няма да се завърне скоро във Вашингтон

Анатолий Антонов
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Посланикът на Русия в Съединените щати Анатолий Антонов няма да се завърне скоро във Вашингтон. Това заяви за РИА Новости руският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков.

Сергей Рябков посочи, че завръщането на Анатолий Антонов ще зависи от следващите стъпки на Вашингтон по отношение на Москва. По думите му руската страна очаква от американците да покажат поне някакъв стремеж към относително нормализиране на двустранните отношения.

Посланик Антонов беше поканен на консултации в Москва, след като в телевизионно интервю президентът на Съединените щати Джо Байдън отговори утвърдително на въпрос дали смята руския си колега Владимир Путин за убиец.

Освен това Байдън се закани, че ще накара Путин да си плати за намесата в американските президентски избори. Тогава от руското министерство на външните работи заявиха, че Москва е заинтересована да не допусне необратима деградация на двустранните отношения.

На първи април руският министър на външните работи Сергей Лавров заяви, че датата на завръщане на посланик Антонов във Вашингтон ще бъде определена от президента Путин.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Русия съжалява, че САЩ отказват публичен разговор Путин - Байдън

Русия изрази съжаление във връзка с това, че САЩ отказват според нея да организират публичен диалог между Владимир Путин и Джо Байдън по инициатива на руския президент след словесната им престрелка миналата седмица. „Пропусната е още една..

публикувано на 22.03.21 в 14:09
ВИЖТЕ ОЩЕ

Нови предупреждения за опасни горещини в Румъния

Румънските метеоролози издадоха нови предупреждения за опасни горещини и за утре. Червеният код обхваща Южна Румъния от Калафат до Браила, Тулча и Констанца, и включва и столицата Букурещ.  Максималните температури ще бъдат между 38 и 41 градуса, съобщава..

публикувано на 18.07.24 в 16:17
Киър Стармър и Володимир Зеленски на срещата на върха на Европейската политическа общност край Оксфорд

Киър Стармър: Искаме да възстановим отношенията на доверие и приятелство с ЕС

На срещата на върха на Европейската политическа общност край Оксфорд, в която участва и българският президент Румен Радев, новият министър-председател на Великобритания Киър Стармър се обяви за възстановяване на отношенията с Евросъюза след Брекзит...

публикувано на 18.07.24 в 15:34
Урсула фон дер Лайен в ЕП

Урсула фон дер Лайен бе избрана за втори мандат начело на Европейската комисия

С 401 гласа "за", 284 "против" и 16 "въздържал се" Урсула фон дер Лайен бе избрана за втори мандат начело на Европейската комисия. Гласуваха общо 707 евродепутати, невалидните бюлетин са 7. Евродепутатите гласуват кандидатурата на Фон дер Лайен за..

публикувано на 18.07.24 в 15:21

Илияна Йотова: Надявам се да има правителство с третия мандат

Надявам се, че разумът при парламентарните групи ще надделее и ще има правителство с третия мандат, каза вицепрезидентът Илияна Йотова в Созопол, където днес участва в  тържествената церемония пред паметника на Левски по повод 187 години от рождението на..

публикувано на 18.07.24 в 15:08
Генералният директор на БНР Милен Митев представя отчет пред СЕМ

СЕМ прие отчета на генералния директор на БНР

С три гласа "за" и два "против" членовете на Съвета за електронни медии приеха отчета на генералния директор на БНР Милен Митев за дейността в периода 01 ноември 2023 – 30 април 2024 година. Очаквано, сред поставените на обсъждане въпроси..

публикувано на 18.07.24 в 14:48

Вятърът край Воден се усили и повиши риска от разрастване на пожарите

Вятърът край боляровското село Воден се усили и това повиши риска от разрастване на пожарите там. Два хеликоптера на Българската армия се включиха в гасенето.  Около 35 къщи са изгорели в с. Воден, пожарът е овладян Калин Стоянов: Обезопасихме..

публикувано на 18.07.24 в 14:40

Късо съединение е причината за пожара в свищовското село Ореш

Късо съединение е причината за пожара в свищовското село Ореш, който предизвика значителни материални щети и се наложи да бъдат евакуирани хора, съобщиха от Противопожарната служба във Велико Търново.  Пожар край свищовското село Ореш, засегнати са..

публикувано на 18.07.24 в 14:26