Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Реал (М) излезе начело в Испания след успех над Барселона

Реал (Мадрид) - Барселона
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Футболистите на Реал (Мадрид) постигнаха втори успех за сезона над Барселона, след като в среща от 30-ия кръг на първенството се наложиха на своя стадион "Алфредо ди Стефано" с 2:1.

Шампионите си осигуриха два гола аванс след половин час игра - първо отбеляза Карим Бензема в 13-ата минута, а Тони Кроос удвои в 28-ата. За гостите Оскар Мингеса върна едно попадение в 60-ата минута, което се оказа последно за срещата.

С победата Реал (Мадрид) излезе начело в класирането в Испания, като с 60 точки се изравни с градския съперник Атлетико - двата тима имат по 66 точки, а Барселона е трети с 65. Освен това двата тима удариха по две греди, и за да е пълна драмата, втората за гостите дойде в последните секунди. В края на мача Каземиро от домакините бе изгонен, след като получи втори жълт картон в 90-ата минута.

В 13-ата минута Валверде от Реал финтира няколко играчи на каталунците, разви атаката по десния фланг към Лукас Васкес, който бе да се бави намери Карим Бензема в наказателното поле, и той с хубав удар от движение отбеляза първия гол. В тези начални минути "белите" имаха превъзходство в играта, което бе материализирано и в 28-ата минута. Винисиус преодоля двама защитници на Барса и бе фаулиран.

Зад топката, за изпълнение на прекия свободен удар застана Тони Кроос, който стреля опасно, топката рикошира в Жорди Алба и излъга вратаря Тер Стеген - 2:0. Атаките на Барселона, с основен организатор Лионел Меси през централната зона не дадоха никакъв резултат през първото полувреме.  

На полувремето заваля силен дъжд над Мадрид, който затрудни действията на футболистите от двата тима. Наставникът на гостите Роналд Куман извади от терена незабележимия Дест, като пусна Гризман, но и той не успя да промени статуквото на терена. Напротив - опасните контраатаки на домакините вещаеха трети гол, но пропуските на нападателите не позволиха резултата да бъде променен.

Това все пак се случи в 60-ата минута, когато защитата на Реал не реагира добра на хлъзгавия терен при центриране отляво и Мингеса засече топката в наказателното поле - 2:1.  

До края двата отбора си размениха по няколко опасности, но резултатът не бе променен.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Балкан загуби от Билбао с 55:95

Балкан с тежко поражение за Купата на ФИБА Европа

Отборът на Балкан (Ботевград) стартира с тежка загуба от Билбао Баскет с 55:95 точки като гост в Испания в първия кръг от 10-та групана турнира за Купата на ФИБА Европа по баскетбол за мъже. Домакините имаха предимство през цялото време, а българският отбор не поведе нито веднъж в двубоя. Билбао натрупа 11 точки аванс в края на първата..

публикувано на 10.10.24 в 06:40

Страхотен старт на “СуперОктомври” за волейболистиките на Левски

Волейболистките на Левски София направиха перфектен старт в европейските турнири. Воденият от Радослав Арсов тим надигра словашкия ВП УКФ Нитра с 3:0 (25:12, 25:12, 25:14) в първия двубой от 1/32-финалите на турнира "Чалъндж къп", който се игра пред 100 зрители в зала “Левски София”. Това бе страхотен старт на “СуперОктомври” за волейболистките на..

публикувано на 09.10.24 в 21:44

Поражение за Рилски спортист в груповата фаза за Купата на ФИБА Европа

Българският шампион Рилски спортист загуби от унгарския Алба Фехервар с 88:100 (17:30, 20:22, 21:33, 30:15) като гост в Секешфехервар в първа среща от група F на турнира за Купата на ФИБА Европа по баскетбол за мъже. Домакините от Алба Фехервар поеха инициативата още в началото на двубоя и след силна първа четвърт поведоха с 30:17. Рилски спортист не..

публикувано на 09.10.24 в 21:13

Волейболният Нефтохимик с победа над гръцкия Кифисия в турнира Чалъндж къп

Отборът на Нефтохимик 2010 започна триумфално сезона си - с европобеда с 3:01 (25:18, 25:17, 25:19) над гръцкия съперник Кифисия в първи 1/32-финал за Чалъндж къп пред повече от 1000 зрители в новата зала "Арена Бургас". Нехтохомимик започна със състав: Добромир Димитров, Рафал Фарина, Аксел Трухчев, Шимон Крайчович, Франсоа Ребейрол, Красимир..

публикувано на 09.10.24 в 20:59

Баскетболистките на Берое с втора победа в Адриатическата лига

Българският шампион Берое (Стара Загора) победи тима на Студио Загреб с 65:53 (15:19, 12:15, 17:12, 21:7) като гост в Хърватия в двубой от Адриатическата лига по баскетбол за жени. Успехът бе втори от двата изиграни мача на Берое в турнира до момента, а отборът оглави временното класиране. По-добро второ полувреме осигури победата за старозагорки,..

публикувано на 09.10.24 в 20:11

Монтана с първи успех за сезона в Адриатическа лига по баскетбол

Отборът на Монтана 2003 се наложи над хърватския Задар Плюс с 84:63 (28:16, 14:15, 27:16, 15:16) като домакин в зала „Младост“ в Монтана и постигна първа победа за сезона в Адриатическата лига по баскетбол за жени. Българският вицешампион, който вече има актив от един успех и една загуба, стартира ударно двубоя. По-малко от три минути преди края на..

публикувано на 09.10.24 в 20:07

Хиляди привърженици на Левски посетиха премиерата на филма за Георги Аспарухов

Хиляди привърженици на Левски посетиха за премиерата на филма за "синята" легенда Георги Аспарухов "Гунди - Легенда за любовта", която се състоя в зала "Арена София".  Част от официалните гости бяха футболистите и треньорите в Левски, президентът на клуба Наско Сираков заедно със съпругата си Илиана Раева, бившият президент на БФС Валентин Михов, Благой..

публикувано на 09.10.24 в 19:02