Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Босът на ПСЖ: Играхме великолепно, искаме трофея

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентът на Пари Сен Жермен Насер Ал-Халаифи бе повече от доволен от класирането на тима му за полуфиналите на Шампионската лига. Парижани отстраниха настоящия носител на трофея Байерн (Мюнхен), въпреки че загубиха с 0:1 у дома. Победата с 3:2 в Мюнхен се оказа достатъчна за класирането на тима за следващата фаза.

„Нашата цел винаги е била да стигнем колкото може по-напред, да стигнем до финала и да го спечелим. Днес всичко беше просто великолепно. Можехме да вкараме и 3-4 гола, но важното е, че продължаваме напред. Вярвам в нашия отбор, той израсна и придоби опит. Елиминирахме Барселона и Байерн, което означава много. Гордея се с всички. 


Треньорът Маурисио Почетино и Леонардо свършиха страхотна работа, а играчите се раздадоха докрай. Вложихме много в клуба, за да спечелим Шампионската лига и всички възможни трофеи. Не виждам причини Неймар и Килиан Мбапе да искат да си тръгнат. Ние наистина имаме всичко необходимо, за да спечелим всички турнири", каза Ал-Халаифи.

Треньорът на ПСЖ Маурисио Почетино добави: „Преди всичко, искам да поздравя играчите. Заслугата е изцяло тяхна. Радвам се за тях, за щаба, за клуба, за президента, за спортния директор Леонардо. Хубаво е, че всички заедно може да споделим тези страхотни емоции. Липсваше ми този адреналин. Футболът е прекрасен спорт. Не трябва да се предаваш никога. Постарахме се колкото можем днес и трябва да продължим да работим“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Ботев (Враца)

Берое с драматична победа над Ботев във Враца

Берое постигна драматична победа с 2:1 като гост срещу Ботев (Враца) в последен мач от третия кръг в Първа футболна лига.  В 20-ата минута Жорди Говеа центрира от ъглов удар, а в наказателното поле Хуан Пинеда стреля с глава и топката мина под плонжа на Федерико Бариос и влезе в долния десен ъгъл на вратата на домакините. Постепенно домакините,..

публикувано на 05.08.24 в 23:32
Кирил Милов

Кирил Милов с нов шанс да се бори за медал в Париж

Кирил Милов получи шанс да се бори за медал на олимпийските игри в Париж, след като беше изтеглен за репешажите в категория 130 килограма в класическата борба. Това стана възможно, след като Ясмани Акоста Фернандес се класира за финала в категорията, след успех над китаеца Линчжъ Мън. Победата на представителя на Чили срещу китайския съперник..

публикувано на 05.08.24 в 23:11
Имане Хелиф

Скандалните боксьорки са се провалили на тест за полови хромозоми, заявиха от ИБА

Алжирската боксьорка Имане Хелиф и боксьорката от Тайван Лин Ю-Тин са били дисквалифицирани от световното първенство за жени през 2023 година, тъй като направеният на двете..

публикувано на 05.08.24 в 22:42
Испания

Испания на финал в олимпийския турнир по футбол

Испания направи пълен обрат и победи Мароко с 2:1, като по този начин се класира на финал на олимпийския турнир по футбол за мъже на Игрите в Париж. Мачът започна с куриозен момент. При единоборство с марокански играч в 12-ата минута десния бек на испанците Марк Пубил се вряза право в краката на узбекистанския главен съдия Илгиз Танташев и..

публикувано на 05.08.24 в 21:54
Георги Дерменджиев

Дерменджиев: Лудогорец се приближава към оптималната си форма

Старши треньорът на футболния Лудогорец Георги Дерменджиев говори на пресконференцията в Баку преди гостуването на “орлите” на Карабах (Агдам). Първият мач от третия квалификационен кръг на Шампионската лига е утре (вторник, 6-и август) от 19:00 часа на стадион "Тофик Бахрамов" в Баку. "Отборът е в добро настроение и мисля, че сме готови..

публикувано на 05.08.24 в 21:27
Илиян Радулов

Илиян Радулов е във втория кръг на турнира в Таусте (Испания)

Илиян Радулов се класира за втория кръг на турнира по тенис на твърди кортове в Таусте (Испания) с награден фонд 15 хиляди долара. Българинът се наложи над Амит Валес от Израел със 7:5, 6:2 за 92 минути. Радулов поведе с 5:3 в първия сет, но допусна изравняване при 5:5. Той направи нов пробив за 6:5, а след това при свой сервис спечели със..

публикувано на 05.08.24 в 20:37
Айк Мнацаканян

Айк Мнацаканян започва срещу световния вицешампион

Националът ни Айк Мнацаканян стартира срещу европейския първенец от Рим 2020 и вицешампион от последните две световни първенства Санан Сулейманов (Азербайджан) на олимпийския турнир по класическа борба в категория 77 килограма. Двубоят е последен от програмата осминафиналите на тепих А утре и се очаква да започне след 13:00 часа. 28-годишният..

публикувано на 05.08.24 в 20:35