Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Карадайъ: ДПС би подкрепило кабинет на новите сили в парламента

Мустафа Карадайъ
Снимка: Ани Петрова

Председателят на Движението за права и свободи (ДПС) Мустафа Карадайъ заяви, че страната ни е в „безпрецедентна ситуация от няколко кризи“. Партията би подкрепила правителство на трите нови политически сили в Народното събрание, ако представи ускорена ваксинационна програма, по-ефективни мерки за защита на населението и бизнеса.

„Избирателите искат да се изпълни девизът „Съединението прави силата. Заедността е заложена в изборните резултати и е общият ни залог за успех. Призоваваме от днес да започне възстановяването на демокрацията и нормалността в политиката“, каза лидерът на ДПС.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Атанас Запрянов представи меморандум за придвижването на военни части между България, Гърция и Румъния

Министърът на отбраната Атанас Запрянов представи пред Народното събрание подписания наскоро меморандум за улесняване придвижването на съюзнически военни части между България, Гърция и Румъния.  Запрянов заяви, че споразумението се отнася до модернизиране и изграждане на железопътни линии, транспортни артерии по направление..

публикувано на 19.07.24 в 16:16

Заседание на Съвета по сигурността към МС с участие на представители на парламентарните сили

Вече час под председателството на служебния премиер Димитър Главчев се провежда съвет по сигурността заради пожарите в страната. Този път с участието на представители на парламентарните сили. Николай Денков от ПП-ДБ, Костадин Костадинов от "Възраждане" и Станислав Балабанов от ИТН коментираха преди началото, че свикването на съвета е..

публикувано на 19.07.24 в 16:15

БЧК започва дарителска кампания в помощ на пострадалите при пожарите

Българският червен кръст започва дарителска кампания в помощ на пострадалите при пожарите в страната.  За целта е открита специална банкова сметка.  Желаещите да се включат в кампанията, могат да го направят и с есемес на кратък номер 1446 за всички мобилни оператори - стойността на дарението е 1 лев.

публикувано на 19.07.24 в 16:03
Първан Дангов

Прокуратурата повдигна обвинение срещу кмета на Дупница Първан Дангов

Районната прокуратура в Кюстендил е внесла в съда обвинителен акт срещу кмета на Дупница Първан Дангов за отправени закани спрямо началника на Районното управление на полицията в града Крум Зарев, съобщиха за БНР от обвинението.  Досъдебното производство по случая е от средата на май, а конфликтът между двамата по телефона станал през март...

публикувано на 19.07.24 в 15:58

24-часов режим на водата въвеждат за пет села в област Монтана

24-часов режим на водата въвеждат за пет села в област Монтана. Липсата на дъжд принуди ВиК да направи предложение до кметовете. Три села от община Чипровци и две от община Вълчедръм минават на воден режим.  Липсата на дъждове принуди ВиК - Монтана да направи предложение до кметовете.  В Чипровци на воден режим минават Равна, Горна..

публикувано на 19.07.24 в 15:55
Ваня Нушева

Ваня Нушева: Партиите да променят начина си на управление и на комуникация с избирателите

Това, което със сигурност трябва да направят политическите партии у нас и вече започват да го осъзнават, е да променят начина, по който функционират и водят диалог със своите поддръжници и избиратели. Това препоръча в интервю пред БНР гл. ас. Ваня Нушева от Софийския университет „Св. Климент Охридски“. „Видяхме два процеса в..

публикувано на 19.07.24 в 15:54
Пожар  близо до вилна зона в село Отец Паисиево

Удължават частичното бедствено положение за Отец Паисиево, Песнопой и Иван Вазово

Кметът на община Калояново Младен Кичев издаде заповед за удължаване на частичното бедствено положение за селата Отец Паисиево, Песнопой и Иван Вазово.  Големият пожар в този район е локализиран, но в Отец Паисиево продължават да дежурят четири екипа на пожарната, служители на Горското стопанство и доброволци.  От вчера са потушени..

публикувано на 19.07.24 в 15:46