Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЕК одобри допълнителни 562,5 млн. евро за Франция, Финландия, България и Литва

Снимка: архив

Европейската комисия одобри допълнителни средства за Франция, Финландия, България и Литва в размер на 562.5 милиона евро по инициативата REACT- EU, която е в помощ на възстановяване от пандемията от Covid-19.

За България средствата ще бъдат осигурени с поправки в оперативната програма "Региони в растеж" и ще са насочени за трайни промени в инфраструктурата и  модернизиране на здравните услуги. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Асен Василев

Асен Василев: Марин и Стефан Димитрови не са посещавали МФ, докато бях министър

Марин и Стефан Димитрови не са посещавали Министерството на финансите, докато Асен Василев е бил министър.  Митничари декларираха в НС, че нямат информация Марин и Стефан Димитрови да са посещавали "Капитан Андреево" и "Лесово" Това обяви Василев пред ресорната временна анкетна комисия. Василев обясни, че твърденията за..

публикувано на 24.04.24 в 16:42

Слагат две камбани на храма в центъра на Бобов дол

Две 50-килограмови камбани се поставят на строящия се от 20 години храм "Свето Успение Богородично" в центъра на Бобов дол, каза за БНР кметът на миньорския град Елза Величкова.   Храмът е благословен от тогавашния патриарх Максим, а за изграждането му е съдействал и покойният вече патриарх Неофит, който обещал на бобовдолци да го освети..

публикувано на 24.04.24 в 16:28
Любомир Николов, директор на СДВР.

СДВР: Димитър Стоянов е отишъл в "Пирогов" с няколко часа закъснение

Журналистът Димитър Стоянов е отишъл да се освидетелства в болница "Пирогов" със закъснение от няколко часа. Това съобщи директорът на столичната полиция старши комисар Любомир Николов. Той уточни, че действията на МВР са по процедура и няма значение кой е човекът, срещу когото е подаден сигнал.  Димитър Стоянов: Аз подадох сигнала на..

публикувано на 24.04.24 в 16:27
Областният управител на Русе Данаил Ковачев

Областният управител на Русе е подал жалба за злоупотреба с държавни средства

Жалба до Административния съд и сигнал до премиера и министъра на финансите за злоупотреба с държавни средства е подал областният управител на Русе Данаил Ковачев.  Става дума за буферен паркинг в района на Дунав мост, за който държавата отпусна 3 милиона лева на Община Русе.  За проблемите около изграждането на паркингите в района на граничния..

публикувано на 24.04.24 в 16:22

Митничари декларираха в НС, че нямат информация Марин и Стефан Димитрови да са посещавали "Капитан Андреево" и "Лесово"

Митническите служители Георги Господинов и Николай Петков декларираха, че нямат информация Марин и Стефан Димитрови да са посещавали пунктовете при Капитан Андреево и Лесово.  Двамата служители на агенция "Митници" отговарят на въпроси на депутати от ресорната временна анкетна комисия в парламента.  Господинов заяви, че внезапните..

публикувано на 24.04.24 в 16:20

Румен Спецов защити служителя на НАП, участвал в инцидента с Димитър Стоянов

Изпълнителният директор на НАП Румен Спецов обяви, че служителят на агенцията, участвал в инцидента с журналиста Димитър Стоянов, е "станал жертва на брутална агресия и арогантност, демонстрирана на улицата от страна на Стоянов".  Димитър Стоянов: Аз подадох сигнала на 112 и ми казаха, че нямат екипи Това става ясно от съобщение от..

публикувано на 24.04.24 в 16:13

Старт на кампанията за евровота в Кипър

В Кипър днес официално стартира предизборната кампания за Европейския парламент, като бяха внесени листите с кандидатите за депутати в него. За първи път в политическата история на страната три партии на кипърските гърци включват в бюлетината си кипърски турци. 63-ма са претендентите за 6-те места на членове на Европейския парламент,..

публикувано на 24.04.24 в 16:11