Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Контузия спря Светла Згурова от финалите на СК по модерен петобой в София

Светла Згурова влезе във финалите с четвърти резултат.
Снимка: БФМП

Травма попречи на европейската и световна шампионка за девойки до 17 години Светла Згурова да продължи участие във финалите на Световната купа по модерен петобой в София, втора квалификация за олимпийските игри в Токио.

След двете дисциплини плуване и фехтовка при жените, Згурова трябваше да напусне надпреварата поради стара контузия в глезена, която се "отключи" отново. Лекарският щаб на българския отбор взе решение да не се рискува с бягането и стрелбата, където ситуацията можеше да бъде по-зле и да сложи край на целия сезон за българката.

Още на първата Световна купа глезенът на Згурова беше бинтован и тя участваше на обезболяващи медикаменти. Без нея при жените останахме само с Ралица Митева, която беше извън първите 36 състезателки и не попадна във финала.

Днес България има шест представители при мъжете. Денис Колев и Тодор Михалев са с големи шансове да влязат в неделния финал, като всичко ще стане ясно около 18:00 часа тази вечер, когато са последните две дисциплини - бягането и стрелбата.

В утрешния ден (събота) са финалите при жените, а в неделя при мъжете. Най-интересните състезания за определяне на победителите ще започнат след 14:00 часа и в двата дни, когато стартира бонус рунда по фехтовка. След него е конната езда, бягането и стрелбата, които ще се проведат на терен номер 1 на Национална спортна академия.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Даниил Кондраков

Ботев (Враца) привлече нападателя Даниил Кондраков

Отборът на Ботев (Враца) подписа договор с украинеца Даниил Кондраков. 26-годишният централен нападател е най-новото попълнение на отбора. Кондраков е играл в Слиема (Малта) преди пристигне при врачани. В кариерата си е обличал също така екипа на Пирин (Благоевград), където има изиграни 31 мача в Първа лига и 6 отбелязани гола...

публикувано на 21.07.24 в 09:47
Играчите и персоналът на Реал са изненадани от Мбапе

Играчите и персоналът на Реал са изненадани от Мбапе

Играчите и служителите на Реал (Мадрид) са приятно изненадани от поведението на новодошлия Килиан Мбапе, съобщава AS. Според изданието всички в клуба са били изумени от гладкостта и лекотата, с която французинът е общувал с тях. Мнозина също отбелязват неговата скромност и фокус върху работата. Също така се съобщава, че екипът е оценил..

публикувано на 21.07.24 в 09:36
Лудогорец няма да пуска фенове на ЦСКА София

Лудогорец няма да пуска фенове на ЦСКА София

Ръководството на Лудогорец съобщава, че касите на улица "Васил Левски" номер 31 ще отворят днес в 17:00 часа преди мача с ЦСКА София, който по програма е от 21:15 часа. ВАЖНО! Поради наложената забрана за гостуващи фенове на противниковия отбор ПФК Лудогорец няма да продава билети за привърженици на столичния отбор. Такива няма да бъдат..

публикувано на 21.07.24 в 09:13
Стефка Костадинова

Стефка Костадинова поздрави лекоатлети за медалите

Председателят на Българският олимпийски комитет (БОК) Стефка Костадинова изпрати поздравителен адрес до Българската федерация по лека атлетика (БФЛА) по повод пълния комплект медали, които състезателите спечелиха до момента от европейското първенство до 18 години в Банска Бистрица. Радина Величкова взе златния медал на 100 м, Димо Андреев е..

публикувано на 21.07.24 в 08:32

Колоезденето е един от най-популярните спортове в Троян

Колоезденето е един от най-популярните спортове в Троян, със сериозни традиции и не случайно всяка година колоездачната обиколка на България преминава през планинския град. Наред с шосейното колоездене, група ентусиасти създават и велоклуб, но там почти всичко е насочено към децата. С помощта и финансовата подкрепа на общината  в троянския..

публикувано на 21.07.24 в 06:43
Станислав Генчев

Станислав Генчев: „Доволен съм, Левски не бе започвал с победа 4 години

Треньорът на Левски - Станислав Генчев, бе много доволен след успеха на тима си, който бе постигнат с характер и с добра игра. Той обаче не пропусна да подчертае, че тимът не е бил концентриран в първите минути и му предстои много работа в защита. "Доволен съм, на пръв път сме – заяви Генчев. - Нашият отбор в последните четири години не беше..

публикувано на 21.07.24 в 05:44
Иван Колев

Иван Колев: „Извинявам се на феновете за тежката загуба“

Треньорът на Локомотив (София) - Иван Колев, се извини на феновете за тежката загуба от Левски: „Първо, искам да се извиня на феновете за това тежко поражение на старта. То дойде, защото получихме първия и втория гол по много лек начин. Това повлия и психически зле на играчите. Аз обаче не ги обвинявам. Имайте предвид, че това е отбор на три..

публикувано на 21.07.24 в 05:40