Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Волейболните националки ще играят две контроли с тима на Полша

Снимка: FIVB

Женският национален отбор на България по волейбол ще изиграе две контроли срещу Полша като част от подготовката си за Златната европейска лига.

Тимът, воден от Иван Петков, ще гостува на 15 и 16 май, като заминава ден по-рано. Приятелските срещи са в град Лодз. По предварителна договорка са насрочени за 14:45 часа местно време. „Лъвиците“ отбелязаха старт на подготовката за новия сезон на 27 май в София, а тренировъчният процес се води в зала „Левски София“.

Златната европейска лига започва в края на май. Волейболистките ни ще се изправят срещу Украйна, Словакия и Финландия в предварителна група В. България е домакин на финалната четворка, която ще се проведе в Русе (19-20 юни).


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Петрокуб - Лудогорец

Лудогорец спечели и реванша срещу Петрокуб и се класира за основната схема на Лига Европа

Лудогорец приключи успешно задачата да намери място в основната схема на турнира Лига Европа след победа с 2:1 в реванша от плейофния кръг на турнира срещу молдовския Петрокуб. Разградчани продължават напред с общ резултат 6:1. Лудогорец свърши основната си работа още в първия мач преди седмица, когато на свой терен спечели с 4:0 и реваншът на стадион..

публикувано на 29.08.24 в 22:05

Матео Малучели е шампион в Колоездачната обиколка на България, победата на Мартин Папанов в последния етап предизвика скандал (обновено)

Италианецът Матео Малучели от японския отбор Джей Си Ел Укьо е шампион в 71-вото издание на Колоездачната обиколка на България.  Надпреварата завърши със скандал и над два часа разглеждане на контестации от страна на съдиите заради победата на българина Мартин Папанов от отбора на Цар Симеон в последния пети етап - 123 километра от Сливен до Габрово...

обновено на 29.08.24 в 20:56
Кристиано Роналдо (вляво) и Джанлуиджи Буфон участваха в тегленето на жребия

Ливърпул – Реал и Барселона – Байерн сред най-интригуващите сблъсъци в основната фаза на Шампионската лига

Ливърпул - Реал Мадрид и Барселона - Байерн Мюнхен са две от най-любопитните срещи в основната фаза на Шампионската лига. Сезон 2024/25 отбелязва дебютът на новия формат на турнира, който ще бъде без групова фаза. Жребият днес бе изтеглен в Монако, а преди историческия момент, в който станаха ясни двойките от четирите урни, Джанлуиджи Буфон и Кристиано..

публикувано на 29.08.24 в 20:38
Пламен Андреев

Ексклузивно: Левски договори вратаря Пламен Андреев с Фейенорд

Левски договори вратаря Пламен Андреев с нидерландския гранд Фейенорд. Новината научи ексклузивно БНР. Стражът ще подпише 5-годишен договор с клуба от Ротердам. "Личните условия на Пламен са уточнени. Остава да мине медицински прегледи и да се присъедини към новия си отбор", заяви специално за "Хоризонт" агентът на играча Виктор Кирков. По-рано през..

публикувано на 29.08.24 в 19:56
Слав Киров

Българин с бронз от СП по спортно катерене за юноши

Слав Киров се представи отлично и извоюва бронз на световно първенство по спортно катерене за юноши и девойки в Гиянг, Китай. Българинът се класира на финала и в двете дисциплини, в които участва - трудност и боулдър. В първата дисциплина в програмата - трудност, Слав Киров зае 6-то място.  В боулдъра българинът спечели бронзов медал след драматичен..

публикувано на 29.08.24 в 18:35
Иван Колев

Иван Колев: Очакваха Локомотив (Сф) да е с 1-2 точки, а имаме осем

Старши треньорът на ПФК Локомотив (София) Иван Колев коментира представянето на столичния отбор в Първа лига през сезона досега и разкри кои са най-големите проблеми в селекцията. "Нагласите за Локомотив (София) бяха да имаме 1-2 точки след първите осем кръга заради множеството проблеми откъм селекция и контузии. Не можем да бъдем недоволни от..

публикувано на 29.08.24 в 17:22
С грандиозен спектакъл откриха Параолимпийските игри

С грандиозен спектакъл откриха параолимпийските игри

Грандиозен спектакъл в сърцето на френската столица Париж даде старт на параолимпийските игри, които ще приковат погледа на света в следващите 11 дни. Церемонията по откриването отново бе извън стадион, като се проведе между емблематичния булевард "Шанз-Елизе" и Плас де ла Конкорд и бе гледана на живо от 50 хиляди зрители. Голяма част от..

публикувано на 29.08.24 в 06:07