Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ива Митева: Служебният кабинет няма да има време за ревизия на предишното управление

Снимка: БГНЕС

Служебният кабинет няма да има време, за да направи ревизия на предишното управление, допуска председателят на Народното събрание Ива Митева.

„Времето наистина е прекалено малко. Да, сигурно ще започне някакъв преглед, някакъв анализ, някакви първи стъпки ще започнат в тази посока, но смятам, че същинската работа ще трябва да се извърши от следващия кабинет, който бъде избран от Народното събрание“, смята тя.

Като постижение на 45-ия парламент Ива Митева отчете промените в Изборния кодекс, а като недостатък - твърде многото внесени законопроекти по различния въпроси:

„Като че ли популизмът, който надделя, но няма как това да не се случи при положение, че всички очакваха изборите. Аз поне съм доволна, че не допуснахме много законопроекти да се гледат. Доволни сме, че не дадохме възможност популизмът да надделее над разума“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

НС отхвърли предложението за въвеждане на само един учебник за клас

Парламентът отхвърли предложението на БСП за въвеждане на само един учебник за всеки клас. Срещу промените в Закона за училищното и предучилищното образование гласуваха 77 депутати, 26 се въздържаха. Законопроектът беше подкрепен от 87 народни представители от „Възраждане“, ИТН, БСП и 20 от независимите. Идеята за един учебник е..

публикувано на 14.08.24 в 11:54

Освободиха зам.-председателя на КФН

Със 109 гласа "за", 36 - "против" и 16 въздържали се, НС освободи от заеманата длъжност зам.-председателя на Комисията за финансов надзор Владимир Савов поради подадена оставка. В комисията Савов ръководеше управление "Застрахователен надзор".  От парламентарната трибуна той напомни, че вече 10 години работи в комисията и оставя..

публикувано на 14.08.24 в 11:52

Политическите реакции на акцията срещу Гайтански

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов определи като странни действията на Прокуратурата, свързани с акцията в имоти на бизнесмена Румен Гайтански:  "Странно защо Прокуратурата в момента се задейства за лице, което според медиите, е свързано с Доган, тоест Прокуратурата удря Доган, което означава, че Пеевски, който е собственикът на..

публикувано на 14.08.24 в 11:46

Георги Димитров: Искам да накарам младите да бъдат амбициозни, да започнат да мечтаят и да действат

"Освен да покажа българския фолклор и това, което на мен ми харесва, искам да науча децата, че има едни правила в този живот, които трябва да те движат. В днешно време доста от родителите и децата не съумяват да свикнат да се борят и да бъдат отбор. Ако не си отборен играч, няма как да постигнеш този резултат. Адски трудно е, но успяваме".  Това..

публикувано на 14.08.24 в 11:42
Служебният министър на икономиката и индустрията Петко Николов

И икономическият министър запазва поста си в кабинета на Горица Грънчарова - Кожарева

Още един министър остава в служебното правителство на Горица Грънчарова - Кожарева. Министърът на икономиката и индустрията Петко Николов е приел предложението след среща с Кожарева, съобщиха от екипа на Николов. В новото правителство потвърдиха участието си и финансовият министър Людмила Петкова, министърът на образованието Галин Цоков и..

публикувано на 14.08.24 в 11:35

ББР: Още през 2021 г. подадохме сигнал до прокуратурата за кредита на Гайтански

Още през 2021 г. подадохме сигнал до прокуратурата за този кредит. Така Цанко Арабаджиев, изпълнителен директор и член на УС на ББР, коментира спорното плащане, отпуснато на фирма на бизнесмена Румен Гайтански , което в момента се разследва. Става въпрос за близо 150 милиона лева. Прокуратурата, антикорупционната комисия и полицията обискират имоти..

публикувано на 14.08.24 в 11:15

Спецакция и във фирма, изпълнявала поръчки при управлението на Хасан Азис в Кърджали

Антимафиоти влязоха в офиса на фирма "ПСП строй" в Кърджали. В нея участва бившият президент на футболен клуб "Арда" Петър Пешев, на чието име се водят още 6 фирми. Проверяват се документи и се разпитват свидетели. Няма официална информация за полицейската акция, но според запознати тя е във връзка с разследването на кредита, отпуснат на фирма..

публикувано на 14.08.24 в 11:06