Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стефан Янев обеща почтеност, прозрачност и професионализъм

Румен Радев със служебния премиер Стефан Янев, 12 май 2021 г.
Снимка: БГНЕС

Почтеност, прозрачност и професионализъм - това ще е мотото на служебното правителство, заяви ръководителят му Стефан Янев. В първата си публична реч на поста служебният премиер заяви, че няма да дава празни обещания и заложи целия си авторитет, че ще работи почтено.

„Очевидно, както е определила конституцията, наш основен приоритет е организирането и провеждането на свободни, честни и демократични избори. Не мога да се ангажирам, че в този период ще успеем да решим проблемите, натрупани в годините. Ще дам всичко от себе си, както и моите колеги, за да може поне да започне този процес на решаване на проблеми. Честно и отговорно управление на служебния кабинет може да възстанови поне отчасти загубеното доверие в институциите“, заяви служебният премиер Стефан Янев, който използва встъпителното си слово и за да благодари на българските лекари и учители за работата им по времето на пандемията.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Служебното правителство положи клетва

45-ото Народно събрание се разпуска с указ на държавния глава. Това е първият парламент в най-новата ни история, който не успя да излъчи кабинет. Румен Радев насрочи избори за нов парламент на 11 юли. Президентът представи структурата, състава и..

обновено на 12.05.21 в 22:59
ВИЖТЕ ОЩЕ

ГДБОП разби мащабна международна група за трафик на мигранти през България

ГДБОП разби мащабна международна група за трафик на мигранти през България, съобщиха от МВР . Това е станало при съвместните действия на службите за сигурност. Групата е била съставена от сирийски, йордански, български и молдовски граждани...

публикувано на 20.08.24 в 18:04
Екипи на италианската брегова охрана продължават издирването на оцелели след инцидента край бреговете на Сицилия

Малка е вероятността да има оцелели при потъването на яхтата край Сицилия

Британският посланик в Италия потвърди, че четирима британци са сред изчезналите след потъването на суперяхтата край Сицилия. Бреговата охрана коментира, че макар и издирването на изчезналите да продължава усилено, вероятността те да са оцелели е минимална...

публикувано на 20.08.24 в 17:40

Руското настъпление в Донецк продължава

Руското настъпление в Донецк продължава. Москва обяви, че е превзела ключовия град Ню Йорк в Източна Украйна. Стотици руски пожарникари в южната част на Ростовска област трети ден се борят с огромен пожар в петролна база, след като в неделя тя беше..

публикувано на 20.08.24 в 17:38

Продължават проблемите с безводието в много населени места в страната

Продължават проблемите с липсата на вода в много населени места в страната заради високите температури и проблемите с водопроводната мрежа. Без вода днес са Шумен, Търговище и Велики Преслав заради присъединяване към новоизградения довеждащ..

публикувано на 20.08.24 в 17:28
Магазинче за сувенири в Русе

Нов магазин за сувенири в Русе предизвика естетичен спор

Лятото е времето за ваканция и пътуване, а за туристите най-важно е да си донесат нещо, което да им напомня за безгрижните дни. Какви сувенири обаче предлагат търговците? Защото преди седмица едно новооткрито магазинче в Русе предизвика полемика...

публикувано на 20.08.24 в 17:14
Джевдет Чакъров преди заседанието в

Без решения завърши заседанието на Централното оперативно бюро на ДПС

Без решения завърши заседанието на Централното оперативно бюро на ДПС. На срещата в лятната резиденция на Ахмед Доган в парка "Росенец" е обсъдено, че служебният кабинет, който предстои да бъде съставен, трябва да е без зависимости. От ДПС..

публикувано на 20.08.24 в 17:10
Ученически парламент в Плевен

Първата акция на Ученическия парламент бе "Деца и младежи за по-чист Плевен"

В Плевен през новата учебна година ще започнат и редовните заседания на Ученическия парламент.   Младите хора ще седнат на местата на общинските съветници в същата зала, в която те решават проблемите на града – зала "Гена Димитрова" . И..

публикувано на 20.08.24 в 16:56