Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Досегашният управител на Варненска област Стоян Пасев предаде поста на Петър Манчев

Стоян Пасев
Снимка: БГНЕС

Новите областни управители, назначени от служебното правителство, встъпиха официално в длъжност.

Досегашният управител на Варненска област Стоян Пасев предаде поста на новоназначения за временно изпълняващ длъжността Петър Манчев, като направи кратък обзор за извършеното през седемте години на мандата си:

"Още в началото на мандата ми имаше наводнения, пет общини бяха обявили бедствено положение, никога не се е случвало на друг областен, след това минахме през антракс, "Слънчев ден", срутване на хотела, свлачища нееднократно, чума по свинете и най-големия бич - Covid19 - мисля, че успяхме да се справим със задачите, които бяха поставени$.

Новият областен управител Петър Манчев посочи, че най-голямото предизвикателство е добрата организация на предстоящите парламентарни избори:

"Не случайно в решението на МС пише, че съм временно изпълняващ, т.е. още утре може да има промяна. Основното предизвикателство в момента са изборите и новия Изборен кодекс. Мисля, че ще се справим отново без проблем".

Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Държавата пое нов дълг за 300 млн. лева под формата на дългосрочни ДЦК

300 млн. лева нов дълг бе поет от държавата, става ясно от данните на БНБ и финансовото министерство, публикувани във вторник. На 20 септември Министерството на финансите преотвори емисия 10,5-годишни държавни ценни книжа (ДЦК), деноминирана в лева, с падеж 17.08.2031 година. На проведения аукцион бяха пласирани успешно ДЦК за 300 млн. лв...

публикувано на 21.09.21 в 16:17

Около 18 процента от населението на Ямболска област се е преброило електронно

Около 18 процента от населението на Ямболска област се е преброило електронно до момента. През първите дни на паралелното преброяване са установени четирима преброители положителни на Covid=  За областта са се преброили електронно общо 20 662 души, като най-нисък е процентът за община Стралджа - едва 5,47 процента от населението, а..

публикувано на 21.09.21 в 16:09

Антикорупционната комисия проверява обществена поръчка в община Доспат

Антикорупционната комисия влезе в община Доспат на проверка за обществена поръчка от 2015 г. Поръчката е била за ремонт и подмяна на водопровод и изграждане на канализация и асфалтиране на общинска улична мрежа в общината. Кметът на Доспат Елин Радев обясни пред БНР: „Комисията прави проверка от 2015 г. за асфалтиране на улици в общината...

публикувано на 21.09.21 в 16:08

Зачестили са замърсяванията на въздуха в община Димитровград за периода 15-20 септември

Зачестили са замърсяванията на въздуха в община Димитровград за периода 15-20 септември ,твърди община Димитровград в писмо до РИОСВ -Хасково. В писмото се посочва, че това е пряко свързано с ТЕЦ „Марица-3“, която е възобновила работа на 25 май и до момента са отчетени 17 превишения на алармения праг за средночасова концентрация на серен..

публикувано на 21.09.21 в 16:02
Областният управител Марио Тодоров поздрави  Велислава Цолова по повод 3 години от създаването на  Центъра за деца с аутизъм в Плевен.

Центърът за деца с аутизъм в Плевен вече три години работи с деца от цяла Северна България

Центърът за деца с аутизъм в Плевен, създаден от Сдружение "Аутизъм днес“, отбеляза три години. Мястото е единствено по рода си. Ежедневно обучени специалисти се занимават с деца от цяла Северна България. Това е един от центровете, създадени от Владислава Цолова и екип.  Тези деца не се различават от останалите, те са сред нас...

публикувано на 21.09.21 в 15:31
Снимката е илюстративна

ГДБОП задържа служител на НАП с подкуп

ГДБОП задържа служител на НАП с подкуп от 600 лв. в столичен магазин. Преди дни служителят на приходната агенция влязъл в магазин на столичния бул. „Христо Ботев“ и закупил определен продукт. След като не му издали касова бележка, той се представил със служебна карта и обяснил, че за да не налага глоба за неиздаване на касовия бон, трябва да му..

публикувано на 21.09.21 в 15:28

Лиляна Наранхо: Всички на остров Ла Палма са тъжни

Около 5000 жители на остров Ла Палма, част от архипелага на Канарските острови, бяха евакуирани. Вулканът „Кумбре Виеха“ изригна след 50 години сън.  Пред БНР Лиляна Наранхо, жител на острова, сподели, че сега там всички си помагат.  Унищожени къщи и 5000 евакуирани заради вулкана на канарския о. Ла Палма Изригването на вулкана..

публикувано на 21.09.21 в 15:14