Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Киселичков: Имаме немалки шансове да спечелим дербито

Тодор Киселичков
Снимка: pressclubbg.com

Имаме немалки шансове да спечелим срещата. Това заяви старши треньорът на ЦСКА 1948 Тодор Киселичков преди утрешния отложен мач от 28-ия кръг на Първа лига с ЦСКА. Двубоят на Националния стадион „Васил Левски“ е насрочен за събота, 22 май, от 19:00 часа.

„Надяваме се да се подготвим добре за утрешния мач, искам нашите играчи да играят освободено и да гонят победата. Нямаме проблеми с контузени играчи. Заболелите доскоро ще се връщат постепенно към състава. Да, мина малко време от мача с Локомотив Пд, продължава да бъде тежка ситуацията, защото се насъбраха повече мачове за отрицателно време. Умората е психическа и физическа, ще направим ротации. Това е мач, който се чака от доста време, виждам желание у футболистите и те ще превъзмогнат умората“, започна наставникът на армейците.

Киселичков сподели, че за него решението за насрочване на двубоя е правилно, след като по-рано СТК присъди служебна загуба за тима. „Аз мисля, че това е правилното решение, не беше уместно тогава да изиграем този мач. Това е един мач, който нашите млади футболисти, като игрови минути е много важен за тях, нормалното нещо се случи. Да, политиката на клуба е да селектира млади футболисти, привклякоха се талантливи български състезатели, надявам се да се развият занапред. Не мога да коментирам преминаването на Ивайло Чочев в друг отбор, това е решение на клубното ръководство. Не мога да давам генерална оценка на отбора, има собственици, които ще решат. Аз мога да кажа за тези няколко мача, в които съм в отбора, според мен отборът се представя на едно прилично ниво“.

„Пет момчета направиха дебют в тези срещи – в плейофите завършихме на три пъти наравно. Лично аз съжалявам, защото и в трите мача можехме да сме победители. Момчетата се представиха на ниво във въпросните двубои. Всеки един мач е важен, аз в случая като треньор искам да играем за победа. Някакъв по-особен заряд у мен няма, мач за първенство, който трябва да излезем и да победим. Аз се надявам футболистите да си съперничат вътре на игрището – няма да играем мач срещу Любо Пенев, нашият състав е подготвен, мисля, че имаме немалки шансове да спечелим и ще се опитаме това да направим“, завърши оптимистично той. 

Чуйте още от Киселичков:




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Николина Танкушева: Голямо постижение е да си единствената европейка стигнала до олимпийския финал на прескок

„Филип е човек, който винаги гори в гимнастиката. Той обича този спорт. Обича състезателките си и дава всичко от себе си, за да може с Валя  да успеят. Валя и Филип направиха една изключителна година. Всяко едно излизане на голямо първенство й носеше успех, носеше й медал. Спечели и квота за олимпийските игри“, това сподели специално за БНР Николина..

публикувано на 02.08.24 в 20:52
Габриела Петрова

Габриела Петрова отпадна в квалификациите на троен скок в Париж

Габриела Петрова отпадна в квалификациите на троен скок на олимпийския турнир по лека атлетика в Париж.  Европейската вицешампионка в зала от Прага 2015 Петрова постигна 13.77 метра метра, което й отреди 20-ото място в крайното класиране от 30 участващи състезателки. Тя започна с 13.77 метра, след което направи неуспешен опит, а в последния си трети..

публикувано на 02.08.24 в 20:11

Краси Дунев пристигна в Париж за да подкрепи Валентина Георгиева във финала на прескок

Президентът на Българската федерация по гимнастика Красимир Дунев пристигна на Игрите в Париж. Олимпийският вицешампион на висилка от Атланта 1996 е във френската столица, за да подкрепи Валентина Георгиева, която утре ще се бори за отличията на финала на прескок при жените. Надпреварата за медалите започва в 17.20 часа българско време.  След 32..

публикувано на 02.08.24 в 19:08
Камила Валиева

Спортният арбитражен съд отхвърли жалбата на Канада за резултатите в отборното на ЗОИ в Пекин 2022

Спортният арбитражен съд (КАС) отхвърли жалбата на Канада за присъждане на бронзовия медал в отборното състезание по фигурно пързаляне на Зимните олимпийски игри в Пекин 2022 след допинг скандала с рускинята Камила Валиева, оставяйки представителите на Руския олимпийски комитет на трето място. На Игрите в Пекин Валиева беше уличена в употреба на..

публикувано на 02.08.24 в 18:42

ММС: Принципите на олимпизма за чиста и честна игра не бива и не трябва да бъдат потъпквани

Министерството на младежта и спорта изрази притеснение преди двубоя на Светлана Каменова от четвъртфиналите в категория до 57 килограма на турнира по бокс на Олимпиадата в Париж срещу Лин Ю-тин (Тайван).  Ю-тин има мъжки белези, но е допусната до участие в олимпийските състезания при жените. Азиатката стартира днес с категорична победа над Ситора..

публикувано на 02.08.24 в 18:14
Ига Швьонтек

Ига Швьонтек с бронз от олимпийския турнир по тенис при жените

Ига Швьонтек спечели бронзов медал от олимпийския турнир по тенис за жени в Париж. Поставената под номер 1 полякиня се наложи категорично с 6:2, 6:1 срещу Ана Каролина Шмедлова за само 59 минути. На корт "Филип Шатрие" лидерката в световната ранглиста направи общо пет пробива срещу само един в полза на словачката и приключи двубоя още при първата си..

публикувано на 02.08.24 в 18:09
Локомотив Пд - Левски

Два мача откриват кръга в Първа лига, по "Хоризонт" предаваме Локо (Пд) - Левски

С два мача днес се открива третият кръг във футболната ни Първа лига. От 19.00 часа Славия ще посрещне Хебър на стадион „Александър Шаламанов“ в столицата. В този мач формалният домакин е Хебър, но поради лошото състояние на терена в Пазарджик, мачът бе преместен в столицата. От 21.15 е най-любопитният сблъсък в този кръг. В Пловдив местният Локомотив..

публикувано на 02.08.24 в 06:36