Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Държавният секретар на САЩ отива на обиколка в Близкия изток

Антъни Блинкън
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Американският държавен секретар Антъни Блинкън ще посети Израел и палестинската власт в сряда и четвъртък, като част от усилията на Вашингтон да подпомогне примирието в Газа.

Очаква се Блинкън да обсъди „възстановителните усилия и общата работа за изграждането на по-добро бъдеще за израелци и палестинци“, заяви пред Ройтерс източник от Държавния департамент.

Близкоизточното пътуване на Блинкън ще включи също Египет, който посредничи за прекратяването на огъня между Израел и палестинските бойци от Хамас, както и Йордания.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Протест под надслов "Нито една повече" срещу насилието над жени пред Съдебната палата в София

Протест под надслов "Нито една повече" срещу насилието над жени събра десетки пред Съдебната палата в София. Днес се навършва една година от серията протести в подкрепа на Дебора от Стара Загора. Вчера пловдивските магистрати решиха да наложат на обвинения за упражнено насилие спрямо нея Георги Георгиев по-лека мярка и да го оставят под домашен..

публикувано на 31.07.24 в 20:15

МВнР: Българските граждани да се въздържат от пътувания до Израел и Палестина

Българските граждани да се въздържат от пътувания до Израел и Палестина, препоръчват от Министерството на външните работи (МВнР) на сайта си във връзка с динамично развиващата се обстановка за сигурност в Близкия изток в последните дни, съобщава БТА. От министерството призоваха сънародниците ни, които в момента се намират на територията на..

публикувано на 31.07.24 в 20:08
Снимката е илюстративна

В турския окръг Измир отново се разразиха големи пожари

В турския окръг Измир отново се разразиха големи пожари, предаде БТА.  По неизвестни засега причини горски пожар се разрази в района на градчето Урла.  Тъй като пламъците са се разпространили до жилищен район, се е наложила евакуацията на хора от общо 120 жилища в два квартала.  Пожар се разрази днес и край курорта Чешме. Огнеборците се опитват да..

публикувано на 31.07.24 в 19:58
Представителите на ДПС, които дойдоха на срещата с ИТН.

Чакъров след срещата с ИТН: Ако има минимални шансове, би било добре да има правителство с ясен хоризонт

След среща в парламента "Има такъв народ" и представителите на ДПС, лоялни на почетния председател Ахмед Доган, които не са част от парламентарната група, оглавявана от Делян Пеевски, намериха множество допирни точки и са готови за нови срещи. Категорично е мнението, че е разумно да бъде съставено правителство с ясни приоритети.  ИТН и..

публикувано на 31.07.24 в 19:38
Служебният министър на отбраната Атанас Запрянов.

Министър Запрянов подкрепя идеята на президента средствата за нови противопожарни самолети да са за ВВС

Министърът на отбраната Атанас Запрянов подкрепя идеята на президента Румен Радев средствата за нови самолети към МВР за гасене на пожари да бъдат пренасочени за Военновъздушните ни сили. Президентът призова НС да преразгледа отпускането на пари за противопожарна техника на МВР "Използването на самолети за гасене - аз не съм авиационен..

публикувано на 31.07.24 в 19:38
Танк

Чехия ще получи 15 танка от Германия в замяна на изпратените на Украйна

Чехия ще получи 15 танка от Германия в замяна на изпратените на Украйна, съобщи министерството на отбраната в Прага.  От началото на войната чешкото правителство на Петър Фиала, твърд поддръжник на Украйна, е предоставило над 60 от своите танкове на Киев.  Прага увеличи разходите си за отбрана и се стреми да модернизира армията си. Затова правителството..

публикувано на 31.07.24 в 19:37

636 милиона лева е дефицитът в хазната към края на юни

636 милиона лева е дефицитът в хазната към края на юни, сочат данните на Министерството на финансите. Вече са постъпили близо 46 на сто от планираните в бюджета приходи, докато са направени малко над 43% от очакваните разходи. Сериозно перо в разходната част са проектите на общините по капиталовата програма, става ясно от съобщението на..

публикувано на 31.07.24 в 19:36