Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Движение 21“ на Татяна Дончева остава в коалицията „Изправи се! Мутри вън!“

| обновено на 23.05.21 в 22:37
Коалиция "Изправи се! Мутри вън!" подава документи за изборите, 9 февруари 2021 г.
Снимка: БГНЕС

Коалиция "Изправи се! Мутри, вън!" ще се яви в непроменен състав и под същото име на предсрочните парламентарни избори на 11 юли. Днес партньорите подписаха коалиционно споразумение за това.

"Оставаме в същия формат. Това е печеливш отбор, който ще продължи и на тези избори да се бори за доверието на гражданите", съобщи един от лидерите - Мая Манолова.

До необходимостта от уверенията за общи действия в познатия състав се стигна след като в последните дни стана ясно, че Татяна Дончева от "Движение 21" е водила преговори за общо явяване с БСП. С днешна дата Дончева вече е критик на лявото обединение, обявено от лидера на социалистическата партия Корнелия Нинова.

„Няма широка лява коалиция, има тясна коалиция точно във вида, в който тя беше и на предишните избори".

Дончева е убедена в собствената си коректност към партньорите от "Изправи се! Мутри вън!" и въпреки уверенията, че всичко е наред, пред "Хоризонт" адвокат Хаджигенов намекна, че има проблем с доверието:

"Изрично казвам, че това не включва частта "Мутри вън!", защото ние сме малка, но изключително сплотена група единомишленици, които сме там по определени причини. Така че там няма проблем с доверието. Всички останали трябва да заслужат доверието или пък не".

Листите ще се формират както за изборите на 4 април, увери Манолова, с преобладаващо гражданско участие. А от формацията ще настояват дейността на комисията по ревизия да продължи.

 





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Корнелия Нинова, Румен Петков (в средата) и Георги Кадиев.

БСП подписа за коалиция с АБВ и „Нормална държава“

БСП подписа споразумение с АБВ и гражданската платформа „Нормална държава“ на Георги Кадиев за общо явяване на предсрочните избори на 11 юли.  Името на коалицията – „БСП за България“ не се променя. Всички участници в новото обединение ще..

публикувано на 22.05.21 в 10:57
ВИЖТЕ ОЩЕ

Денков: Имаме план, ще го представим в следващите дни

"Продължаваме промяната" свиква Националния си съвет, за да реши дали да приеме предложението на "Демократична България" двете формации да се опитат да съставят правителство с втория мандат.  На влизане председателят на ПГ на ПП-ДБ Николай Денков..

публикувано на 13.07.24 в 12:20
Военнослужещи участват в гасенето в различни райони на страната.

Александър Джартов: Продължава гасенето на пожари в 4 области на страната

Продължава гасенето на пожари в 4 области на страната, съобщи директорът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" главен комисар  Александър Джартов : "Променена е оперативната обстановка. Продължават да горят пожарите в..

публикувано на 13.07.24 в 12:14
Мохамед Халаф

Мохамед Халаф: Има нова ситуация в Сирия

Президентът на Турция Реджеп Ердоган обяви изненадващо в края на миналата седмица, че е отправил към президента на Сирия Башар ал Асад покана за официално посещение. Владимир Путин бил предложил преди това услугите си да посредничи това да се..

публикувано на 13.07.24 в 11:58
Момче се охлажда във фонтан в Атина, 12 юни 2024 г.

Жега и риск от пожари в Гърция

Днес е пореден ден на високи температури в Гърция с риск от пожари. Лекарите отново препоръчват в обедните часове да се стои в климатизирани помещения. Продължава екстремно топлото време в Гърция. Според прогнозите днес температурите на..

публикувано на 13.07.24 в 11:56
Израелски танк на границата с Ивицата Газа

Барбара Слейвин: Нетаняху е заложник на фанатици, Израел удължава агонията

Миналата неделя се навършиха 9 месеца от терористичния рейд на палестинската групировка "Хамас" в Южен Израел, след който започна войната в ивицата Газа. "Хамас" дадоха да се разбере, че са готови да се откажат от ключови свои условия за..

публикувано на 13.07.24 в 11:39
Балансът на силите в новия френски парламент е сложен

Юлия Талева: Широката коалиция е необичайна за Франция

След втория тур на извънредните парламентарни избори във Франция обединената левица и центристката коалиция на президента Еманюел Макрон успяха да мобилизират и да организират достатъчно избиратели, за да попречат на "Националния сбор" на Марин льо..

публикувано на 13.07.24 в 11:25
главен комисар Александър Джартов

Няма застрашени населени места от пожарите в страната

Няма застрашени населени места от избухналите пожари в страната. Това съобщи в интервю за БНР директорът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Александър Джартов: "Основно имаме големи пожари като..

публикувано на 13.07.24 в 11:20