Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Реал (Мадрид) обяви трансфера на Давид Алаба

Снимка: БГНЕС

Реал Мадрид обяви привличането на Дейвид Алаба със свободен трансфер. Австрийският защитник потвърди, че ще напусне Байерн Мюнхен в края на сезона, като се предричаше преминаване именно в Испания.

Интерес към един от най-добрите защитници във футбола не липсваше, но Кралският клуб успя да пребори конкуренцията на редица други европейски грандове независимо от затрудненото финансово състояние на мадридския колос. Въпреки че старши треньорът Зинедин Зидан обяви, че си тръгва от испанската столица тази седмица, това не спря Алаба от подписването с клуба в петък.

Реал не даде подробности около сделката, но журналистът Рафаел Хонигщайн сподели, че бранителят е парафирал петгодишен контракт и ще заработва по 412 000 паунда седмично на „Сантяго Бернабеу“. Алаба напуска Байерн след две спечелени Шампионски лиги и десет титли на Бундеслигата.

Предвид факта, че Серхио Рамос е в залеза на кариерата си и все по-често се контузва, както и въпросителните около бъдещето на Рафаел Варан, Алаба ще има за задача да подсили отбраната на „белия балет“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Резултати от Лига на конференциите

Лига на конференциите, мачове от втория квалификационен кръг: Дрита (Косово) - Брейдаблик (Исландия) 1:0 (3:1 общ резултат) Флора (Естония) - Виртус (Сан Марино) 5:2 след продължение, 2:2 в редовното време (5:2) Пюник Ереван (Армения) - Струга (Република Северна Македония) 3:1 (4:3) Хамрун (Малта) - ФК Балкани (Косово) - 0:2 (0:2)..

публикувано на 31.07.24 в 07:19

Резултати от Шампионската лига

Резултати от реваншите във втория квалификационен кръг на Шампионска лига по футбол: КАРАБАХ (Азербайджан) - Линкълн Ред Импс (Гибралтар) 5:0 (в първия мач 2:0) ФЕНЕРБАХЧЕ (Турция) - Лугано (Швейцария) 2:1 (4:3) Петрокуб (Молдова) - АПОЕЛ НИКОЗИЯ (Кипър) 1:1 (0:1) СПАРТА ПРАГА (Чехия) - Шамрок Роувърс (Република Ирландия) 4:2 (2:0)..

публикувано на 31.07.24 в 07:05
Ига Швьонтек

Швьонтек с нова победа на Игрите във Франция

Водачката в световната ранглиста и в схемата при жените на олимпийския турнир по тенис Ига Швьонтек (Полша) се класира за четвъртфиналите на Игрите в Париж. Швьонтек записа трети успех във френската столица, след като се наложи над китайката Сиюй Ван с 6:3, 6:4 за 1:51 час. Полякинята, която е четирикратна шампионка на "Ролан Гарос", направи..

публикувано на 31.07.24 в 07:03
Александър Зверев

Зверев и Медведев продължават напред

Олимпийският шампион по тенис Александър Зверев продължи защитата на титлата си. Германецът се класира за третия кръг на Игрите в Париж след победа с 6:3, 7:5 над чеха Томаш Махач. Даниил Медведев също продължава напред. Четвъртият поставен в схемата Медведев спечели убедително срещу Себастиан Офнер (Австрия) с 6:2, 6:2 за 68 минути...

публикувано на 31.07.24 в 07:01
Габриела и Стефани Стоеви

Тежък жребий за Габриела и Стефани Стоеви в Париж

Габриела Стоева и Стефани Стоеви ще срещнат водачките в световната ранглиста и настоящи световни шампионки Цинчън Чън и Ифан Цзя на четвъртфиналите на олимпийския турнир по бадминтон в Париж. Това определи тегленият жребий. Сестри Стоеви, които са трикратни европейски шампионки, завършиха на второ място в група "В" с две победи и загуба,..

публикувано на 31.07.24 в 07:00
Любомир Епитропов

Четири стотни не достигнаха на Епитропов за финал на 200 м бруст

Плувецът ни Любомир Епитропов не успя да се класира за финала на 200 метра бруст на олимпийските игри.  Той зае деветото място в полуфиналите с време 2. 09.93 и ще бъде първа резерва за участие във финала.  Само Четири стотни не достигнаха на българина за осмото място, което заема Д жошуа Йънг, който завърши в първия полуфинал с време 2:09.89. В..

публикувано на 30.07.24 в 23:23
Георги Дерменджиев

Георги Дерменджиев: Дуа е в групата и най-вероятно ще има минути

Старши треньорът на Лудогорец - Георги Дерменджиев, говори пред медиите преди официалното занимание в Мезокьовешд (Унгария), където утре е реваншът с Динамо Минск в Шампионска лига. Първата среща в Разград бе спечелена от българския състав с 2:0. Мачът е с начален час 21.45 часа, а ако отстранят шампиона на Беларус, разградчани ще се изправят срещу..

публикувано на 30.07.24 в 22:36