Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фонд „Земеделие“ преведе над 2 млн. лв. за работа в необлагодетелствани райони

Държавен фонд "Земеделие"
Снимка: Ани Петрова

Фонд „Земеделие“ преведе над 2 млн. лв. за работа в необлагодетелствани райони.

Парите са изплатени след допълнителни проверки и направени възражения от стопаните.

Основната част от сумата по тази мярка беше изплатена през декември на 32 хиляди земеделци.

С днешното плащане общата сума , насочена за подпомагане на работата в необлагодетелствани райони, става близо 97  млн. лева, съобщават от Фонда.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Външните министри на Украйна и Китай Дмитро Кулеба и Ван И.

Киев: Русия не е готова за преговори "на добра воля"

Киев е готов да преговаря с руски представители, но само когато Москва демонстрира желание за преговори "на добра воля", заяви в Китай в сряда украинският външен министър Дмитро Кулеба, цитиран от АФП. Китай иска да бъде медиатор в руската инвазия в Украйна, изпращайки множество пъти посланика си Ли Хуей в Европа на дипломатически совалки,..

публикувано на 25.07.24 в 08:01

В Банско започва традиционната "Лятна филмомания"

В Банско започва традиционната "Лятна филмомания", която представя най-добрите ленти от Фестивала за планинарско и екстремно кино.  В продължение на три вечери, на централния площад в Банско, ценителите на природата и екстремните спортове ще могат да се насладят на най- добрите ленти от фестивала на планинарското кино. Селектираните филми са..

публикувано на 25.07.24 в 08:00

Брижит Бардо зове Ердоган за оттегляне на законопроект за справяне с бездомните кучета в Турция

Известната френска актриса и защитник на животните Брижит Бардо призова в писмо до турския президент Реджеп Тайип Ердоган да бъде оттеглен проектозаконът за справяне с проблема с бездомните кучета в Турция, който бе приет от парламентарна комисия и предстои да бъде гласуван в пленарна зала, съобщава турската секция на "Дойче веле", цитирана от БТА...

публикувано на 25.07.24 в 07:55

Научна конференция в София: "Климатични рискове в Черноморския регион"

"Климатични рискове в Черноморския регион" е темата на научна конференция, която организират Българската академия на науките и Министерството на околната среда и водите. Конференцията ще бъде открита от председателя на БАН академик Юлиан Ревалски, министъра на околната среда и водите Петър Димитров и председателя на постоянната комисия по култура и..

публикувано на 25.07.24 в 07:52
Патриарх Даниил

Патриарх Даниил ще оглави литургии на няколко места в Софийската епархия

Българският патриарх и Софийски митрополит Даниил ще оглави литургии в няколко духовни места в Софийската епархия.  Днес той ще води службата в Дивотинския манастир "Св. Троица", а в петък ще оглави вечерното богослужение в храма "Св. вмчк. Пантелеймон" в кв. "Бояна".  В събота, на празника на свети Седмочисленици, ще извърши Патриаршеска Света..

публикувано на 25.07.24 в 07:45

Оранжев и жълт код за валежи в голяма част от страната

Оранжев код за интензивни валежи и гръмотевична дейност издаде за днес Националният институт по метеорология и хидрология за областите Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Шумен и Силистра. Жълт код е обявен за останалата част от страната, но без областите София-град, Перник, Кюстендил, Видин, Враца и Монтана. Според прогнозата на НИМХ..

публикувано на 25.07.24 в 07:40

Русия планира подсилване на военноморския си флот

Русия планира мащабно подсилване на военноморския си флот в контекста на напрежението със Запада, предаде ДПА. "САЩ и останалите страни членки на НАТО увеличават своето военноморско присъствие в световните океани, включително и във води, пряко граничещи с Русия", каза Николай Патрушев, приближен съветник на президента Владимир Путин и бивш..

публикувано на 25.07.24 в 07:40