Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Детски карнавал за 1 юни в Плевен

Драматично-куклен театър „Иван Радоев“, Плевен
Снимка: teatur-plevenbg.com

По повод Международния ден на детето Панорама „Плевенска епопея 1877“ и всички музеи в града работят днес с безплатен вход за деца и ученици до 18 години. Планирани са и карнавал, игри и други забавления.

Карнавалното шествие тръгва в 17.30 ч. от площада пред Драматично-кукления театър „Иван Радоев“. В него ще участват възпитаници на детските градини.

Малчуганите ще преминат през централната пешеходна зона по улица „Васил Левски“ до градската градина. Там ще ги очакват аниматори, които ще ги забавляват с игри, песни, танци и различни изненади.

Община Плевен покани всички деца, техните родители, баби и дядовци, да участват в празника при спазване на противоепидемичните мерки, които са разпоредили здравните власти за масовите прояви.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Пожарът край селата Ваксево и Фролош се е разгорял отново през нощта

Пожарът на около 200 декара гора край селата Ваксево и Фролош  - община Невестино, се е разгорял на места отново през нощта и днес ще бъде окончателно угасен, казаха от Югозападното държавно предприятие.  Над 50 души пожарникари и горски служители гасиха огъня вчера.  Теренът е много труден и гасенето става ръчно, предаде кореспондентът ни Кирил..

публикувано на 18.07.24 в 09:15

ПП-ДБ са готови да върнат втория мандат

ПП-ДБ са готови да върнат втория мандат за създаване на правителство - това обявиха на брифинг в парламента депутатите от парламентарната група. На проведените вчера срещи по предложената от коалицията декларация за антикорупционно законодателство те получиха откази за подкрепа от ГЕРБ-СДС, "Възраждане", БСП и "Има такъв народ"...

публикувано на 18.07.24 в 09:03
Джей Ди Ванс

Кандидатът на Тръмп за вицепрезидент обеща подкрепа за "работещите хора"

В третия ден от Националната конвенция на Републиканците сенаторът от щата Охайо Джей Ди Ванс официално прие номинацията за кандидат - вицепрезидент на Доналд Тръмп. Тръмп посочи своя кандидат за вицепрезидент В речта си, определяна от някои медии като "динамична", 39-годишният сенатор Джей Ди Ванс разказа за своето семейство,..

публикувано на 18.07.24 в 08:39

В Италия: Жители на Валдобиадене тичат с кмета си, за да му помогнат да отслабне

В селище от италианската област Венето жители помагат на своя кмет да свали наднорменото си тегло. Под заглавие "Селище тича, за да отслабне кметът", информационната агенция ANSA, представя жителите на Валдобиадене съпричастни със своя кмет – 47-годишния Лучано Фрегонезе. Преизбран за трети път на този пост от 2010 година насам, когато тежал..

публикувано на 18.07.24 в 08:33
Светослав Малинов

Светослав Малинов: Без компромиси няма да се спасим от предсрочни избори октомври и февруари

Техническото, експертното, програмното правителство означават, че има политическа криза и липса на доверие между партиите. Стандартните решения се провалят 7 пъти за 3 години . Това мнение изрази в интервю за БНР политологът проф. Светослав Малинов. Рано или късно ще трябва да се намери компромис за надпартиен кабинет на този етап,..

публикувано на 18.07.24 в 08:27

Нова организация на движението по столичната ул. "Опълченска"

Очаква се нова организация на движението да бъде въведена по столичната улица "Опълченска", чийто ремонт започва от тази сутрин - в отсечката между булевард "Сливница" и улица "Цар Симеон". Трафикът ще се пренасочва поетапно само в едното платно като ще се промени и движението на градския транспорт, каза за БНР директорът на дирекция..

публикувано на 18.07.24 в 08:17
Калин Стоянов

Калин Стоянов: Обезопасихме района около газопреносна станция "Странджа"

"Сравнително спокойно премина нощта в село Воден. Голяма част от пожара селото, както и покрай него, е овладян. През вчерашния ден ситуацията в населеното място беше изключително тежка. Допълнителни трудности създаваше и постоянно обръщаща се посока на вятъра. На терен имаше близо 25 екипа на Пожарната, хеликоптер на армията, доброволци, служители от..

публикувано на 18.07.24 в 08:13