Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ръст на жертвите на катастрофи отчитат от Института за пътна безопасност

Снимка: Жоро Александров

Ръст на броя на загиналите на пътя отчитат от Института за пътна безопасност. От началото на годината загиналите на пътя са 162 души, което е със 17 повече спрямо същия период на миналата година.

Увеличението на жертвите при катастрофи от началото на май е с близо 50 % спрямо периода май-юни 2020 година.

От Института за пътна безопасност апелират държавата да предприеме спешни действия за подобряване на ситуацията.

"Ние сме в ситуация, в която ако не я овладеем сега и веднага, ще изпуснем абсолютно контрола върху пътната безопасност. Министерството на вътрешните работи веднага да осигури денонощен контрол на местата с концентрация на тежки пътно-транспортни произшествия. В едноседмичен срок Държавната агенция за пътна безопасност да установи дефицитите на тези около 40 места най-тежки и Агенция "Пътна инфраструктура" в едномесечен срок да отстрани всичките тези дефицити", каза Богдан Милчев от Института за пътна безопасност. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Илияна Йотова

Йотова: Резултатите от изборите не са предопределени

Вицепрезидентът Илияна Йотова призова гражданите да гласуват в неделя и подчерта, че резултатите от изборите не са предопределени.  "Нека да си припомним конституционния текст, че цялата власт произтича от народа. Искам да го припомня това и на тези, които ни принуждават по всякакъв начин да забравим този конституционен текст, както и да се..

публикувано на 07.06.24 в 14:01
Разделителната линия между областите Добрич и Варна

В област Добрич вече губят вяра, че един ден и те ще се движат по европейски пътища?

За изоставането на инфраструктурата на област Добрич се говори от години и отново от години се леят обещанията на политиците да се обърне повече внимание на Североизточна България. Реалността показва, че поетите ангажименти остават само във времето на предизборна кампания и веднага след нея Добруджа остава точно толкова в периферията на..

публикувано на 07.06.24 в 13:56

Раздават хигиенни материали на над 618 000 души в пунктовете на БЧК

От 11 юни започва раздаването на пакетите с хигиенни материали по Програмата "Храни и основно материално подпомагане", съфинансирана от Европейския социален фонд плюс (ЕСФ+). С тях ще бъдат подпомогнати над 618 000 души, които получиха последните пакети с храни от април досега. Подкрепата с материали за лична хигиена и поддържане на дома се..

публикувано на 07.06.24 в 13:34

ЕК: Украйна и Молдова са изпълнили реформите за начало на европреговори

Европейската комисия смята, че Украйна и Молдова са изпълнили всички необходими реформи за започването на преговори за членство в ЕС, съобщиха от белгийското ротационно председателство. Комисията е информирала за своята оценка постоянните представители на страните членки. Според Комисията, Украйна е изпълнила изискванията за приемането на..

публикувано на 07.06.24 в 13:30

Марин Коруджиков: Държавата трябва да се обърне към железницата

" Държавата трябва да се обърне към железницата. Необходимо е да се отпуснат пари за ремонти, да се инвестира в човешки ресурс ". Този призив отправи в ефира на БНР  Марин Коруджиков, заместник – председател на Синдиката на железничарите от Горна Оряховица. Бърз влак прегази двама работници в Плевенско Венцислав Славков, БДЖ: В годините бяха..

публикувано на 07.06.24 в 13:29
Володимир Зеленски в Париж

Зеленски в Париж: В Украйна се намира ключът към сигурността на цяла Европа

Президентът на Украйна Володимир Зеленски, който е на посещение във Франция, произнесе реч пред френското Национално събрание. "В Украйна се намира ключът към сигурността на цяла Европа." - това заяви украинският президент Володимир Зеленски пред френските депутати и редица политически фигури, дошли за неговото слово в Националното събрание,..

публикувано на 07.06.24 в 13:17

Кабинетът отпусна 780 000 лева за основен ремонт на паметника на Ботев във Враца

Служебният кабинет отпусна необходимите 780 000 лева за основен ремонт на паметника на Христо Ботев във Враца.  Правителственото решение е във връзка с писмо от Община Враца до премиера Димитър Главчев с молба за финансова подкрепа.  Експертните оценки са, че състоянието на паметника е предаварийно.  Стоманената конструкция е силно корозирала,..

публикувано на 07.06.24 в 13:06