Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Флейтистката от Люксембург

Мария Митева ще представи албума си "Ways" в България

Концертът е в рамките на фестивала "Софийски музикални седмици"

На 22 юни в камерната зала “България” ще бъде официалното представяне в България на новия албум ‘Ways’ на флейтистката Мария Митева. Концертът е в рамките на фестивала "Софийски музикални седмици".

Мария Митева е възпитаничка на Музикалното училище в родния си град Стара Загора. През 90-те години на миналия век надгражда обучението си в Университета за музика и сценични изкуства във Виена. В Австрия са и първите й успешни стъпки в кариерата на професионален музикант и педагог. От есента на 2009 г. българката живее и работи в Люксембург, където основава и камерния ансамбъл Ars Nova Lux, който е гостувал на наша сцена и на който предстоят още срещи с българската публика през 2021 г.

На 22 юни в София Мария Митева ще си партнира с пианистката Евгения Радославова и перкусиониста Мирослав Димов, а концертът е в навечерието на Националния празник на Люксембург.

Всички интересни подробности за програмата, както и за осъществяването на албума "Ways", Мария Митева разказа в предаването “Алегро виваче”. Чуйте в звуковия файл.


Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в