Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Макс Верстапен триумфира във Франция

Макс Верстапен
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Нидерландският пилот на Ред Бул Макс Верстапен спечели старта от шампионата по автомобилизъм във Формула 1 за Голямата награда на Франция.

В драматичен финал той успя да остави зад себе си миналогодишния шампион Люис Хамилтън с Мерцедес.

Трети се нареди Серхио Перес с Ред Бул, който четири обиколки преди края успя да изпревари другия пилот на Мерцедес Валтери Ботас.

Макс Верстапен направи едно от най-силните състезания в кариерата си във Формула 1 и заслужено триумфира.

След перфектно изпълнена стратегия с две спирания в бокса той настигна в предпоследната обиколка лидера Хамилтън и го изпревари.

Така след успеха пистата “Пол Рикар” Верстапен увеличи преднината си в класирането при пилотите пред Хамилтън на 12 точки.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Милан загуби във Флоренция, Де Хея спаси две дузпи

Отборът на Милан загуби от Фиорентина с 1:2 при гостуването си в последния мач от седмия кръг на италианската Серия А. Вратарят на Милан Майк Менян спаси дузпа на Моис Кийн в 22-рата минута, което обаче не вдъхнови съотборниците му. Той капитулира при далечен удар на Ясин Адли, който играе във Фиорентина под наем именно от Милан...

публикувано на 07.10.24 в 07:21

Димитър Митов и Абърдийн продължават с победите

Вратарят Димитър Митов беше титуляр при победата на Абърдийн с 3:2 у дома срещу Хартс в мач от седмия кръг в първенството на Шотландия. Българският национал остана на терена през целия двубой. Финландецът Топи Кескинен даде аванс за "доновете" още във втората минута, но Франки Кент изравни 35 минути по-късно. Столичани поведоха в резултата..

публикувано на 07.10.24 в 06:46
Лудогорец победи с 1:0 Локомотив (Пд) в Разград

Лудогорец с минимален успех срещу Локомотив (Пд)

Лудогорец победи трудно с 1:0 у дома Локомотив Пловдив в последния двубой от 11-ия кръг в Първа футболна лига и вече има три точки преднина на върха в класирането пред Левски. Шампионите започнаха по-активно в първите минути. Квадво Дуа нанесе първия точен шут в 11-ата минута, но не успя да затрудни Мартин Луков. Следващото положение пред..

публикувано на 06.10.24 в 22:09
Спартак (Вн) победи Локомотив (Сф) с 3:2 след като губеше с 0:2

Спартак (Вн) спечели след обрат срещу Локо (Сф)

Спартак (Варна) победи Локомотив (София) с 3:2 в мач от 11-ия кръг на Първа футболна лига. Домакините стигнаха до успеха след като губеха с 0:2. Първата сериозна ситуация в мача бе за домакините във 2-ата минута. Ромееш Ивей центрира отдясно, топката стигна до Ахмед Ахмедов, който стреля от няколко метра, но вратарят Александър Любенов спаси...

публикувано на 06.10.24 в 19:49
Даниел Трифонов взе сребро на прескок в Сомбатхей

Даниел Трифонов със сребро на прескок в Сомбатхей

Даниел Трифонов спечели сребърен медал на финала на прескок и завърши осми на висилка на Световната купа по спортна гимнастика за мъже в Сомбатхей (Унгария). На прескок българинът получи оценка от 14.150 точки (14.100 точки първи опит и 14.200 втори опит) и се качи на второто място на почетната стълбичка. Шампион стана Асан Салимов..

публикувано на 06.10.24 в 19:11
Хебър и Ботев (Вр) завършиха 1:1

Хебър и Ботев (Вр) не се победиха

Отборите на Хебър и Ботев (Враца) завършиха 1:1 в среща от 11-ия кръг на футболното ни първенство. Двубоят между двата тима се игра на стадион „Локомотив“ в Пловдив заради продължаващите ремонтни дейности по тревното покритие на стадион „Георги Бенковски“ в Пазарджик. Божидар Пенчев откри резултата за Хебър още в 10-ата минута от пряк..

публикувано на 06.10.24 в 18:39
Ансамбъл (жени)

Четири гимнастички напускат ансамбъл (жени)

Четири гимнастички от женския ансамбъл по художествена гимнастика напускат състава, това заяви в ефира на БНТ президентът на Българската федерация Илиана Раева. Желание да напуснат отбора, който се класира на четвърто място на олимпийските игри в Париж, са изразили Камелия Петрова, Маргарита Василева, Магдалина Миневска и Рейчъл Стоянов. Стоянов все още..

публикувано на 06.10.24 в 13:44