Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 234 хил. хартиени бюлетини за предсрочните парламентарни избори в област Хасково

Снимка: БГНЕС

Над 234 хиляди хартиени бюлетини ще бъдат отпечатани за предсрочните парламентарни избори в област Хасково. Това е постановено с решение на Районната избирателна комисия.

С бюлетините ще се гласува в 117 секции, където регистрираните избиратели са под 300.

Изцяло машинно ще е гласуването в 347 секции в областта, но възможност за хартиен вот ще има и за тях, в случай на проблем с машините.

Предварителните списъци за Хасковска област включват 237 231 избиратели - с над 6600 повече от последните парламентарни избори през април. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
гл.ас.д-р Петър Евтимов

Нова магистърска програма по Астробиология в СУ

В СУ "Св. Климент Охридски" от тази година се открива нова програма по Астробиология. Тя е интердисциплинарен проект . Отворена е за всички, завършили природни факултети, както и за специалисти по хуманна и ветеринарна медицина.  Има голяма празнота в една от най-съвременните области в науката, обясни пред БНР гл. ас. д-р Петър Евтимов, един от..

публикувано на 13.08.24 в 13:20
Магомед Рамазанов и Мирослав Колев (вдясно) с флаговете на Велико Търново и на България пред стадион

Олимпийският шампион Магомед Рамазанов става почетен гражданин на Велико Търново

Олимпийският шампион в свободната борба Магомед Рамазанов и личният му треньор Мирослав Колев бяха посрещнати от стотици спортисти и граждани на стадион "Ивайло" във Велико Търново. Борецът ще бъде удостоен със званието "Почетен гражданин на Велико Търново", а неговият треньор с наградата „Велико Търново“.  Трето олимпийско злато за страната..

публикувано на 13.08.24 в 13:19
Петър Витанов

Петър Витанов: Най-големият проблем ще е да продължим без Нинова по ниновски

Най-големият проблем ще е да продължим без Нинова по ниновски .  Това каза пред БНР бившият депутат от БСП Петър Витанов, който беше възстановен като член на социалистическата партия от Националния съвет на левицата, след като партията има временно ново ръководство. "Една от опасностите би била да не променим политиките си. Лявото в Европа и..

публикувано на 13.08.24 в 13:06
Ресми Мурад

Ресми Мурад: Съдбата на ДПС ще се решава след издаването на президентския указ за изборите

Съдбата на Движението за права и свободи ще бъде решавана, след като президентът издаде указа с датата на изборите, заяви областният лидер на ДПС в Кърджали Ресми Мурад. Той каза, че след като вотът бъде насрочен, ще се проведе заседание на Централния съвет на ДПС:  "Ние ще вземем всички организационни въпроси и решения, които касаят..

публикувано на 13.08.24 в 13:04

"Небе и хляб" - новият албум на Пламен Сивов

"Небе и хляб" е новият албум на Пламен Сивов, който включва 10 авторски песни – пиано и глас. "Заглавието на албума и на една от песните в него насочва към стихиите и към важното в живота – небето, хляба, вертикалното и хоризонталното измерение – това, от което имаме нужда вътре в себе си, това, от което има нужда тялото и душата ни", каза в..

публикувано на 13.08.24 в 12:41

Пожарът в планината Славянка е локализиран и от двете страни на българо-гръцката граница

Продължава борбата с пожара в планината Славянка, който вече е локализиран и от двете страни на българо-гръцката граница.  Екипи от горските стопанства в Симитли и Кресна  наблюдават  денонощно другия пожар в близост до границата ни - този в Република Северна Македония. Взети са всички мерки огънят да не навлезе на наша територия.  90 служители..

публикувано на 13.08.24 в 12:37

Следят района между Златосел и Свежен, за да не се допусне разпалване на тлеещи огнища

След като пожарът във вилната зона между брезовските села Златосел и Свежен беше овладян, днес обстановката в района е спокойна. Пожарникари, горски служители, професионални доброволци и местни хора дежурят в района, за да не се допусне ново разпалване тлеещите огнища. Пламна вилната зона на Златосел, гори и край Черничево, изгоряха вили и коли..

публикувано на 13.08.24 в 12:30