Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Смолян гори голям пожар на покрива на бизнес сграда

2
Снимка: Радостина Чернокова

Голям пожар гори в Смолян на покрива на бизнес сграда, в която се помещават различни офиси и адвокатски кантори. Няма пострадали хора, като целият състав на пожарната в Смолян се бори с огнената стихия.

Избухналият голям пожар е на новия център на Смолян на ул.“Бузлуджа“ -  на последния етаж в сградата на бизнес центъра.

Над областния град има гъст дим.

Пожарът е пламнал около 19,00 часа и за щастие е нямало хора в административната сграда. Само преди няколко дни е минала проверка на противопожарната система на сграда, при която не са били открити нередности, коментира управителят на сграда Георги Чешмеджиев.

По думите му огънят най-вероятно е тръгнал от късо съединение в междупокривното пространство или в някой от офисите.

На мястото на огнената стихия има няколко екипа и четири противопожарни автомобила, които продължават да се борят с огнената стихия.

Директорът на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" комисар Симеон Цървуланов каза:

"Трудно се гаси. Горе покривът е ламарина с хидроизолация и няма достъп до подпокривното пространство. Правят са разкъртвания и се гаси малко по малко откъдето може. Не мога да кажа до кога ще продължи гасенето".





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

В Гърция ще преподават данъчна грамотност в началното училище

В Гърция въвеждат предмет за данъчна грамотност в началното училище. Програмата стартира от началото на тази учебна година. Малките ученици ще се запознаят с основни принципи на данъчното облагане. Например кой плаща данъци, за какво се използват тези средства и тяхното значение за цялото общество, коментират експерти изготвили новата..

публикувано на 18.08.24 в 14:54
Ивет Купър

Новото правителство на Великобритания подготвя мерки за борба с екстремизма

Британският министър на вътрешните работи Ивет Купър обеща да предприеме мерки срещу хората, "налагащи вредни и омразни вярвания" и да "заложи" нов подход за борба с екстремизма след бунтовете, които избухнаха в Обединеното кралство по-рано този месец. Екстремното женомразство ще бъде третирано като форма на тероризъм за първи път според плановете..

публикувано на 18.08.24 в 14:03
Президентът на Беларус Александър Лукашенко

Лукашенко отново обвини Украйна в провокации с дронове

Президентът на Беларус Александър Лукашенко отново обвини Украйна в провокации с дронове и подчерта, че е в ход укрепване на беларуско-украинската граница.  "Тя е минирана, както никога досега“, каза той в интервю за телевизионния канал "Россия 1". Според Лукашенко Киев е разположил 120 000 войници на границата, поради което беларуските сили също..

публикувано на 18.08.24 в 13:35

Тежко е състоянието на 7 от пострадалите при катастрофата на пътя Ямбол - Сливен

Четири деца и двама възрастни са с опасност за живота, след тежък пътен инцидент, станал тази нощ на пътя Ямбол- Сливен, в района на пътен възел Хаджидимитрово на автомагистрала „Тракия“. Челният сблъсък между лек автомобил и микробус причини смъртта на 49 – годишен мъж, в различни болници са 7 пострадали. Тежка катастрофа край..

публикувано на 18.08.24 в 13:33

Радев изрази съболезнования на близките на Кирил Писарски

Президентът Румен Радев изрази съболезнования на семейството и близките на Кирил Писарски.  Създателят на редица детски телевизионни предавания, сред които и популярното през миналия век състезание "Бързи, смели, сръчни", почина в събота, на 91-годишна възраст:  "Писарски посвети повече от три десетилетия от професионалния си път на..

публикувано на 18.08.24 в 13:30
Служебният министър Найден Тодоров

Недостиг на музиканти в държавните оркестри

За недостиг на музиканти в държавните оркестри предупреди министърът на културата Найден Тодоров. В редица филхармонии и опери има чужденци, които обаче работят в България за кратко, с цел да придобият стаж, след което напускат страната, а българските оркестри, заради ниското заплащане, страдат от липса на музиканти.  Найден Тодоров съобщи за..

публикувано на 18.08.24 в 13:25
Пожарът се вижда от километри

Пожар гори в природен парк "Рилски манастир"

Пожар е възникнал малко преди обяд в района на язовир "Калин", на около 2400 м. надморскса височина, съобщава от ПП "Рилски манастир". Заради пожара е затворен пътят от с. Пастра до хижа "Чала" под язовира. От Противопожарната служба в Рила казаха, че има изпратени екипи, но теренът е труднодостъпен. Най-вероятно мълния е..

публикувано на 18.08.24 в 12:36