Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петър Петров пропуска състезанието за Голямата награда на Италия

Най-добрият ни състезател по мотокрос Петър Петров няма да участва в третия кръг от световния шампионат по мотокрос за Голямата награда на Италия, който ще се проведе на 4 юли. Това съобщи специално за БНР Петров. Причината е, че надпреварата на Апенините съвпада отново с кръг от немския шампионат, в който българинът трябва да участва.

Припомняме, че роденият в Севлиево състезател вчера взе участие във втория кръг на MXGP за Гран При на Великобритания. Пилотът на „KMP Honda Racing“ завърши на 26-то място в първия манш, но падане във втория му отреди 35-то място.  


„Състезанието във Великобритания премина зле. Не се чувствах добре на трасето. Направих много грешки. В началото на първия манш се движех в група и бях 24-ти, стигнах до 18-то място, но в края сбърках, което ме отпрати на 26-та позиция. Вторият манш също започна добре, бях 22-ри, но последва голямо падане, с което участието ми приключи. За сега се чувствам добре и се надявам да няма сериозни последици. В края на тази седмица предстои първият кръг от немския шампионат, това е и причината да пропусна кръга от световното първенство в Италия“, разясни още Петър Петров



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Световният шампион Йосиф Панов срещу Мигел Васкес на „MAX FIGHT 59“ в Свети Влас

Българската боксова звезда Йосиф Панов “Пепелянката”, носител на световната титла на UBO ще се изправи срещу най-титулуваният съперник пристигал на българска земя. На бойната галавечер „MAX FIGHT 59“ негов опонент ще е мексиканецът Мигел Васкес, който има 6 защити на Световната титла на IBF. В кариерата си той е играл основни мачове в MGM Grand Arena,..

публикувано на 10.07.24 в 06:18
Джазмин Паолини стигна до полуфиналите на

Джазмин Паолини стигна до полуфиналите на "Уимлъбдън"

Финалистката от "Ролан Гарос" Джазмин Паолини продължава силното си представя от началото на сезона и се класира за полуфиналите на Откритото първенство на Великобритания по тенис. Италианката разгроми Ема Наваро (САЩ) с 6:2, 6:1 за само 58 минути игра и достигна до тази фаза на турнира за първи път в кариерата си. Паолини стана първата тенисистка от..

публикувано на 10.07.24 в 06:08
България - национален отбоп по естетическа гимнастика (жени)

България поведе в класирането след първия ден на Балканиадата по естетическа гимнастика в София

Националният отбор на България по естетическа групова гимнастика за жени поведе убедително в класирането след първия ден на Балканиадата, която се провежда в столичната "Асикс Арена". Възпитаничките на Кристина Ташева в състав Сияна Табакова, Карина Нейкова, Катрин Тасева, Яна Стайкова, Мария Мехлемова, Християна Ковачева, Виктория Берова и Сибила..

публикувано на 10.07.24 в 05:59
Испания победи с 2:1 Франция

Испания победи Франция и е на финал на Евро 2024

Отборът на Испания победи с 2:1 Франция в първия полуфинал на европейското първенство по футбол и ще играе за трофея. Иберийците започнаха силно, а в 5-ата минута Фабиан Руис от няколко метра пропусна. Французите отговориха веднага. В 9-ата минута Коло Муани засече точно с глава подаване на Мбапе и откри резултата. В 21-ата минута..

публикувано на 09.07.24 в 23:55
Филип Кръстев

Филип Кръстев пред трансфер в Нант

Националът Филип Кръстев е пред трансфер в Лига 1 на Франция, съобщава L‘Equipe. Според информацията халфът ще премине в Нант, като трансферът е считан за сигурен. 22-годишният Кръстев ще играе под наем при "канарчетата", а клубът ще има възможност да го откупи през следващото лято от Ломел и Сити Футбол Груп.  Сделката трябва да бъде..

публикувано на 09.07.24 в 23:08
Карлос Алкарас

Карлос Алкарас продължава защитата на титлата си

Защитаващият титлата си Карлос Алкарас (Испания) се класира за полуфиналите на Откритото първенство на Великобритания по тенис. Третият поставен Алкарас загуби сет, но преодоля американеца Томи Пол с 5:7, 6:4, 6:2, 6:2 за 3:11 часа. В трети пореден мач испанецът беше подложена на сериозен тест от опонента му, но 21-годишният тенисист запази..

публикувано на 09.07.24 в 21:40
Даниил Медведев

Даниил Медведев елиминира лидера в световната ранглиста

Руснакът Даниил Медведев елиминира номер 1 в световната ранглиста Яник Синер (Италия) и за втора поредна година се класира за полуфиналите на Откритото първенство на Великобритания по тенис. Петият поставен в схемата Медведев спечели с 6:7(7), 6:4, 7:6(4), 2:6, 6:3. Така той сложи край на серията си от пет поредни загуби от италианеца. В..

публикувано на 09.07.24 в 20:22