Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кои са 1/4-финалните мачове на Евро 2020

След изиграването и на последните две срещи от 1/8-финалната фаза на Евро 2020 днес, вече са ясни имената на осемте отбора, които остават в битката за трофея, както и двойките, които се оформиха на 1/4-финалите. Тази вечер Англия и Украйна станаха последните два отбора, които се класираха в следващата фаза, като “Трите лъва” отстраниха големия съперник Германия (2:0), а Украйна мина през тежък сблъсък и продължения, за да сломи съпротивата на Швеция (2:1).

Швейцария, който взе скалпа на фаворита Франция, ще има нов тежък съперник в лицето на друг от фаворитите - Испания. Срещата е на 2 юли в Санкт Петербург.

Два от смятаните за аутсайдери пък застават един срещу друг. Става въпрос за Чехия и Дания, които ще се борят за място на 1/2-финала на 3 юли в Баку.

Последният четвъртфинал пък противопоставя Украйна и Англия. За пръв път “Трите лъва” няма да играят на “Уембли”, като срещата е на 3 юли в Рим.

Евро 2020, 1/4-финали:

На 2 юли:

от 19:00 часа:

Швейцария - Испания

от 22:00 часа:

Белгия - Италия

3 юли:

от 19:00 часа:

Чехия - Дания

от 22:00 часа:

Украйна - Англия




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Черно море обърна Локомотив в Пловдив

Отборът на Черно море записа трета победа от началото на сезона във футболната Първа лига. Играчите на Илиан Илиев успяха да осъществят пълен обрат и спечелиха визитата си на Локомотив (Пловдив) с 2:1 в последната среща от петия кръг на шампионата. След нулево първо полувреме „железничарите“ поведоха в резултата с гол на Жулиен Лами в 62-ата..

публикувано на 19.08.24 в 23:26

Ботев (Враца) нанесе четвърта поредна загуба на Септември

Ботев (Враца) победи Септември (София) с 2:0 в среща от 5-ия кръг на Първа лига. За състава на Тодор Янчев това е първи успех от началото на кампанията, докато Септември остава без точка и отбелязан гол.  И двете попадения паднаха през първата част, като първо Браян Переа вкара от дузпа в 34-ата минута, а в добавеното време на първата част..

публикувано на 19.08.24 в 22:28

Антъни Генов отпадна в първия кръг в Добрич

Играещият с "уайлд кард" Антъни Генов претърпя поражение в първи кръг на турнира по тенис на клей от сериите "Чалънджър" в Добрич с награден фонд 36 900 евро. Надпреварата се провежда на кортовете на ТК "Изида".  Българинът отстъпи на Моез Ешарги от Тунис с 6:3, 4:6, 6:7(3). Първият сет беше изключително динамичен, като Генов изоставаше с..

публикувано на 19.08.24 в 19:54

Белгиец спечели третия етап от Обиколката на Испания

Белгийският колоездач Ваут ван Арт от тима Висма-Лийз а Байк спечели третия етап от Обиколката на Испания. Той измина разстоянието между Лоуза и Кастело Бранко в Португалия от 191,2 км за 4:40.42 часа. Ван Арт изпревари при финалния спринт австралиеца Кейдън Гроувс, спечелил втория етап, от Алпесин-Десюнинк и испанеца Жон Аберастури Исага..

публикувано на 19.08.24 в 19:53

Левски показа грешките на Кабаков, не го иска вече

Ръководството на Левски излезе с ново изявление срещу главния съдия на мача с Лудогорец (0:1) от уикенда - Георги Кабаков. Вчера "сините" нарекоха арбитъра "пловдивски ибрикчия", на което по-рано днес от Съдийската комисия на БФС реагираха остро. Левски продължи атаката с ново съобщение на сайта си, в което показват нагледно допуснаните според тях..

публикувано на 19.08.24 в 16:37
 Фабиан Нюрнбергер (с номер 15) ще играе за националния ни отбор

Илиан Илиев повика Фабиан Нюрнбергер в националния отбор

Левият халфбек Фабиан Нюрнбергер бе извикан в националния ни отбор по футбол за първи път и ще бъде на разположение на селекционера Илиан Илиев за мачовете с Беларус и Северна Ирландия от Лигата на нациите, които ще се играят в началото на септември. Нюрнбергер беше забелязан и поканен да играе за България още при селекционера Георги Дерменджиев..

публикувано на 19.08.24 в 14:20

Финансови разминавания бавят трансфера на Квадво Дуа в АЕК /Атина/

Трансферът на швейцарския нападател на Лудогорец (Разград) Квадво Дуа е бил обсъждан на най-високо ниво в гръцкия АЕК (Атина), съобщава сайтът monobala.gr.  Явно е, че българските шампиони и АЕК са стигналали до споразумeние за трансферната сума, защото като единствен проблем се споменава "финансова дистанция между АЕК и футболиста, но няма да отнеме..

публикувано на 19.08.24 в 14:06