Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ивет Лалова ще бяга само на 200 метра в Токио

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Голямата ни звезда в леката атлетика - Ивет Лалова, ще бяга само на 200 метра на олимпиадата в Токио. Тя има и квота за 100 м, но е решила да съхрани сили и да се съсредоточи в дългия спринт.

Ивет отново почувства болки във възпаленото сухожилие по време на Балканиадата в Сърбия, където се пусна на 200 метра, но сега увери, че се чувства по-добре.

Освен нея квоти в леката атлетика имат още Мирела Демирева във високия скок, Габриела Петрова в тройния скок, Инна Ефтимова (100 и 200 м) и Тихомир Иванов във високия скос при мъжете.

Това ще бъде пета олимпиада за Лалова, която преди това представя България в Атина през 2004, в Пекин през 2008, в Лондон през 2012 и в Рио през 2016 година. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Ландо Норис потегля първи за Гран при на Унгария

Ландо Норис потегля първи за Гран при на Унгария във Формула 1

Британският пилот на Макларън Ландо Норис затвърди чудесната си форма, като направи най-бърза обиколка и на квалификацията за място на стартовата решетка на Гран при на Унгария във Формула 1. Той даде време 1:15.227 минута. Норис бе най-бърз във втората и третата свободна тренировка и потвърди доминацията си на пистата "Хунгароринг". Той трябва да..

публикувано на 20.07.24 в 19:16
Радина Величкова

Европейската шампионка Радина Величкова е на втори на финал

Европейската шампионка в спринта на 100 метра Радина Величкова от първенството в Банска Бистрица (Словакия) направи пореден силен ден в надпреварата, като се класира на финала в скока на дължина. 16-годишната пловдивчанка се нареди сред най-добрите 12 в дисциплината. Тя постигна 5,86 метра в квалификациите и влезе на финала с десето..

публикувано на 20.07.24 в 19:12
Балкан изпрати с благодарности капитана Димитър Димитров

Балкан изпрати с благодарности капитана Димитър Димитров

Баскетболният вицешампион на България при мъжете Балкан (Ботевград) се раздели с доскорошния си капитан Димитър Димитров с трогателно послание на официалната си уебстраница. След шест сезона с екипа на Балкан сега Димитров се насочва към втора испанска дивизия, където ще играе за тима на Паленсия. "Димитър Димитров, капитанът на Балкан с №34,..

публикувано на 20.07.24 в 15:29
Кристиан Кийлинг

Баскетболният Спартак (Плевен) привлече американски гард

Баскетболният Спартак (Плевен) привлече 26-годишния американец Кристиан Кийлинг. Гардът е висок 191 сантиметра и е първото чуждестранно попълнение на плевенчани за предстоящия сезон 2024/2025. "На вашето внимание: Крис Кийлинг. Нашият нов играч на позиция 2 (атакуващ гард). Възпитаник на Северна Каролина Тар Хийлс. Идва при нас след силен..

публикувано на 20.07.24 в 15:25
Левски пусна официално в продажба жълтия си екип за новия сезон

Левски пусна официално в продажба жълтия си екип за новия сезон

От Левски се похвалиха в деня, в който представителният отбор започва новия сезон в Първа лига с гостуване на Локомотив (София), че във фен магазина на клуба и онлайн вече може да се купи и поръча жълтият екип на тима. "Жълтото е специален цвят във футбола, цвят на финеса, присъщ на бразилските магьосници. Жълтото е цвят, с който Левски..

публикувано на 20.07.24 в 14:42
Димитър Кузманов

Димитър Кузманов е на финал в Астана

Националът на България за Купа "Дейвис" - Димитър Кузманов, се класира за финала на сингъл на турнира по тенис на твърди кортове от сериите "Чалънджър" в Астана (Казахстан) с награден фонд  41 хиляди долара. Поставеният под номер 3 Кузманов победи участващия с "уайлд кард" Александър Бакши (Грузия) с 6:2, 6:4 за 70 минути. Българинът..

публикувано на 20.07.24 в 13:37
Никола Цолов

Никола Цолов отпадна от битката за точките в спринта в Унгария

Контакт със Сантиаго Рамос в третата обиколка на спринтовото състезание от Формула 3 в Унгария извади българския пилот Никола Цолов от борбата за точките в надпреварата. Този контакт счупи предното крило на българина и той трябваше да посети механиците на АРТ, за да го смени. По-късно той бе наказан и с 10 секунди, след като стюардите прецениха, че той..

публикувано на 20.07.24 в 11:42