Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Русия сменя Черчесов с чужденец, фаворит е Вилаш-Боаш

Треньорът Станислав Черчесов: Не гледах дузпите, пестя емоции
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Новият селекционер на Русия ще е чужденец. Около това мнение се обединяват медиите в страната, след като вчера Станислав Черчесов беше уволнен заради слабото представяне на “Сборная” на Евро 2020. Руснаците не успяха да пресдкочат груповата фаза, като записаха само една победа - 1:0 срещу Финландия. 

РБ Спорт твърди, че човек от ръководството на Руския футболеюн съюз вече е провел преговори с Андре Вилаш-Боаш. Португалецът е фаворит номер 1 за наследник на Черчесов. 43-годишният специалист имаше успешен престой начело на Зенит, а в момента е свободен.

“Не сме получавали никаква оферта от Русия. Андре много уважава вашата страна и помни с добри чувства престоя си в Зенит. Той се отнася с огромен респект към Черчесов, който беше сред първите треньори, които го поздравиха за спечелената титла”, коментира агентът на португалеца Карлос Гонсалвеш. 

Още преди Евро 2020 се говореше, че РФС иска да покани за селекционер Йоахим Льов. В списъка на ръководителите на федерацията присъстват имената на още двама германски специалисти - наставникът на младежкия национален отбор Щефан Кунц и доскорошният треньор на Спартак (Москва) Доменико Тедеско.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ръкостискането - темата на церемонията по закриването на Евро 2024

Елегантно шестминутно шоу сложи край на европейското първенство по футбол в Германия, което се проведе преди финала между отборите на Испания и на Англия. н. Церемонията предложи стилен, но и весел пърформънс, който има за цел да отбележи уникалния момент на финала и да олицетворява положителните ценности на спорта. Централната му тема е да почете..

публикувано на 14.07.24 в 22:29
Станислав Стоянов

Усложнени комбинации за националите ни по скокове на батут

„Няма да има промени в националния отбор.  Госпожа Макулова е треньор с дългогодишен опит и аз ще продължа да работя с нея.  От тази година в тима влизат  4 мъже и 4 жени т.е. ще сме с пълни състави в тези възрастови групи.  Около 15 държави в света разполагат с такива формации и ние сме от тях“, това сподели специално за БНР новият старши..

публикувано на 14.07.24 в 22:08
Новак Джокович

Новак Джокович: Заслужена победа за Карлос Алкарас

Сърбинът Новак Джокович определи съперника си Карлос Алкарас като заслужен победител във финала на тенис турнира "Уимбълдън". 37-годишният сърбин, който преследваше осма титла на "свещената трева" в Лондон и общо 25-а в турнирите от Големия шлем, бе надигран с 2:6, 2:6, 6:7(4), като показа равностойна игра срещу 21-годишния Алкарас единствено в третия..

публикувано на 14.07.24 в 21:15

Карлос Алкарас: Продължавам да постигам мечтите си

Новият-стар шампион на "Уимбълдън" Карлос Алкарас заяви след победата си във финала над сърбина Новак Джокович, че продължава да постига мечтите си. Едва на 21 години испанецът вече има четири титли от Големия шлем, като само в последния месец успя да удвои бройката им, след като през юни взе трофея и от "Ролан Гарос". "Истината е, че за мен винаги..

публикувано на 14.07.24 в 20:54
ЦСКА-София

ЦСКА представи отбора за новия сезон с минимална победа в контролна среща над гости от Косово

ЦСКА-София победи с 1:0 отбора на Гиляни (Косово) в последната си контролна среща преди началото на сезона, а преди началото на срещата бяха представени и играчите, които ще защитават червената фланелка. Нов е и старши треньорът на отбора – това е хърватинът Томислав Стипич. Домакините имаха превъзходство в огромни периоди в срещата на Националния стадион..

публикувано на 14.07.24 в 20:40

Първа загуба за националите ни на ЕП по волейбол за юноши до 18 години

Националният отбор на България допусна първа загуба на домашното европейско първенство по волейбол за юноши до 18 години. В зала "Левски София" в столицата българите загубиха с 1:3 (16:25, 25:22, 19:25, 23:25) гейма от Финландия. За момчетата на старши треньора Десислава Величкова това бе първо поражение в група "B" след победите над Португалия,..

публикувано на 14.07.24 в 20:34
Карлос Алкарас защити титлата си на

Карлос Алкарас защити титлата си на "Уимбълдън"

Карлос Алкарас защити титлата си на Откритото първенство на Великобритания по тенис.   В повторение на миналогодишния финал 21-годишният испанец надигра Новак Джокович с категоричното 6:2, 6:2, 7:6(4) за точно два час и половина. За Алкарас това е четвърта титла от турнирите от Големия шлем и втора от "Уимбълдън", като му липсва единствено трофея от..

публикувано на 14.07.24 в 18:58