Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

234 596 са избирателите в Хасковска област

Снимка: БГНЕС

234 596 са избирателите в Хасковска област.

Те могат да гласуват в общо 484 секции.

В 347 от тях ще има машинен вот, а в 137 ще се гласува с хартиени бюлетини.

Машините са общо 375, като в 28 секции ще има по две машини.15 са подвижните секции в цялата област, 5 са в болнични заведения, домове за стари хора и следствения арест.

Няма секции в Covid-отделения, както и за карантинирани.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Участници от 32 държави на летен семинар по български език и култура във ВТУ "Св. св. Кирил и Методий"

Участници от 32 държави се събират във Великотърновския университет "Свети Свети Кирил и Методий" за откриващия се тази сутрин летен семинар по български език и култура. За 47-ма година ВТУ събира студенти, докторанти, преводачи, но и музиканти, полицаи, учители и държавни служители от Европа, Америка и Азия, които три седмици ще учат български..

публикувано на 15.07.24 в 08:09

Турция отбелязва годишнина от опита за преврат срещу Ердоган

Със серия прояви в Турция отбелязват годишнината от опита за преврат преди осем години, когато при атаки в Анкара, Истанбул и на други места загинаха 251 души и над 2200 бяха ранени. По закон, приет по-късно от парламента, 15 юли се чества като Ден на демокрацията и националното единство. Възпоменателна церемония ще се състои в парламента,..

публикувано на 15.07.24 в 08:04
Държавен фонд

ДФЗ показва новостите при кандидатстване за европомощи за лозаро-винарския сектор

От Държавен фонд "Земеделие"  ще представят онлайн днес новостите при кандидатстване за европейско подпомагане на лозаро-винарския сектор. Демонстрацията е изцяло онлайн и ще започне в 10 ч., а на страницата на фонда има линк, на който лозарите могат да направят регистрация за участие в представянето. Приемът по интервенцията е удължен..

публикувано на 15.07.24 в 07:57

Земеделските министри на ЕС обсъждат търговията със селскостопански стоки

Унгарското председателство ще представи публично своята работна програма и ще очертае основните си приоритети в областта на селското стопанство на насрочения за днес Съвет на ЕС по земеделие и рибарство в Брюксел. България ще бъде представена на света от земеделския министър Георги Тахов. Въз основа на информация от Европейската комисия..

публикувано на 15.07.24 в 07:49
Петър Чолаков

Петър Чолаков: При такива насипни мнозинства сметките не излизат

След тежката изборна загуба ПП-ДБ не са в позиция да бъдат политически лидер и да формират правителство . От друга страна, не може просто да хвърлят кърпата, защото ще бъдат обвинени от избирателите. Вероятно ще видим някакви усилия. Това мнение изрази пред БНР политологът доц. Петър Чолаков. При такива насипни мнозинства в парламента..

публикувано на 15.07.24 в 07:43

ПВО на Русия е отблъснала атаки с дронове над Брянск

Противовъздушната отбрана на Русия съобщи, че е отблъснала украински атаки с дронове над Брянск. Не се съобщава за жертви или за нанесени щети. Няма ранени и при друго нападение с дрон, южно от Москва, при което машината се е разбила в района на електрическа подстанция. Русия атакува Украйна с няколко групи ударни дронове Съобщава се и..

публикувано на 15.07.24 в 07:42
Авиобаза Граф Игнатиево

Откриват нова писта на авиобаза "Граф Игнатиево"

С церемония военната авиобаза до Граф Игнатиево ще открие новата писта. Ремонтът беше нужен заради очакваните догодина нови изтребители Ф-16. Министърът на отбраната Атанас Запрянов ще връчи Акт 16 на командира на авиобазата бригаден генерал Николай Русев.   На новата писта освен изтребителите Ф-16, вече ще може да кацат и едни от..

публикувано на 15.07.24 в 07:30