Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Пирогов“ трябва да върне на НЗОК над 1,1 млн. лв.

| обновено на 12.07.21 в 18:03
Снимка: Ани Петрова

В болница „Пирогов“ са извършвани операции и процедури, но само по документи за над 1 млн. лв. Това установи проверка на Националната здравноосигурителна каса. Лечебното заведение трябва да върне над 1 млн. лв.

Проверени са 802 случая. Установено е, че само по документи са били приети пациенти с чернодробни, бъбречни, остри бактериални заболявания и оперативни манипулации при диабетно стъпало.

Според данните от проверката по друго нарушение болницата трябва да върне още малко над 36 000 лв. за това, че е таксувала пациенти за процедури, които по право се поемат от Здравната каса.

Резултатите от проверката са предадени на Прокуратурата.

От „Пирогов“ потвърдиха за „Хоризонт“, че са уведомени и ще се запознаят с документите в законовия срок. На този етап отказват изявления.

Проверката на Здравната каса започна на 28-и май и приключи на 10 юли.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Виктор Орбан със Си Цзинпин в Пекин.

Си се среща с Орбан - "най-добрият приятел на Китай в ЕС"

Приемайки Си Цзинпин на последната спирка от европейската обиколка на китайския лидер в Европа, унгарският премиер Виктор Орбан ще има шанс да засили връзките между Пекин и неговия най-близък съюзник в ЕС, коментира днес АФП. Си започна обиколката си с Франция – сърдечна визита, която обаче подчерта напрежението между Пекин и ЕС заради..

публикувано на 08.05.24 в 11:41

Прокурор Елена Каракашева, и.д. главният секретар на МВР и ДАНС в звено за честни избори на 9 юни

Прокуратурата, МВР и ДАНС с общи действия за вота 2 в 1 на 9 юни. Изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов, служебният вътрешен министър Калин Стоянов и председателят на Държавна агенция "Национална сигурност" Пламен Тончев подписаха съвместна заповед, с която се създава Национално междуведомствено звено за изборите за..

публикувано на 08.05.24 в 11:36
Татяна Станева

Татяна Станева: Състоянието на украинските жители прилича на кардиограма

Конфликтът в Украйна мина знаковите 800 дни. Днес в страната е официален празник – Ден на паметта и победата над нацизма във Втората световна война. Отбелязва се съгласно закон, който беше приет от Върховната Рада през май 2023 г., подписан след това и от президента на страната Володимир Зеленски. Татяна Станева, която е журналист,..

публикувано на 08.05.24 в 11:31

"Алфа Рисърч": ПП-ДБ губи 200 000 гласа, ГЕРБ-СДС ги води с 8%

ГЕРБ-СДС води с 8% пред "Продължаваме промяната-Демократична България", които губят 200 хиляди гласа на старта на кампанията, сочи изследване на "Алфа рисърч". Социолозите прогнозират, че в парламента ще влязат досегашните 6 формации и очакват ниска избирателна активност на вота 2 в 1 след месец. Изследването на "Алфа Рисърч" е проведено..

публикувано на 08.05.24 в 11:06

Разкриха една от най-мащабните онлайн измами

Огромна мрежа от фалшиви магазини, рекламиращи дизайнерски марки, е откраднала пари и лични данни на над 800 000 души в Европа и САЩ, показва съвместно международно разследване на "Гардиън", "Ди Цайт" и "Монд". Зад измамата стои китайска група. Повече от 800 000 души са били измамени да споделят данни за банкови карти и други чувствителни..

публикувано на 08.05.24 в 10:38

Млад мъж обезобрази приятелката си с ножица, арестуваха го

Полицията в Елена задържа мъж, който е обезобразил с ножица приятелката си. В Стражица е арестуван друг мъж, заплашил с убийство съпругата си.  Задържаха 43-годишна жена за насилие над съпруга й във Велико Търново 23-годишен мъж е нанесъл множество прободни рани по главата на половинката си. Пострадалата е 41-годишна жена, гражданка на..

публикувано на 08.05.24 в 10:37

Гърция протестира срещу превръщането на византийски храм в джамия в Истанбул

В Гърция реагираха остро след официалното откриване на византийски храм в Истанбул, превърнат в джамия. След като беше реконструиран, храмът в манастира "Христос Спасител в Хора" беше открит като мюсюлмански молитвен дом, което бе определено като провокация според властите в Атина. От министерството на културата уточняват, че..

публикувано на 08.05.24 в 10:33