Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Жените наистина плачат" - пет истории за женската тъга

Ралица Стоянова и Катя Казакова (на преден план) в студиото на БНР с водещата Диана Дончева
Снимка: БНР

Актрисите Ралица Стоянова и Катя Казакова, дъщеря и майка, гостуват на БНР след завръщането им от Кан, където бе представен филмът им „Жените наистина плачат“.

„Емоцията е много голяма. Това минаване по червения килим е най-малкото. Всичко около премиерата, срещите ти с тези големи хора в киноиндустрията, разговорите с тях – за мен това е най-хубавото преживяване“, сподели Ралица Стоянова.

Жените наистина плачат, но мъжете също плачат на този филм, убедихме се, когато мина премиерата. Имахме много споделени реакции“, допълни Ралица.

„Всъщност сълзите във филма идват от петите. Те са за проблеми, които не са изказани, за теми, които са трудни за изговаряне. Мъжете това нещо го виждат.“

Филмът е семейна история за пет жени. В лентата участва и Мария Бакалова. „Всъщност сме обхванали пет страни на женската мъка“, изтъкна Катя Казакова.

„Самата история е за скритото насилие, насилието, което много малко хора припознават, но всъщност го има и този скрит вик на тези жени“, поясни Казакова. Тя разказа, че по време на снимките доста са си поплакали по женски, дори и се опасявали да не излезе голяма мелодрама, но резултатът е друг.

„Филмът въобще не е такъв – извадили са и хумора, и скритата тъга.“

Ралица Стоянова уточни, че импровизациите във филма са родили „страхотни неща, много по-силни от уговорените“. Определя своята роля като такава на силно момиче, със странен характер, „малко чепат“, което провокира всички в семейството.

Катя Казакова е любопитна как ще се приеме филмът в България.

Цялото интервю слушайте в звуковия файл.

Ралица Стоянова, Биляна Казакова, Мина Милева, Мария Бакалова, Весела Казакова и Катя Казакова в Кан, 14 юли 2021 г./ЕПА/БГНЕС

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Елиана Лилова

Франция във фокуса на One Dance Festival 2024

Фестивалът на танците в Пловдив започва на 10 май . Билетите за 16-ото издание на One Dance Festival вече са в продажба. Все още има билети, като по повод на Международния ден на танца – 29 април, ще има 30% намаление за всички билети, закупени след 20 часа вечерта. Това каза пред БНР Елиа Лилова – директор на One Dance Week. Спектаклите..

публикувано на 26.04.24 в 10:25
Израелската опера в Тел Авив

Премиера на “Орфей и Евридика“ в Телавивската опера

Традиция е преди всяко представление на Телавивската опера да има образователна лекция за създателите и изпълнителите на дадена опера, за ролята й в развитието на музикалното изкуство. Изнасят я критици, диригенти, режисьори, но преди премиерата на "Орфей и Евридика" на Глук лекторът беше тенор от хора. На незапознатите с тази певческа формация..

обновено на 25.04.24 в 16:47

В “Опера в киното“ гледаме дебюта на Соня Йончева на Арена ди Верона в “Травиата“

Започнаха прожекциите на “Травиата“ от поредицата “Опера в киното“. На 20-и април беше първата прожекция в Синема Сити в София, Бургас, Варна, Пловдив, Русе и Стара Загора. Следващите две ще бъдат на 24-и април и на 8-и май. Имаме възможността да гледаме дебюта на българската оперна дива Соня Йончева в цял оперен спектакъл на Арена ди Верона през..

обновено на 25.04.24 в 15:36
Сцена от „Великият Гетсби“

"Великият Гетсби" – новият балетен хит на сцената на Софийската опера

В едното от двете най-големи събития в областта на музикално-сценичните изкуства, заедно с “ Фантомът на операта “, които белязват ярко столичния афиш през месец април, се превърна премиерата на Националния ни балет на “Великият Гетсби“ – спектакъл на знаменития хърватски хореограф Лео Муич по музика на Гершуин, Бърнстейн, Барбър и други..

обновено на 25.04.24 в 14:21

Илона Иванова – гласът на Алфира в Baldur's Gate 3

Музиката на българския композитор Борислав Славов към видео играта Baldur's Gate 3 спечели наградата на BAFTA /Британската академия за филмово и телевизионно изкуство/. По този повод специален гост в предаването за музикално-сценични изкуства “ Каста дива “ беше младата звезда на Националния музикален театър “Стефан Македонски“ Илона Иванова,..

публикувано на 25.04.24 в 13:52
Марко Ганчев

Марко Ганчев: Сарказмът е дружески шарж към живота

"12 тома стихотворения - това е един най-обикновен отчет за изпълнението на един проект в областта на културата . Нали всичко на проекти върви сега." Това каза пред БНР Марко Ганчев - писател, поет, сатирик, който днес ще представи събрани най-добрите си произведения в Националната библиотека "Св. св. Кирил и Методий". "Трудна работа беше..

публикувано на 25.04.24 в 09:45