Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новозаразените с коронавирус у нас са 145

| обновено на 21.07.21 в 07:17
8
Снимка: ЕПА/БГНЕС

145 са новите случаи на коронавирус у нас през изминалото денонощие. Положителни са 0,9 на сто от направените 15 953 теста.

Най-много случаи има в столицата - 45, следвана от област Бургас, където са 27.

Починали са 7 души.

722 са хоспитализираните, от които 82 са в интензивни отделения.

Като излекувани са отчетени 285 души.

Според Националната информационна система у нас новият коронавирус е констатиран при 13 461 лица-медицински служители. Два нови случаи са регистрирани през последното денонощие.

През изминалото денонощие са поставени 10 002 дози ваксини. С тях хората със завършен ваксинационен цикъл вече са 881 214 души, а общият брой поставени дози ваксини е 1 929 703.

До края на юли се очаква плавно повишаване на случаите на заразени, прогнозира главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. По думите му по-бързо се очаква да е разпространението през август.


Графики на ситуацията с Covid-19 в България





БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Галерия

Свързани новини

113 са новите случаи на коронавирус у нас

113 са новите случаи на коронавирус у нас при направени 18 183 теста. Положителни са малко над половин процент от пробите, показват данните за последното денонощие в Единния информационен портал. В 8 области няма новорегистрирани случаи - Видин,..

обновено на 20.07.21 в 07:16

Без починали от коронавирус за денонощието

57 са новите случаи на коронавирус у нас при направени 10 701 теста. Положителни са около половин процент от пробите, показват данните в Единния информационен портал. В 12 области няма новорегистрирани случаи - Велико Търново, Видин, Добрич, Кърджали,..

публикувано на 18.07.21 в 09:28
ВИЖТЕ ОЩЕ
Гордана Силяновска-Давкова

Кандидатът на ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур от президентския вот в Северна Македония

Кандидатът на ВМРО-ДПМНЕ Гордана Силяновска-Давкова води убедително на първи тур от президентските избори в Северна Македония, съобщи БГНЕС. Данните на Държавната избирателна комисия /ДИК/ при 63% преброяване на гласовете :  За Гордана..

публикувано на 24.04.24 в 22:55

Радев удостои с Почетния знак на президента участниците в "Еверест 84"

Държавният глава Румен Радев участва днес в Централния военен клуб в официалното отбелязване на 40-годишнината от първата българска експедиция за изкачване на връх Еверест. Събитието се провежда под патронажа на президента. Това съобщиха от..

публикувано на 24.04.24 в 22:51

Ивет Лалова роди момче

" Добре дошъл на този свят Тиаго Колио 🤍 Благодарим ти, че избра нас за свои родители. Толкова сме влюбени в теб и сърцата ни са пълни!", написа легендата на българската лека атлетика Ивет Лалова в профила си в социалните мрежи.

публикувано на 24.04.24 в 22:33

Авиодиспечерите във Франция отмениха стачката, но трафикът в четвъртък остава парализиран

Очаква се утре във Франция въздушният трафик да бъде парализиран заради обявената стачка на авиодиспечерите, въпреки постигнато споразумение в последния момент. Няма връщане назад. Въздушният трафик на Франция ще бъде объркан през целия ден, въпреки..

публикувано на 24.04.24 в 22:29

Учители и персонал в Тенеси ще могат да носят оръжия в учебните заведения

Властите в американския щат Тенеси приеха законодателство, което ще позволи на учителите и училищния персонал да носят оръжия на територията на учебните заведения.  Мярката, която беше приета, година след като стрелец уби шестима души в училище в..

публикувано на 24.04.24 в 22:15
Министерство на иновациите и растежа

Красимир Якимов е новият заместник-министър на иновациите и растежа

Със заповед на министър-председателя Димитър Главчев на длъжността заместник-министър на иновациите и растежа е назначен Красимир Якимов. Това съобщиха от правителствената пресслужба. Красимир Якимов е юрист по образование. Завършил е "Международно..

публикувано на 24.04.24 в 21:54
Джо Байдън

Байдън подписа указа за финансова помощ за Украйна, Израел, Газа и Тайван

Американският президент Джо Байдън подписа указа за одобрената от Конгреса финансова помощ в размер на 95 милиарда долара, включваща средства за Украйна, Израел, Газа и Тайван. Байдън съобщи, че е одобрил първоначални доставки на оръжия за Украйна в..

публикувано на 24.04.24 в 21:08