Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Германия може да въведе ограничения за неваксинирани граждани при продължаващ ръст на Covid случаите

Германските власти обмислят въвеждането на ограничения за неваксинирани граждани, ако новите случаи на Covid-19 в страната продължат да се увеличават, съобщи Евронюз като цитира вестник "Билд".

В интервю за изданието говорителят на канцлера Меркел Хелге Браун заявява, че на неваксинираните може да бъде забранено да влизат в ресторанти, кина и стадиони, тъй като рискът от разпространение на инфекцията остава висок. По думите му подобни мерки са законни, защото страната има право и носи отговорност да защити здравето на хората. Той обаче подчерта, че не се очаква ново затваряне във връзка с пандемията.

Броят на потвърдените случаи на коронавирус в Германия нарасна с 958 за последното денонощие до близо 3 757 000, сочат данните на Института за инфекциозни болести "Роберт Кох".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Димитър Главчев

Главчев: Готов съм да участвам в конституционната процедура за назначаване на служебен премиер

Служебният премиер Главчев реагира на днешните събития с публикация във Фейсбук. Той декларира, че ще изпълнява задълженията си на служебен министър-председател толкова време, колкото е необходимо, за да не изпада държавата в конституционна криза. Главчев подчертава, че негово задължение е страната да бъде преведена и през тази..

публикувано на 19.08.24 в 15:08
Джо Байдън

Републикански конгресмени: Джо Байдън е извършил престъпления, подлежащи на импийчмънт

Републиканците в Камарата на представителите на САЩ представиха в понеделник доклад, в който се твърди, че президентът демократ Джо Байдън е извършил престъпления, подлежащи на импийчмънт, но не е ясно дали ще настояват за гласуване след самото разследване, което Белият дом отдавна отхвърля като политически мотивирано, предаде Ропйтерс. В..

публикувано на 19.08.24 в 15:02
Тошко Йорданов

Тошко Йорданов: Промените в Конституцията заложиха политически натиск със самото им приемане

" Това е логична ситуация от изключително вредните поправки в Конституцията, които направиха ПП, ГЕРБ и ДПС ".  Това заяви пред БНР Тошко Йорданов - председател на ПГ на ИТН, в коментар за отказа на президента Румен Радев да издаде указ за назначаването на Горица Грънчарова-Кожарева за служебен премиер заради присъствието на Калин Стоянов като..

публикувано на 19.08.24 в 14:59

Петролът поевтинява заради пониженото търсене от Китай и ситуацията в Близкия изток

Петролът поевтинява заради пониженото търсене от страна на най-големия световен потребител - Китай и ситуацията в Близкия изток. Инвеститорите следят внимателно посещението на американския държавен секретар Антъни Блинкън в Тел Авив. Фючърсите на сорта Брент, смятан за референтен за цените в Европа, се понижават към 10-дневно дъно от 79..

публикувано на 19.08.24 в 14:34

44-годишен мъж от Габрово е обвиняем за разпространение на марихуана

44-годишен мъж от Габрово е обвиняем за разпространение и държане на 31 килограма марихуана, в съучастие със свой помощник. Той е задържан за срок до 72 часа. Окръжната прокуратура в Габрово ще поиска най-тежката мярка – задържане под стража за 44-годишния мъж. Той е обвиняем за държане и разпространение на 31 кг марихуана, като..

публикувано на 19.08.24 в 14:27

Проф. Екатерина Михайлова: Няма срок, до който може да се отлагат предсрочните избори

Няма срок, до който може да се отлага провеждането на предсрочните парламентарни избори. Това заяви пред БНР проф. Екатерина Михайлова - преподавател по конституционно право в Нов български университет.  Тя е категорична обаче, че страната не може да бъде хвърлена в хаос:  "Мисля, че разумът и политическата отговорност ще излязат на..

публикувано на 19.08.24 в 14:24
Членове на въоръженото крило на

Бригадите "Ал-Касим" на "Хамас" поеха отговорност за смъртоносната бомбена експлозия в Тел Авив

Въоръжените бригади Ал-Касам на радикалната палестинска групировка "Хамас" поеха отговорност за смъртоносната бомбена експлозия в Тел Авив вчера, предаде Ройтерс. Според израелската полиция експлозията е станала близо до синагога, а мъжът, пренесъл бомбата, е убит. Един минувач е ранен. Операцията е осъществена в сътрудничество с въоръженото..

публикувано на 19.08.24 в 14:12