Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отново отложиха заседание по делото срещу Лиляна Деянова

| обновено на 27.07.21 в 12:39
Лиляна Деянова
Снимка: БГНЕС

Певицата Лиляна Деянова се отказа от адвоката си - депутатът от „Изправи се БГ! Ние идваме!“ Николай Хаджигенов, и поиска от Специализирания наказателен съд да ѝ даде време да си наеме нови защитници по обвинението за ръководство на престъпна група за неправомерно усвояване на евросредства от програмата „Иновации и конкурентоспособност“. Това стана причина за втори път да се провали разпоредителното заседание по делото.

ЛиЛана, както е известна Деянова в артистичните среди, e предупредена, че това е последното отлагане:

„Преди 3 седмици в прокуратурата беше пуснато, публично, видео. Въпреки че аз и съдружникът ми, както и брат ми, който се споменава, не сме в списъка „Магнитски“, се внушава косвено връзка с този списък. Смятаме това за абсолютно нередно и че прокуратурата прави това срещу нас единствено от всички, които са в „Магнитски“, пуска видеа, нещо, което не е правила за съвсем по-сериозно случаи от нашия. Това определено ме притеснява и искам да организирам защитата си доста по-сериозно, тъй като явно ще трябва да се борим медийно“, каза Лиляна Деянова.

Следващото заседание е през септември.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Лиляна Деянова

Фалстарт на делото срещу певицата Лиляна Деянова

Фалстарт на делото срещу певицата Лиляна Деянова и още шестима души за незаконно усвояване на европейски средства по програма „Иновации и конкурентоспособност“. Специализираният наказателен съд отложи днешното разпоредително заседание заради..

обновено на 02.07.21 в 12:43

Певицата ЛиЛана, брат ѝ и още трима са обвинени за злоупотреби с евросредства

Петима души са обвинени за злоупотреби със средства по европейската програма „Иновации и конкурентноспособност“. За трима прокуратурата иска постоянен арест. Това са Лиляна и Александър Деянови и Мартин Димитров. Останалите двама са..

обновено на 26.04.20 в 15:18
ВИЖТЕ ОЩЕ

Позиция на МС за смяната на областните управители на Смолян и Кърджали

От Министерския съвет излязоха с позиция за решението, с което вчера бяха освободени областните  управители на Смолян и Кърджали, а на тяхно място бяха отново назначени хората, които само преди месец бяха отстранени от тези постове.  Смениха..

публикувано на 25.07.24 в 16:54

Да се върне 100-процентовият компенсаторен механизъм за бизнеса при цените на тока, обсъждат депутатите

Да се възобнови 100-процентовият компенсаторен механизъм за бизнеса при цени на електроенергията за небитови потребители над 180 лв. за мегаватчас със задна дата от 1 юли.  Това проекторешение ще бъде обсъдено утре сутринта от депутатите от комисията по..

публикувано на 25.07.24 в 16:50
Комисията по бюджет и финанси заседава в сградата на Народното събрание - 25 юли 2024 г.

Бюджетната комисия одобри 194 млн. лв. с за оборудване на 2 кораба от типа лека фрегата за ВМС

С единодушие Бюджетната комисия на НС одобри разход от над 194 милиона лева с ДДС за оборудване на двата многофункционални модулни патрулни кораба от типа лека фрегата за Военноморските сили.  Средствата са разпределени за срок от пет години, като за..

публикувано на 25.07.24 в 16:45

Мнозинството в Бюджетната комисия подкрепи внесения от МС законопроект за въвеждане на еврото

Мнозинството в Бюджетната комисия на НС подкрепи внесения от Министерския съвет законопроект за въвеждане на еврото в България. В него се уреждат принципите, правилата и процедурите за въвеждане на еврото като парична единица. Вицепремиерът и..

публикувано на 25.07.24 в 16:34
Георги Милтиядов

Георги Милтиядов и Плевенската филхармония канят на "Среща в Бургас"

Плевенската филхармония и диригентът Георги Милтиядов  канят на   концерта "Среща в Бургас" . Той  ще се състои на 29 юли от 20.30 часа в спортната зала "Бойчо Брънзов" в града. " Това е едно своеобразно отбелязване на моята 25-годишнина и..

публикувано на 25.07.24 в 16:23

Стартира изграждането на нов индустриален парк в Русе

Изграждането на нов индустриален парк по Плана за възстановяване и устойчивост започна в Русе, а служебният министър на иновациите и растежа Росен Карадимов се срещна с представители на местната власт и бизнеса. 26 милиона лева европейски..

публикувано на 25.07.24 в 16:22

Седем задържани в Белгия за подготовка на атентат на Олимпийските игри във Франция

Седем души са задържани при 14 обиска, извършени в няколко белгийски града като превенция срещу терористичен акт преди започващите утре Олимпийски игри в Париж. Обиските са извършени в Брюксел, Антверпен, Лиеж и още няколко града в кралството,..

публикувано на 25.07.24 в 15:59