Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

НС обсъжда утре проект на решение за изслушването на главния прокурор

| обновено на 28.07.21 в 10:47
Иван Гешев
Снимка: БГНЕС

Главният прокурор Иван Гешев да бъде изслушан от депутатите, за да даде информация за работата на Бюрото за защита на свидетелите, което осъществява личната му охрана.

Такъв проект на решение ще бъде обсъден на утрешното пленарно заседание.

Предложението за изслушването е на "Демократична България" и беше подкрепено със 187 гласа.

В проекта се предвижда главният обвинител да  внесе в Народното събрание и доклад за прилагане на Закона за защита на лицата, застрашени във връзка с наказателно производство или така наречените защитени свидетели, за периода 1 януари 2020 г. - 30 юни 2021 г.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

ВСС защити правомощията на обвинител №1 по Бюрото за защита на свидетели

Без дебат и без участието на главния прокурор Иван Гешев Пленумът на Висшия съдебен съвет (ВСС) реши, че правомощията на обвинител номер едно по отношение на Бюрото по защита на свидетели и магистрати и възложените му полицейски функции не..

публикувано на 08.07.21 в 13:27
ВИЖТЕ ОЩЕ

От утре започва реконструкция на част от столичната ул. "Опълченска"

В четвъртък, 18 юли, започва първият етап от цялостната реконструкция на ул. "Опълченска" от кръстовището с бул. "Сливница" до бул. "Тодор Александров", съобщиха от Столичната община. Във връзка с ремонта се въвеждат промени в организацията на движение,..

публикувано на 17.07.24 в 21:21

Регионалният министър призова строителния бранш да се включи в борбата с пожарите с тежка техника

Министърът на регионалното развитие инж. Виолета Коритарова призова строителния бранш с тежка техника да се включи в борбата с пожарите в различните региони на страната.  Всички структури в състава на министерството също са в готовност за реакция...

публикувано на 17.07.24 в 21:04
Служебният премиер Димитър Главчев в МС.

МС: "Български пощи" ще обменят безплатно до 10 хил. лв. на ден след влизане в еврозоната

"Български пощи" ще могат да обменят безплатно до 10 хиляди лева на ден след влизането на България в еврозоната. Служебното правителство възложи на държавното дружество да извършва услугата. Дружеството ще обменя безплатно банкноти и монети от левове в..

публикувано на 17.07.24 в 20:48
Снимката е илюстративна.

Квалифициран електронен подпис може да се получи вече по куриер до адрес

От днес може да се получи Квалифициран електронен подпис по куриер до адрес. Услугата е без аналог у нас и в Европа и е възможна чрез Борика. До момента беше задължително явяване в офис, а вече идентификацията може да стане онлайн. Става въпрос за подписа..

публикувано на 17.07.24 в 20:31
Доц. Григор Сарийски

Доц. Григор Сарийски: Има основания да се смята, че Ивелин Михайлов се занимава с банкова дейност без лиценз

Според икономиста доц. Григор Сарийски има основания да се смята, че идеологът на партия "Величие" Ивелин Михайлов се занимава с банкова дейност без лиценз, събирайки заеми от различни хора във връзка с изградения в село Неофит Рилски комплекс "Исторически..

публикувано на 17.07.24 в 20:14
Снимката е илюстративна.

Две от трите огнища на новия пожар в Старозагорско са овладени

Движението на влакове между село Михайлово и Стара Загора продължава да бъде спряно заради разразилия се по-рано пожар по протежението на железопътната линия. Няма опасност за населените места в близост.  Пожар между Калояновец, Арнаутито и Михайлово..

публикувано на 17.07.24 в 19:52
Министър Калин Стоянов се запозна на място с обстановката в ямболското с. Воден, където пожар на широк фронт наложи евакуиране на хората и изпепели къщи.

Стоянов: Ситуацията във Воден започва да се овладява, работи се по обезопасяване на 2 съседни села

Десетки пожари все още горят на различни места в страната. Повечето вече са локализирани и под контрол. Най-тежка тежката е обстановка в ямболската община Болярово, където огънят погълна къщи в село Воден.  Екипи от Турция се включват в борбата с..

публикувано на 17.07.24 в 19:45