Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мачът Лудогорец - ЦСКА 1948 пряко по „Хоризонт“ от 21 часа

Снимка: Pixabay

Мачът от втория кръг от Първа професионална футболна лига между отборите на Лудогорец и ЦСКА 1948ще бъде предаван пряко пор програма „Хоризонт“ от 21.00 часа, в рамките на предаването „Спорт и музика“.

Разградчани ще преследват трите точки, но ще го направят със състав, доста по-различен от титулярния. Причината е, че след няколко дни предстои изключително важното гостуване на Олимпиакос в квалификациите на Шампионската лига и повечето основни футболисти ще бъдат съхранени за сблъсъка в Пирея.

На старта на сезона Лудогорец излезе без голяма част от звездите си при визитата на Локомотив (Пловдив) и въпреки това се наложи с 3:1. ЦСКА 1948 пък стартира с драматично поражение с 2:4 от ЦСКА - София. Мачът на националния стадион “Васил Левски” се превърна в истинско зрелище. ЦСКА 1948 водеше с 2:1 след два гола на Ивайло Чочев, но допусна обрат в края.

Днес “червените” ще бъдат водени от нов треньор в лицето на Мирослав Миндев. Бившият наставник на Загорец (Нова Загора) е оптимист, че тимът ще успее да се противопостави на хегемона в българския футбол през последните 10 години.

“Благодарен съм за доверието на ръководството, надявам се да се справя. Труден мач срещу Лудогорец, мачът започва от 0:0, 11 на 11. Ако се представим както можем, смятам, че имаме нашите шансове”, заяви Миндев.

Той ще заложи в атака на Георги Русев и Ангел Бастунов, а зад тях ще действа Галин Иванов. Тримата защитници ще са Георги Ангелов, Димитър Пиргов и Николай Минков. Мача ще пропусне наказаният Лазар Марин.

На вратата на Лудогорец отново, както и на “Лаута”, ще е Серджио Пат. Сисиньо, Георги Терзиев, Жосуе Са и Шакийл Пинас ще оформят защитното каре, а Бърнард Текпетей, Доминик Янков и Мавис Чибота ще играят зад изнесения напред Елвис Ману.

Двата отбора имат три мача помежду си в елита, като два от тях завършиха с победи на Лудогорец. “Орлите” спечелиха с 3:0 в София през есента на миналата година, а после бяха още по-убедителни в Разград - 4:0. Във фазата на плейофите шампионите си позволиха да загубят в столицата с 1:3, но след като вече си бяха осигурили титлата и пуснаха предимно резерви и момчета от втория отбор.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Новак Джокович

Новак Джокович: Заслужена победа за Карлос Алкарас

Сърбинът Новак Джокович определи съперника си Карлос Алкарас като заслужен победител във финала на тенис турнира "Уимбълдън". 37-годишният сърбин, който преследваше осма титла на "свещената трева" в Лондон и общо 25-а в турнирите от Големия шлем, бе надигран с 2:6, 2:6, 6:7(4), като показа равностойна игра срещу 21-годишния Алкарас единствено в третия..

публикувано на 14.07.24 в 21:15

Карлос Алкарас: Продължавам да постигам мечтите си

Новият-стар шампион на "Уимбълдън" Карлос Алкарас заяви след победата си във финала над сърбина Новак Джокович, че продължава да постига мечтите си. Едва на 21 години испанецът вече има четири титли от Големия шлем, като само в последния месец успя да удвои бройката им, след като през юни взе трофея и от "Ролан Гарос". "Истината е, че за мен винаги..

публикувано на 14.07.24 в 20:54
ЦСКА-София

ЦСКА представи отбора за новия сезон с минимална победа в контролна среща над гости от Косово

ЦСКА-София победи с 1:0 отбора на Гиляни (Косово) в последната си контролна среща преди началото на сезона, а преди началото на срещата бяха представени и играчите, които ще защитават червената фланелка. Нов е и старши треньорът на отбора – това е хърватинът Томислав Стипич. Домакините имаха превъзходство в огромни периоди в срещата на Националния стадион..

публикувано на 14.07.24 в 20:40

Първа загуба за националите ни на ЕП по волейбол за юноши до 18 години

Националният отбор на България допусна първа загуба на домашното европейско първенство по волейбол за юноши до 18 години. В зала "Левски София" в столицата българите загубиха с 1:3 (16:25, 25:22, 19:25, 23:25) гейма от Финландия. За момчетата на старши треньора Десислава Величкова това бе първо поражение в група "B" след победите над Португалия,..

публикувано на 14.07.24 в 20:34
Карлос Алкарас защити титлата си на

Карлос Алкарас защити титлата си на "Уимбълдън"

Карлос Алкарас защити титлата си на Откритото първенство на Великобритания по тенис.   В повторение на миналогодишния финал 21-годишният испанец надигра Новак Джокович с категоричното 6:2, 6:2, 7:6(4) за точно два час и половина. За Алкарас това е четвърта титла от турнирите от Големия шлем и втора от "Уимбълдън", като му липсва единствено трофея от..

публикувано на 14.07.24 в 18:58

Президентът на Торонто: Все още преговаряме с Везенков

Президентът на баскетболния отбор на Торонто Раптърс Масай Уджири коментира пред медиите в САЩ ситуацията с българския национал Александър Везенков, който е спряган от медиите в Гърция за трансфер в тима на Олимпиакос. 28-годишният Везенков бе привлечен от Торонто преди броени дни в сделка, която изпрати крилото Джейлън МакДаниелс в..

публикувано на 14.07.24 в 17:21
Ансамбъл (жени)

Ансамбълът ни с бронз във финала с пет обръча на СЧК в Клуж-Напока (ОБНОВЕНА)

Ансамбълът на България за жени спечели бронзов медал във финала с пет обръча на световната чалъндж купа по художествена гимнастика в румънския град Клуж-Напока. Това е последно състезание за гимнастичките преди олимпийските игри в Париж. Абсолютните европейски шампионки Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и..

публикувано на 14.07.24 в 17:16