Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новозаразените с Covid-19 у нас са 94, над 1 милион са напълно ваксинирани

| обновено на 02.08.21 в 08:26
8
Снимка: БГНЕС

94 са новите случаи на коронавирус у нас при направени 6691 теста. Положителни са 1,4 на сто от пробите, показват данните в Единния информационен портал.

Двама души са починали, като оздравели са отчетени 9.

810 са пациентите в болница, 81 от тях в интензивни отделения.

Над един милион са вече напълно ваксинираните срещу Covid-19 в България, сочат последните данни в Единния информационен портал.

Хората със завършен ваксинационен цикъл - получили една доза от препарата на „Янсен“ или две дози от останалите три одобрени ваксини в ЕС - вече са 1 001 143.

През изминалото денонощие са поставени 2171 дози ваксина.



Графики на ситуацията с Covid-19 в България


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Галерия

Свързани новини

Кипър облекчи някои от мерките срещу Covid-19, 16 март 2021 г.

Кипър премахна безплатните тестове за коронавирус

От днес властите в Кипър премахват масовото безплатно тестване за коронавирус, за да подтикнат хората да се ваксинират срещу COVID-19. В същото време от днес се увеличава броят на местата, достъпът, до които..

публикувано на 01.08.21 в 16:30

Нови ограничения заради коронавируса ще обсъжда Турция

Турският министерски съвет ще обсъжда утре евентуални нови ограничения за неваксинираните в страната на фона на ново увеличение на случаите, предаде турската частна телевизия НТВ. Заседанието ще се състои под председателството на президента..

публикувано на 01.08.21 в 16:02
ВИЖТЕ ОЩЕ
Благовест Георгиев

ПП-ДБ-СС пак поискаха Благовест Георгиев да се оттегли от СОС

Общинският съветник Благовест Георгиев, който предизвика леко пътно транспортно произшествие в София, от което избяга, да се оттегли от Столичния общински съвет. За това призоваха колегите му от ПП-ДБ-Спаси София - групата, от която беше част и той...

публикувано на 25.04.24 в 13:04

Да замълчиш, за да бъдеш чут... Росен Желязков вече не е председател на НС

Парламентът освободи предсрочно председателя на Народното събрание Росен Желязков.  Решението беше подкрепено от 129 народни представители от "Продължаваме промяната" - "Демократична България", " БСП за България", "Възраждане" и "Има такъв народ",..

публикувано на 25.04.24 в 12:55

Три смолянски села ще са с нарушено водоподаване заради авария

Поради авария на довеждащ водопровод до 17:00 часа ще бъде нарушено водоснабдяването на потребителите на смолянските села Търън, Подвис и Ровино. "Водоснабдяване и Канализация" ЕООД - Смолян се извинява за неудобството и благодари за разбирането. 

публикувано на 25.04.24 в 12:44

Миньори и енергетици блокираха движението в центъра на София

Миньори и енергетици, членове на КНСБ и КТ "Подкрепа", се събраха на протест пред сградите на Народното събрание и Министерския съвет. Те очакват парламентът да гласува отлагане на либерализацията на тока с поне още три години...

публикувано на 25.04.24 в 12:38

Половината 13-годишни младежи на Острова са употребявали алкохол

Една трета от 11-годишните и повече от половината от 13-годишните в Обединеното кралство са употребявали алкохол, което я поставя на челно място от 44 държави, изследвани в доклад на световни здравни експерти. Притеснителен факт е, че момичетата са..

публикувано на 25.04.24 в 12:30

Изчезват флората и фауната в местността "Рупите"

Птиците, влечугите и уникалните лековити водорасли в местността "Рупите", които ѝ даваха статут на защитена зона, изчезват. За това алармира пред БНР дългогодишният орнитолог и природолюбител Димитър Кантарджиев, който заради изследователската си..

публикувано на 25.04.24 в 12:12
Президентът на Украйна Володомир Зеленски

Зеленски: Украйна ще положи усилия да компенсира закъснението на американската помощ

Президентът на Володимир Зеленски каза, че Украйна ще направи всичко възможно, за да компенсира шестмесечното закъснение на новия пакет американска помощ в размер на 61 милиарда долара. Зеленски заяви това, след като американският държавен..

публикувано на 25.04.24 в 12:06