Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Си Ен Ен уволнява неваксинирани служители

Централата на Си Ен Ен в Атланта, щата Джорджия.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Американската медийна корпорация Си Ен Ен е уволнила трима свои служители, защото влезли в неин офис неваксинирани, съобщава Би Би Си като се позовава на американски медии.

Британската медийна компания пояснява, че в Съединените щати е законно фирмите да изискват от служителите си да бъдат имунизирани. Много големи компании като "Фейсбук" и "Гугъл" обявиха, че ще настояват работещите за тях да бъдат напълно ваксинирани, когато в следващите месеци офисите им подновят работа изцяло.

Джеф Зукър, който отговаря за новините и спорта в "Уорнър Медия", собственик на Си Ен Ен, посочва в писмо, че в медията ще има нулева толерантност към подобни действия. Ваксинацията там е задължителна за работещите на терен, тези, които се срещат с други служители или влизат в офис на компанията.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Редакцията на в.

„Вашингтон пост“ задължи служителите си да се ваксинират

Всички служители на вестник „Вашингтон пост“ трябва да предоставят доказателство, че са приключили ваксинационен курс срещу Covid-19 до средата на септември, ако искат да останат на работа, съобщава Ройтерс. Изключения ще се правят само по..

публикувано на 28.07.21 в 09:20
ВИЖТЕ ОЩЕ
Служебният министър на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков (в центъра) отговаря на актуални въпроси пред депутатите от ресорната парламентарна комисия - 25 юли 2024 г.

Гвоздейков: Няма риск за процедурите, свързани с модернизацията на железопътния транспорт

Няма риск за процедурите, свързани с модернизацията на железопътния транспорт, заяви служебният министър на транспорта Георги Гвоздейков. Пред депутатите в ресорната парламентарна комисия той обясни, че полската компания Stadler, която беше избрана..

публикувано на 25.07.24 в 17:08

Позиция на МС за смяната на областните управители на Смолян и Кърджали

От Министерския съвет излязоха с позиция за решението, с което вчера бяха освободени областните  управители на Смолян и Кърджали, а на тяхно място бяха отново назначени хората, които само преди месец бяха отстранени от тези постове.  Смениха..

публикувано на 25.07.24 в 16:54

Да се върне 100-процентовият компенсаторен механизъм за бизнеса при цените на тока, обсъждат депутатите

Да се възобнови 100-процентовият компенсаторен механизъм за бизнеса при цени на електроенергията за небитови потребители над 180 лв. за мегаватчас със задна дата от 1 юли.  Това проекторешение ще бъде обсъдено утре сутринта от депутатите от комисията по..

публикувано на 25.07.24 в 16:50

Олимпийските игри: Човешко творение и съвкупност от неговия прогрес

Олимпиадата - събитие с много посоки. Утре предстои официалното ѝ откриване във френската столица Париж.  Симеон Кичуков: Олимпийските игри са шансът на България да се появи на картата БНР с пратеник на олимпийските игри в Париж Интервю с..

публикувано на 25.07.24 в 16:48
Комисията по бюджет и финанси заседава в сградата на Народното събрание - 25 юли 2024 г.

Бюджетната комисия одобри 194 млн. лв. за оборудване на 2 кораба от типа лека фрегата за ВМС

С единодушие Бюджетната комисия на НС одобри разход от над 194 милиона лева с ДДС за оборудване на двата многофункционални модулни патрулни кораба от типа лека фрегата за Военноморските сили.  Средствата са разпределени за срок от пет години, като..

публикувано на 25.07.24 в 16:45

Мнозинството в Бюджетната комисия подкрепи внесения от МС законопроект за въвеждане на еврото

Мнозинството в Бюджетната комисия на НС подкрепи внесения от Министерския съвет законопроект за въвеждане на еврото в България. В него се уреждат принципите, правилата и процедурите за въвеждане на еврото като парична единица. Вицепремиерът и..

публикувано на 25.07.24 в 16:34
Георги Милтиядов

Георги Милтиядов и Плевенската филхармония канят на "Среща в Бургас"

Плевенската филхармония и диригентът Георги Милтиядов  канят на   концерта "Среща в Бургас" . Той  ще се състои на 29 юли от 20.30 часа в спортната зала "Бойчо Брънзов" в града. " Това е едно своеобразно отбелязване на моята 25-годишнина и..

публикувано на 25.07.24 в 16:23