Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задължителна Covid ваксинация за всички US военнослужещи от септември

Лойд Остин, министър на отбраната на САЩ
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Пентагонът ще направи ваксинациите срещу коронавируса задължителни за всички военнослужещи от американските въоръжени сили до средата на септември, гласи съобщение от офиса на министъра на отбраната Лойд Остин, цитирано от Франс прес.

Остин заяви, че ще направи ваксините задължителни за всички родове войски до 15 септември или дори по-рано, ако Пфайзер или друга ваксина получи пълно одобрение от Американската администрация по храните и лекарствата преди това.

Президентът Джо Байдън заяви, че "силно" подкрепя решението с думите: "Тези ваксини спасяват човешки живот".


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН) гл. комисар Александър Джартов.

Пожарът във високата част на Рила не е овладян

Пожарът във високата част на Рила планина над село Бистрица, община Дупница, все още не е овладян. Това съобщи пред журналисти в село Самораново директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН) гл. комисар Александър Джартов. Пожарът днес активно го гасихме, успяхме да качим повече от 70 души –..

публикувано на 25.08.24 в 21:05

Журналист от "Ройтерс" вероятно е загинал в Краматорск

При руския ракетен удар по хотел в град Краматорск в Украйна е загинал британски гражданин. Вероятно той е журналист от агенция "Ройтерс". Това съобщи изданието "Украинская правда", като се позова на ръководителя на местната администрация Александър Гончаренко и на Донецката областна прокуратура. От прокуратурата уточниха, че са пострадали общо шестима..

публикувано на 25.08.24 в 20:36
Едуард Сноудън

Сноудън критикува ареста на Павел Дуров

Бившият сътрудник на разузнаването на САЩ Едуард Сноудън разкритикува ареста на създателя на приложението "Телеграм" Павел Дуров от френските власти, предаде ТАСС. Арестуваха съоснователя на "Телеграм" Павел Дуров "Арестът на @Durov е посегателство срещу основните човешки права (на свобода) на словото и сдружаването. Изненадан и дълбоко..

публикувано на 25.08.24 в 20:06
Министър-председателят на Румъния Марчел Чолаку

Чолоку срещу Чука: Кой ще спечели президентстките избори в Румъния

Румънският премиер и лидер на Социалдемократическата партия Марчел Чолаку е фаворит за предстоящите в края на годината президентски избори, според най-новото прочуване на CURS, осъществено в периода 6-22 август 2024 г., съобщава новинарският сайт "Хотнюз". Според резултатите от анкетата на втория кръг на президентските избори един срещу друг..

публикувано на 25.08.24 в 19:56

Потушен е голям пожар между Хасково и Димитровград

Големият пожар между Хасково и Димитровград, който горя в непосредствена близост до натоварения път между двата града и премина в двора на близкия завод, вече е потушен. Това съобщи за БТА началникът на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Димитровград главен комисар Иван Пачов. Нанесени са щети върху инвентар и..

публикувано на 25.08.24 в 19:45

Президентът ще приеме кандидата за служебен министър-председател в 10:00 часа в понеделник

На 26 август, понеделник, от 10.00 часа държавният глава Румен Радев ще приеме на „Дондуков“ 2 кандидата за служебен министър-председател Димитър Главчев. Главчев със срок за нов кабинет до понеделник, при успех - избори на 27 октомври В изпълнение на чл. 99, ал. 5 от Конституцията на 9 август президентът определи настоящия служебен..

публикувано на 25.08.24 в 18:53

Папата: Църквите не се докосват

Папа Франциск е против одобрението на забраната в Украйна  на православните храмове, свързани с Москва. На неделната молитва Ангел Господен на площад „Св.Петър“ в Рим , той обърна внимание и на други актуални теми като маймунската шарка и репресиите в Никарагуа срещу католическата църква. Патриарх Даниил призова вярващите да се молят за..

публикувано на 25.08.24 в 18:24