Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Олимпийски шампионки организират търг за ремонт на клубната си зала

Боряна Калейн, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова
Снимка: БНР

С огромна торта, шампанско и с много цветя  гимнастичките и треньорите от клуб  "Левски Триадица" посрещнаха днес своите олимпийски шампионки  от ансамбъла Мадлен Радуканова и Лаура Траатс, както и на Боряна Калейн, която  се нареди на  престижното пето място в индивидуалния многобой на олимпийските игри в Токио.


Мадлен, Лаура и Боряна Калейн бяха изключително емоционални, защото са започнали кариерата си в същата зала, която в момента се нуждае от ремонт.


"Емоциите са страшно много - вчера от летището до днес в залата, в която сме израснали. Колебания имаше дори малко преди Олимпиадата, но винаги сме вярвали, че ще спечелим тези медали и това вече е факт", призна олимпийската шампионка Мадлен Радуканова, а "златната" Лаура Таатс допълни:

"Сантиментален за нас е този момент с всички тези малки дечица, които ни се възхищават. Благодарим на "Левски Триадица" за всичко. Да върнем тези медали в родното ни място е чест за нас. Искаме да помогнем с каквото можем, но силно се надяваме това да достигне до държавните институции и този проект да бъде осъществен"

"Със сигурност заради клуба ще се разделим с ценни за нас вещи", присъедини се Боряна Калейн.


"Залата по художествена гимнастика на клуба е построена през 1983 година и в момента се нуждае от ремонт. От 8 години има изготвен проект за модернизация, който е одобрен от Министерството на младежта и спорта, но до момента няма отпуснати средства. Проектът е на стойност 260 хиляди лева. От 2013 година насам всяка година в клуба получават писмо, че този проект е одобрен, но все още няма финансиране, това сподели Мариана Пищалова - заместник председател на КХГ "Левски Триадица" и член на УС на БФХГ.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Резултатите в Шампионска лига и Лига на конференциите

Резултатите в първите мачове от втория квалификационен кръг в Шампионската лига по футбол:  Лудогорец Разград (България) - Динамо Минск (Беларус)        2:0 Целие (Словения) - Слован Братислава (Словакия)              1:1  ПАОК Солун (Гърция) - Борац Баня Лука (Босна и Херцеговина)  3:2. Първи мачове от втория квалификационен кръг в Лигата на..

публикувано на 25.07.24 в 06:55
Франция - САЩ

Франция започна с победа на Олимпиадата, напрежение в мач на Израел

Франция започна с победа участието си на олимпийския турнир по футбол. Домакините, водени от треньора Тиери Анри, се наложиха с 3:0 срещу САЩ след голове през второто полувреме. В срещата от група "А", играна в Марсилия, "петлите" успяха да наложат преимуществото си след почивката. В 61-ата минута Александър Лаказет откри резултата с неспасяем шут от..

публикувано на 25.07.24 в 06:39
Ботев (Пд)

Европейските мачове на Ботев (Пд), Черно море и ЦСКА 1948 в комбинирано предаване по "Хоризонт"

След Лудогорец още три български отбора ще изиграят днес първите си срещи от втория квалификационен кръг на европейските клубни турнири по футбол. По програма "Хоризонт" на БНР ще предаваме комбинирано и трите мача. Ето кои са те: Ботев (Пловдив) гостува на Панатинайкос от 21.00 часа с надеждата приказката да продължи. Двубоят е от Лига Европа, като..

публикувано на 25.07.24 в 06:31
Лудогорец с преднина срещу Динамо (Минск) в квалификациите на Шампионската лига

Лудогорец с преднина срещу Динамо (Минск) в квалификациите на ШЛ

Лудогорец победи с 2:0 у дома Динамо Минск в първи мач от втория квалификационен кръг на Шампионската лига.  Преди почивката българският шампион достигна до сериозна преднина, която се дължи на попаденията на Бърнард Текпетей и на Тодор Неделев от дузпа. Довакините взеха аванс още в деветата минута. Рик Джонатан подаде към Якуб Пьотровски, а..

публикувано на 24.07.24 в 23:03
Диана Иванова и гимнастичките от националния отбор по спортна гимнастика

Хореографът Диана Иванова: Усещам музиката със сърцето и с душата си

В последните години едни от най-големите ни спортни успехи са свързани с гимнастическите спортове. Под светлините на прожекторите почти винаги са спортистите, които са ги донесли. Зад тези постижения стоят още много хора. Сред тях са и хореографите. Те са тези, които измислят съчетанията. На тяхната фантазия се дължат всички емблематични композиции,..

публикувано на 24.07.24 в 22:09

Скандал на Олимпиадата, ВАР отмени гол два часа след края на мача

Със скандал започна футболният турнир при мъжете на Олимпийските игри в Париж.   Двубоят между Аржентина и Мароко предложи голяма драма, след като тимът от Африка бе близо до успеха, преди световният шампион да изравни в дълбоко в добавеното време на срещата (116-а минута).  Привържениците  на Мароко не приеха добре късното изравняване, а..

публикувано на 24.07.24 в 20:58
Яник Синер

Световният номер 1 в тениса Яник Синер отказа участие на ОИ поради заболяване

Световният номер 1 в мъжкия тенис Яник Синер (Италия) няма да участва на Олимпийските игри в Париж. Това съобщи самият той на страницата си в социалната мрежа Х. Причината за решението му е, че той страда от сериозно възпаление на сливиците. "С голямо разочарование трябва да съобщя, че за съжаление няма да мога да участвам на Олимпийските игри в..

публикувано на 24.07.24 в 20:13