Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Допълнителни средства ще бъдат необходими на МВР и МО за мигрантската вълна

Асен Василев
Снимка: БГНЕС

Допълнителни средства за посрещане на мигрантската вълна ще бъдат необходими на министерствата на вътрешните работи и на отбраната, обясни служебният финансов министър Асен Василев.

Така той отговори на въпрос на БНР дали ще е необходим допълнителен финансов ресурс за справяне със ситуацията:

"В момента работим активно с Министерството на отбраната и Министерството на вътрешните работи да се прецизират допълнителните разходи. Както знаете, за МВР вече има предвидени допълнителни разходи. Те най-вероятно ще трябва да бъдат увеличени, както и да се предвидят такива за Министерството на отбраната. Най-удачно е това да се случи между първо и второ четене".

Асен Василев съобщи още, че може да са необходими 50 милиона лева допълнително, ако изборите се проведат в три поредни седмици.

Към момента в предложената актуализация на бюджета има заложени допълнителни 133 милиона лева, които обезпечават сценарий избори 2 в 1.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Габриела Наплатанова

СЕМ ще извърши фокусирано наблюдение по темата за медийното отразяване на войната в Украйна

Съветът за електронни медии реши единодушно с пет гласа "за" да бъде извършено фокусирано наблюдение по темата за медийното отразяване на войната в Украйна за периода 8-12 юли. То ще обхване и програма "Хоризонт" на Българското национално радио.  Извършването на наблюдението беше предложено от изпълняващия длъжността председател на СЕМ Габриела..

публикувано на 11.07.24 в 16:26
Ивелин Михайлов

Парламентарна комисия ще проверява дейността на Ивелин Михайлов от "Величие"

Депутатите създадоха временна Комисия за проверка на всички факти и обстоятелства по данни за извършени престъпления във връзка с дейността на Ивелин Михайлов - идеолог на партия "Величие", и изградения в село Неофит Рилски, община Ветрино, комплект "Исторически парк". Временната комисия се състои от 18 народни представители, избрани на паритетен..

публикувано на 11.07.24 в 16:22
Веселин Стойнев

Веселин Стойнев: Панацеята вече е вторият мандат, третият е безпредметен

Панацеята вече е вторият мандат, третият е безпредметен. ПП-ДБ трябва да го гледат като национален за едно непартийно, техническо, временно правителство с ограничени задачи, което да се опита да извърши някаква малка част от неосъществените реформи, но основната му задача да бъде завършването на евроинтеграцията с Шенген и еврозоната, както и..

публикувано на 11.07.24 в 16:21

В ЕС ражданията са по-малко от смъртните случаи. Миграцията вдига броя на населението

Миграцията към страните от ЕС е вдигнала броя на общото население през миналата година, въпреки че ражданията продължават да са по-малко от смъртните случаи, пише Ройтерс, като се позовава на европейски данни.  След намаляване на общото население през 2020-2021 г, свързано с въздействието на пандемията от коронавирус, населението в 27-те страни..

публикувано на 11.07.24 в 16:03

Топ 3 на най-желаните специалности в СУ - Право, Психология, Международни отношения

И тази година специалност "Право" е най-желаната сред кандидатите за прием в Софийския университет "Св. Климент Охридски", следвана от "Психология" на второ място и от "Международни отношения" - на трето. Това показва първото класиране на кандидат-студентите, което излезе днес. Над 10 300 са кандидатите, подали документи за прием в най-старото висше..

публикувано на 11.07.24 в 15:56

България става пресечна точка на два логистични транспортни коридора на НАТО

България ще бъде пресечна точка на два логистични транспортни коридора на НАТО. Споразуменията са подписани на срещата на Алианса във Вашингтон.  Италия, Албания, Северна Македония и България ще си сътрудничат в рамките на паневропейския транспортен коридор номер 8. А между Гърция, България и Румъния ще има споразумение, за да може да има:..

публикувано на 11.07.24 в 15:54
Инспекция по труда - Шумен

ГИТ: Почти 108 000 нарушения на трудовото законодателство в първите 6 месеца на годината

След намесата на Инспекцията по труда през първото полугодие на годината са изплатени забавени заплати, възлизащи на 3 400 000 лева.   При над 21 000 извършени проверки са установени почти 108 000 нарушения на трудовото законодателство. 1 614 са случаите на работа без трудов договор, отчита трудовата инспекция. Установените да работят без..

публикувано на 11.07.24 в 15:19