Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Без промяна за Пиронкова и Томова в световната ранглиста

Цветана Пиронкова
Снимка: Архив / Снимка: ЕПА/БГНЕС

Цветана Пиронкова и Виктория Томова запазиха позициите си в световната ранглиста по тенис - съответно 107-мо и 117-о място преди началото на Откритото първенство на САЩ. Пиронкова има 808 точки, а Томова е със 713 т. В челото няма сериозни промени, като единствено украинката Елина Свитолина се изкачва от шесто на пето място за сметка на американката София Кенин. Лидер с 10 185 точки е австралийката Ашли Барти, пред Арина Сабаленка (Беларус) със 7010 точки и японката Наоми Осака с 6666 точки.

Пиронкова ще играе довечера в Ню Йорк с рускинята Дария Касаткина. Началото на двубоя по програма е в 22 ч.

Томова влезе в основната схема като „щастлива губеща“ и в първия кръг във вторник ще играе с американката Лорън Дейвис.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Разследват Челси и Нотингам заради сбиване на футболисти

Разследват Челси и Нотингам заради сбиване на футболисти

Отборите на Челси и Нотингам Форест ще бъдат разследвани от Футболната асоциация на Англия (ФА) за масово сбиване край страничната линия по време на мач от Висшата лига, съобщава агенция Ройтерс. Двубоят завърши наравно 1:1.  Инцидентът се случи с дейното участие на Неко Уилямс, който извърши грубо нарушение срещу Марк Кукурея. Част от..

публикувано на 08.10.24 в 18:46
Александър Зверев

И Зверев е в четвъртия кръг на турнира в Шанхай

Финалистът през 2019 година и втори в схемата Александър Зверев (Германия) спечели трудно срещу нидерландеца Талон Грикспоор със 7:6(6), 2:6, 7:6(5) след 2:50 часа игра и се класира за четвъртия кръг на турнира по тенис на твърда настилка от сериите "Мастърс" в Шанхай с награден фонд 9 милиона долара. Зверев пласира 11 аса и общо 43 печеливши удара..

публикувано на 08.10.24 в 18:41

Даниел Трифонов: Искам да представям България на олимпийските игри

„Имаше състезатели от 30 или 31 държави на това състезание. Не беше много лесно, но аз знаех, че ако си изиграя съчетанията чисто, ще успея да вляза във финалите, а там ще ми трябва и малко късмет. Като цяло съм доволен от себе си, защото в началото на годината си пожелах да спечеля индивидуален медал от голямо състезание. Предишният медал,..

публикувано на 08.10.24 в 16:03

Гимнастички от 5 държави на турнира "Големият приз", организиран от КХГ Левски

Над 350 индивидуални гимнастички са подали заявка за участие в първото издание на международния турнир „Големият приз“, организиран от клуб по художествена гимнастика „Левски“ от 11 до 13 октомври в клубната зала на стадион „Георги Аспарухов“. “Госпожа Робева измисли името на нашия нов турнир. Нашето ново предизвикателство. Имаме много сили,..

публикувано на 08.10.24 в 14:13

Везенков най-резултатен при победа на Олимпиакос на старта в Гърция

Българският национал Александър Везенков отново показа класата си и стана най-резултатен за победата на Олимпиакос като гост на Лаврио с 93:75 (19:22, 21:21, 29:21, 24:11) в среща от първия кръг на първенството на Гърция по баскетбол за мъже. Везенков започна като титуляр и се отчете с 25 точки. Той добави към статистиката си 9 борби и 2 асистенции за..

публикувано на 08.10.24 в 06:27
Спартак (Варна)

Спартак (Вн) с нов изпълнителен директор

Иван Кирилов Иванов е новият изпълнителен директор на футболния Спартак (Варна), съобщиха от клуба. Той е роден на 12 декември 1973 година и е преминал през всички детско-юношески гарнитури и представителния отбор. Иванов играл с Живко Господинов, Стефан Найденов, Пламен Казаков, Стефан Дончев и други. Бил е професионален футболен съдия,..

публикувано на 07.10.24 в 20:33
БФС

Професионалният футбол планира отделяне от структурите на БФС

Професионалният футбол трябва да се отдели от състава на Българския футболен съюз в отделна лига. Това заявиха изпълнителният директор на БФС Андрей Петров и заместник-изпълнителният директор на централата Добрин Гьонов. Пред журналисти на базата на БФС в Бояна двамата разказаха, че са провели среща с клубовете от Първа лига, като на нея са..

публикувано на 07.10.24 в 20:16