Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Комисия в НС ще изслуша представители на МВР за оградата по границата с Турция

Снимка: БГНЕС

Вътрешната комисия в парламента ще изслуша главния секретар на МВР Петър Тодоров и директора на „Гранична полиция“ Деян Моллов. Темата е свързана със състоянието на оградата по границата ни с Турция заради очаквания мигрантски натиск.

От Министерството на вътрешните работи вече уточниха за „Хоризонт“, че за неделя и понеделник са отчетени над 480 неуспешни опита за навлизане на нелегални мигранти на наша територия. Повечето от тях са на границата ни с Турция.

Същевременно в екипите на Столичната дирекция на вътрешните работи през последните дни заловиха няколко малки групи от афганистанци и сирийци.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Жителите на 4 свищовски села отново блокираха пътя Плевен - Русе заради безводието

Жителите на четири свищовски села, които протестират заради безводието, отново затвориха главния път Плевен - Русе. Блокадите са на две места - при село Павел и при село Горна Студена. Хората от Хаджидимитрово, Горна Студена, Козловец и Морава  искат спешни мерки за ремонт по амортизираната водопроводна мрежа в района и да се търсят нови..

публикувано на 18.08.24 в 11:10
Болницата в Ловеч

Болницата в Ловеч разширява дейността на отделението по хирургия

Многопрофилната болница в Ловеч, която от години е в тежко финансово състояние и изпитва остра нужда от специалисти, ще разшири дейността на отделението по  хирургия. От началото на септември се очаква да бъде възобновена и работата на родилното отделение. Болницата вече има нов заместник-директор по медицинската част в лицето на хирурга д-р..

публикувано на 18.08.24 в 10:51

Тежка катастрофа край Ямбол взе жертва, 8 са пострадали

49-годишен мъж е загинал при тежък пътен инцидент тази нощ на пътя Ямбол – Сливен. Сблъскали са се лек автомобил и микробус. Катастрофата е станала в района пътен възел "Хадижидимитрово" около 1:30 часа. Автомобилът е навлязъл в насрещното движение и се блъснал в буса. При удара водачът на леката кола е загинал. В микробуса..

публикувано на 18.08.24 в 10:44

Седмицата: Спецакции, злоупотреби за милиони и подозрения за политически интереси

Серия от прокурорски и полицейски акции, злоупотреби за милиони и подозрения за политически интереси и обвързаности. Разкритията повдигнаха въпроси за финансовата стабилност на държавата и за функционирането на правораздавателните органи. Антикорупционната комисия влезе в имоти на Румен Гайтански, с прякор Вълка, заради необезпечен и..

публикувано на 18.08.24 в 10:30

Затворен е барът на Халкидики, където имаше стрелба с участието на българи

Гръцките медии продължават коментарите по инцидента с българи на Халкидики. Няма данни за състоянието на простреляния.  Централните гръцки медии публикуват видео записи, както от охранителните камери на заведението, така и на клиенти на бара, които са били сред гостите по време на инцидента. По тях работи и полицията. По последна информация..

публикувано на 18.08.24 в 10:17
Художествената галерия в Ловеч

В Ловеч започва националният пленер по живопис и скулптура "Дувари"

В Ловеч започва националният пленер по живопис и скулптура "Дувари". Пленерът се организира за 11-и път от община Ловеч, Съюза на българските художници и Художествената галерия "Проф. Теофан Сокеров". Тази година ще участват 9 творци от страната -  живописците Станимир Видев, Иван Велчев – Йово, Евгени Недев, Божидар Тонев, Камбер Камбер,..

публикувано на 18.08.24 в 09:45
Снимката е илюстративна

Виенско колело се запали на фестивал в Германия, над 30 са ранени

Повече от 30 души са пострадали, след като виенско колело на фестивала "Хайфийлд" край германския град Лайпциг в източната част на страната се запалило снощи, предаде ДПА, като се позова на полицията. По първоначални данни всички пострадали са вдишали дим, след като две от гондолите на колелото се запалили, съобщи говорителка на полицията...

публикувано на 18.08.24 в 08:45