Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Комисията по външни въпроси към ЕП ще заседава по външната граница на ЕС с Беларус

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Комисията по външни въпроси към Европейския парламент ще заседава за ситуацията по външната граница на Европейския съюз с Беларус, където през последните седмици се наблюдава ръст на мигрантите, влизащи в Съюза от Беларус.

Обстановката даде повод за обвинения срещу Минск, че с тези си действия умишлено цели да дестабилизира Европейския съюз.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Румен Радев в Рим

Румен Радев подари на папа Франциск икона на Светите братя Кирил и Методий

Президентът Румен Радев и водената от него делегация бяха на аудиенция при папа Франциск във Ватикана. Държавният глава е подарил на Светия отец оригинална икона на Светите братя Кирил и Методий от втората половина на 19 век. Тя е дело на зографи от Софийската иконописна школа.  В момента държавният глава присъства на Божествена света литургия в..

публикувано на 23.05.24 в 11:09
Община Божурище

Бедствено положение в част от община Божурище

Частично бедствено положение е обявено в няколко населени места в община Божурище. Това стана със заповед на кмета Георги Димов. Бедственото положение е в сила от 19.00 часа снощи за селата Хераково, Златуша, Храбърско, местност "Старо село" и квартал "Черна бара". Въвежда се в действие общинският план за защита при бедствия. 

публикувано на 23.05.24 в 11:01

ЦИК информира общините за подвижните избирателни секции

Централната избирателна комисия (ЦИК) е уведомила с писмо всички общини да осигурят дежурства на 24-ти и 25-и май до 17.00 часа, за да се приемат документи от хора с увреждания, които искат да гласуват с подвижна избирателна комисия на изборите на 9 юни. На 25 май изтича срокът за подаване на документи, включително и по електронен път, като в..

публикувано на 23.05.24 в 10:57

Опозицията в Гърция иска признаване на палестинската държава

В Гърция партии от опозицията настояват страната да признае палестинска държава. Вчера Норвегия, Испания и Ирландия обявиха, че ще предприемат тази стъпка на 28 май.  Норвегия, Испания и Ирландия ще признаят държавата Палестина Педро Санчес обявява на коя дата страната му ще признае държавата Палестина Гръцката опозиция настоява..

публикувано на 23.05.24 в 10:51

3D празник на буквите тази вечер

3D мапинг – част от проекта "Скритите букви" на Фондация "Прочети София", ще бъде прожектиран на фасадата на Националната библиотека "Св. Св. Кирил и Методий" тази вечер от 21.30 часа до полунощ. "Решихме, че всичко ще бъде около буквите – изцяло графични решения, изцяло рисувани текстури на сградата, има много малко 2D анимация, почти..

публикувано на 23.05.24 в 10:49

Опасно време в Англия, загинал при кално свлачище

Продължаващите проливни дъждове във Великобритания представляват опасност за живота и водят до сериозни нарушения на пътуванията, след като кално свлачище причини смъртен случай вчера, предупредиха от Метеорологичната служба. Пороите ще продължат в части от Обединеното кралство и днес, като жълт и оранжев предупредителен код за дъжд остават в..

публикувано на 23.05.24 в 10:46

Деветима загинаха след срутване на сцена на предизборно събитие в Мексико

Девет души загинаха, а над 50 са ранени при срутване на сцена на предизборно събитие в Мексико. Проявата беше организирана от щаба на кандидат за президент, който е трети в сондажите преди изборите на 2 юни. Инцидентът е станал в северозападния щат Нуево Леон на проява, организирана от партия "Гражданско движение". Кандидатът за..

публикувано на 23.05.24 в 10:44