Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Меси: Странно! Защо не ни предупредиха?

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Капитанът на Аржентина Лионел Меси бе много гневен от принудителното прекратяване на мача с Бразилия от световните квалификации за Мондиал 2022 миналата вечер. Здравните власти в Сао Пауло нахлуха на терена няколко минути след началото на двубоя на "Арена Коринтианс", за да изведат трима играчи на Аржентина, които не са се подложили на задължителната карантина след пристигането си от Великобритания. Това доведе до сериозен хаос на терена, като в крайна сметка мачът не се изигра и предстои ФИФА да вземе решение по казуса.

"Това е пълна катастрофа. Тук сме от три дни. Защо изчакаха мачът да започне? Защо не ни предупредиха преди това в хотела? Можеха да ни обяснят ситуацията и всичко да се разреши. Сега целия свят ни гледа", заяви Меси на длъжностните лица на терена.

"Тази ситуация много ме натъжава", сподели треньорът на Аржентина Лионел Скалони. "Не искам да търся виновници. Ако нещо се е случило или не се е случило, това не бе моментът за подобна намеса. Това трябваше да е един празник за всички, да се насладят на най-добрите футболисти в света. В нито един момент не бяхме уведомени, че те (б.ред. играчите от Висшата лига) не могат да играят в мача. Ние искахме да играе футбол, както и бразилците", допълни Скалони.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Шаби Алонсо

И след изравнения европейски рекорд: Алонсо вижда неща за подобрение в Байер

Старши треньорът на Байер (Леверкузен) Шаби Алонсо все още вярва, че отборът му има потенциал да се подобри, след като в неделя продължи серията си без загуба до 48 мача във всички турнири, за да изравни рекорда в европейския футбол като цяло. Шампионът на Германия разгроми Айнтрахт (Франкфурт) с 5:1 в Бундеслигата в неделя, за да изравни рекорда на..

публикувано на 06.05.24 в 14:07

Кливланд продължава напред в НБА

Донован Мичъл отбеляза 39 точки, а Кливланд Кавалиърс победи със 106:94 Орландо Медик в седмия мач от серията и продължава на полуфиналните плейофи на Източната конференция на Националната баскетболна асоциация (НБА). Мичъл, който вкара 17 точки в третата четвърт, записа 15 от 17 опита при наказателните удари и добави 9 борби. Карис ЛеВърт добави 15..

публикувано на 06.05.24 в 10:54

Почина архитектът на първата световна титла на Аржентина

Футболният треньор Сесар Луис Меноти е починал на 85-годишна възраст, съобщи Аржентинската футболна асоциация (АФА) в неделя. Той остава в историята като наставник на националния отбор на Аржентина при спечелването на първата световна титла на отбора през 1978 г. Меноти, който е играл за Росарио Сентрал, Бока Хуниорс и Сантос, започва треньорската си..

публикувано на 06.05.24 в 09:23

Ювентус удържа Рома

Рома и Ювентус завършиха 1:1 в дербито от 35-тия кръг на Серия А.  Ромелу Лукаку откри за домакините в 15-ата минута, а Бремер изравни в 31-вата.  Мачът изобилстваше от положения и пред двете врати, а отборите удариха и по една греда, като все пак по-чистите положения бяха за Ювентус, но гостите бяха отказани от отличните изяви на младия вратар на Рома..

публикувано на 06.05.24 в 05:55

Първа победа на Ландо Норис във Формула 1

Ландо Норис с Макларън спечели първата си победа във Формула 1 в Маями с късмет. Той стартира пети и при боксовете излезе начело преди да смени гуми, когато Кевин Магнусен и Логан Сарджънт се удариха, което извади колата на сигурността начело на колоната. Норис получи възможност за много по-бърз бокс спрямо съперниците си, като до началото на..

публикувано на 06.05.24 в 05:48

Андрей Рубльов спечели мастърс турнира в Мадрид

Андрей Рубльов спечели титлата от турнира по тенис от сериите "Мастърс" на клей в Мадрид с награден фонд от 7,7 милиона евро. На финала поставеният под номер 7 в схемата руснак победи драматично след обрат с 4:6, 7:5, 7:5 Феликс Оже-Алиасим за два часа и 47 минути.  В първата част канадецът поведе с 4:1 и два пробива, взимайки аванс в мача. След това..

публикувано на 06.05.24 в 05:40

Автогол лиши Милан от успех

Милан завърши наравно 3:3 у дома с Дженоа в мача от 35-ия кръг на италианската Серия А.   Дженоа провеждаше на два пъти с голове на Матео Ретеги и Калеб Екубан, но Милан обърна чрез Алесандро Флоренци, Матео Габия и Оливие Жиру.  Три минути преди края Малик Тиау си отбеляза автогол и Дженоа си тръгна с точка от Милано.  Двубоят се игра в нетипична..

публикувано на 05.05.24 в 21:14