Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Джо Байдън обяви мащабни мерки за ваксиниране срещу коронавирус

Снимка: БГНЕС

Президентът на Съединените щати Джо Байдън обяви мащабни мерки за увеличаване на ваксинациите срещу коронавирус и подчерта, че имунизациите защитават хората от тежко протичане на болестта и влизане в болница. По данни на Белия дом около 25 на сто от пълнолетното население в страната все още не е ваксинирано. Байдън ги призова да не отлагат повече имунизирането си.

"Какво още чакате? Какво още имате нужда да видите? Направихме ваксинациите безплатни, безопасни и удобни. Ваксините са одобрени от Агенцията за контрол на храните и лекарствата на Съединените щати. Над 200 милиона американци вече си сложиха поне една доза. Бяхме търпеливи, но търпението ни се изчерпва. Отказът ви имаше последствия за всички нас. Моля ви, постъпете правилно", каза настоятелно американският президент.

Съгласно новите федерални изисквания всички работодатели с над 100 служители трябва да гарантират, че работниците им са ваксинирани или тествани всяка седмица. Мярката ще засегне около 80 милиона души в частния сектор. Други близо 17 милиона служители в здравни заведения, които получават федерално финансиране, ще бъдат изправени пред същите изисквания.

Досега Ковид-19 е отнел живота на 650 хиляди американци и болниците в момента отново са препълнени с пациенти заради увеличаването на броя на заразяванията с варианта Делта, припомня Би Би Си.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Президентът на САЩ Джо Байдън обяви нови санкции над Русия, 15 април 2021 г.

Байдън нареди разсекретяване на документи от разследването на атентата от 11 септември

Президентът на Съединените щати Джо Байдън нареди разсекретяването на документи от правителственото разследване на атаките от 11 септември, предаде Франс прес.  Обнародването трябва да стане през следващите шест месеца.  Според президента Министерството..

публикувано на 04.09.21 в 07:28

Байдън ще посети местата, поразени при атаките от 11 септември 2001 г.

Президентът на САЩ Джо Байдън ще посети следващата седмица местата, поразени при терористичните атаки от 11 септември 2001 година, за да почете паметта на загиналите близо 3000 души. Поводът е 20-годишнината от най-смъртоносните терористични нападения..

публикувано на 05.09.21 в 09:41
Джо Байдън

Байдън: Рекордните нива на фондовите борси не са непременно най-доброто за икономиката

Президентът на САЩ Джо Байдън заяви в петък, че фактът, че фондовите борси на Уолстрийт са достигнали 40 нови рекордни нива по време на неговото управление, не означава непременно, че това е "най-доброто за икономиката". Байдън се пошегува със..

публикувано на 03.09.21 в 20:35

Байдън е загубил 6% от рейтинга си за месец

Рейтингът на одобрение на американския президент Джо Байдън сред американците през последния месец е спаднал с шест процентни пункта наведнъж - до 43%, според проучване на Института Марист. Това съобщи РИА „Новости“. Данните от проучването..

публикувано на 03.09.21 в 08:59
ВИЖТЕ ОЩЕ
Камала Харис

Много видни демократи дадоха подкрепата си за Камала Харис в президентската надпревара

Почти денонощие, след като президентът на САЩ Джо Байдън обяви в писмено обръщение, че се оттегля от надпреварата за нов мандат в Белия дом, погледите са насочени към неговия вицепрезидент Камала Харис, която той посочи като свой потенциален..

публикувано на 22.07.24 в 18:05

Нови израелски заповеди за евакуация на населени места заради подновени палестински нападения

Израел издаде нови заповеди за евакуация на някои населени места заради подновените палестински нападения, включително с ракети. На този фон премиерът Бенямин Нетаняху замина за Съединените щати за разговори с президента Джо Байдън, посветени на..

публикувано на 22.07.24 в 17:59

Продължава гасенето на пожара в планина Славянка, Жандармерията ще помага

Екипи на Жандармерията се включват в охраната на граничната зона в планината Славянка, обхваната от пожар на територията на  съседна Гърция.  Има риск пожарът в граничната планина Славянка да премине от Гърция и на наша територия Българските..

публикувано на 22.07.24 в 17:59

Проф. Ива Христова: Броят на заболелите от Covid-19 у нас расте - двойно за седмица

В Гърция се отчитат големи стойности на заболели от Covid-19, но и у нас имаме повишаване двойно и даже над 2 пъти за изтеклата седмица в сравнение с предишната, в която имахме 50% от предходната. Това предупреди директорът на НЦЗПБ проф. Ива..

публикувано на 22.07.24 в 17:57

ПСС: Починали са мъжът и детето, които бяха ударени от мълния в Стара планина

Мъжът и детето, които бяха ударени от мълния под връх Жълтец в Стара планина, са починали. Второто дете, което е подало сигнала, е спасено.  Това съобщиха за БНР от Планинската спасителна служба: "Детето, което е подало сигнала, вече е..

публикувано на 22.07.24 в 17:44

Соломон Паси обяви Николай Ненчев за следващ посланик на България в Украйна

Бившият министър на отбраната Николай Ненчев беше обявен като следващия посланик на България в Украйна. Това направи председателят на Атлантическия клуб в България Соломон Паси, който в рамките на конференцията "75 години НАТО" обяви: "Също..

публикувано на 22.07.24 в 17:34
 Пожар в село Воден

Към момента пожарът в крайграничната община Болярово е овладян и локализиран

Към момента пожарът в крайграничната община Болярово е овладян и локализиран. На място остават десетки дежурни екипи, които ще следят за обстановката.  Вече са монтирани и първите фургони за хората, останали без домове. За трайното решение на..

публикувано на 22.07.24 в 17:20