Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пирин подаде жалба срещу съдийството на мача с Локомотив (София)

Снимка: БГНЕС

Отборът на Пирин (Благоевград) подаде жалба срещу съдийството на Георги Давидов, който ръководи срещата от 7-ия кръг на Първа лига срещу Локомотив София. Жалба е подадена и срещу отговорника за системата ВАР във въпросния мач - Иво Андреев. Това потвърдиха днес от благоевградския клуб след вчерашното поражение от Локомотив София с 1:2.

"Железничарите" стигнаха до успеха след обрат, дошъл след гол от дузпа на Пламен Крачунов, чийто удар първоначално бе отразен от вратаря на Пирин, но ВАР нареди дузпата да бъде изпълнена втори път, защото стражът на "орлетата" е напуснал голлинията преди удара.

"Смятаме съдийството на Давидов и решенията на Андреев за абсолютно тенденциозни и целящи да повлияят на крайния резултат от въпросния мач. Искахме да вярваме, че назначението на Давидов да ръководи мач между двата отбора след злополучния за него двубой през октомври миналата година, когато направи и невъзможното да "наклони везните" в полза на единия отбор (Локомотив Сф - Пирин 3:1 от 03.10.2020 и подадена жалба срещу съдийството) е случайно. Но уви, оказа се, че нищо случайно няма. Той отново бе тук, за да екзекутира. Направи го с усмивка и огромно задоволство, както може да забележите на снимката по-горе. Отсъждайки дузпа фантом", заявяват от Пирин.

"Усмивка на задоволство най-вероятно е имало и по лицето на отговорника за VAR Иво Андреев, който реши, че нашият вратар Петър Петров не е застъпил голлинията при изпълнението на дузпата. За поредната екзекуция (този път с усмивка) ФК Пирин ще сезира УЕФА. Надяваме се, че най-сетне справедливост ще има и все още вярваме във Феърплея. Дано скоро отново да не станем свидетели на поредния епизод от криминалния сериал. "Да убиеш с усмивка" вече го гледахме", допълват от новака в елита.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Христина Пенева

БФ Скокове на батут изгражда нов национален център в Ямбол

Българската федерация по скокове на батут започна изграждането на нов национален център в Ямбол. "Преди над 10 години министър Весела Лечева ни предостави средства за да започнем строежа на зала в Ямбол. Тогава направихме и първа копка, но тогавашният кмет Георги Славов не ни подписа работния проект. Сега, благодарение на кмета Валентин..

публикувано на 09.07.24 в 13:28

Стилияна Николова, Боряна Калейн и ансамбъл (жени) ще участват на Световната чалъндж купа в Румъния

Стилияна Николова, Боряна Калейн и ансамбълът за жени ще участват на Световната чалъндж купа по художествена гимнастика, която ще се проведе в Клуж-Напока (Румъния) от 12 до 14 юли. Дни преди старта на олимпиадата в Париж, 42 индивидуални състезателки и 11 ансамбъла ще спорят за отличията в надпреварата. От тях 14 грации и 9 отбора ще бъдат и на Игрите..

публикувано на 09.07.24 в 13:09
Нико Уилямс тормози защитата на Германия.

Холивудската история на Нико Уилямс и неговото семейство

Испания е отборът, който прави най-голямо впечатление на европейското първенство по футбол. Невероятна симбиоза между опит и талант. Между скорост и техника, фини отигравания и тънкости, присъщи само за най-добрите. Естествено, няколко са имената, които се набиват на очи от началото на турнира. И не е случайно, че поне до момента лидерът в средата на..

обновено на 09.07.24 в 12:16
Салиба (вляво) се справи и с Роналдо.

Уилям Салиба - непробиваем, умен, търпелив

Невъзможно да бъде преодолян. Изключително умен. Търпелив. Така бивши треньори описват новата звезда в центъра на защитата на Франция Уилям Салиба. Защитникът на Арсенал вече си бе спечелил доверието на феновете на клуба и страхопочитанието у притивниковите футболисти и привърженици. Селекционерът на Франция Дидие Дешан всякаш преоткри Салиба на Евро..

обновено на 09.07.24 в 11:50
Детелин Баялцалиев.

Гласът на специалиста: Имаше дузпа за Германия в мача с Испания

Английският рефер Антъни Тейлър трябваше да отсъди дузпа за Германия в четвъртфиналния мач с Испания. Това заяви в интервю за БНР Детелин Баялцалиев - бивш рефер и сега инструктор и лектор на футболни арбитри.  Знам за новата инструкция в тази връзка, която УЕФА е дала преди първенството, досега такава нямаше,  но тя не трябва да бъде..

публикувано на 09.07.24 в 11:17

Националките на Антонина Зетова са на полуфинал на Евроволей

Националният отбор на България за девойки под 18 години продължава страхотното си представяне на Европейското първенство, което се провежда в Румъния и Гърция. Воденият от Антонина Зетова тим се наложи над Гърция с 3:1 (25:18, 25:19, 24:26, 25:10) в среща от група II на надпреварата, изигран в Ираклион (Крит).  "Лъвиците"  са безапелационен лидер със..

публикувано на 09.07.24 в 06:19

Джокович е на четвъртфинал след протоколна победа

Седемкратният шампион Новак Джокович се класира за четвъртфиналите на Откритото първенство на Великобритания по тенис.  Поставеният под номер 2 в схемата сърбин победи Холгер Руне (Дания) с 6:3, 6:4, 6:2 за около два часа на корта. Джокович контролираше мача изцяло. Той направи един пробив в началото по пътя си към успеха в първия сет, а във втората..

публикувано на 09.07.24 в 06:06