Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 30 процента от учителите са били ваксинирани в края на август

Николай Денков
Снимка: БГНЕС

Към 27 август малко над 30 процента от учителите са били ваксинирани, а 20 процента са преболедували коронавируса, заяви пред Би Ти Ви образователният министър Николай Денков по повод започващата учебна година.

"Не се справихме, защото има недоверие в обществото. Това е очевидно за всеки според мен. Направихме кампания, аз самият многократно. Всеки удобен случай използвам да кажа, ваксинирайте се, това спасява животи. За съжаление има хора, които говорят други неща".

Денков допълни, че ваксинираните са 2 процента от учениците над 12 години и призова родителите да насърчават имунизация при тийнейджърите.

Утре учебната година ще започне присъствено навсякъде в страната, като в областите с висока заболеваемост приоритетно за преминаване към дистанционно обучение ще е становището на здравното министерство, каза още просветният министър.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Жителите на Хаджидимитрово с тричасова блокада на път, плашат с гражданско неподчинение

Жителите на свищовското село Хаджидимитрoво блокираха за три часа пътя между Полски Тръмбеш и Свищов. Протестът е заради безводието. Има нов довеждащ водопровод до единия от каптажите на селото, но проблемът е рязкото намаляване на нивото на водоизточниците и той няма как да се реши, поясниха от водоснабдителното дружество, а протестиращите..

публикувано на 03.08.24 в 13:12
Снимки: МВР

Пожарът в Малешевската планина е овладян, евакуираните се връщат в домовете си

Овладян е пожарът в Малешевската планина. Хората от двете села Цапарево и Кърпелево, които бяха евакуирани преди три дни вече се връщат по домовете си. Сериозна обаче остава ситуацията с огъня в планината Славянка на границата с Гърция. Най-сложна е обстановката в планината Славянка. Огънят се разраства, продължават да се правят и..

публикувано на 03.08.24 в 12:30

Локализиран е пожарът в община Невестино

Локализиран е пожарът, който пламна вчера в община Невестино. Огънят е обхванал над 500 декара треви и горски масив, съобщи пред БНР говорителят на Областната дирекция на МВР - Кюстендил Катя Табачка. "И през нощта продължи гасенето. На терен работят екипи на районните служби Пожарна безопасност и защита на населението от областта, екипи на..

публикувано на 03.08.24 в 11:44

Трифонов отрече да е участник в сценарий за свалянето на Рая Назарян

С публикация в социалните мрежи, лидерът на ИТН Слави Трифонов заяви, че единственото, което прави неговата партия в момента е да се опитва да убеди останалите политически партии за необходимостта от реализация на третия мандат с широка парламентарна подкрепа, защото само това може да реши проблемите на страната за излизане от политическата криза...

публикувано на 03.08.24 в 11:00
Проф. Вили Лилков

Вили Лилков предлага да бъде изграден паметник на инж. Иван Иванов в София

Да бъде издигнат паметник на инженер Иван Иванов в София, предлага общинският съветник от "Синя София" Вили Лилков. Решение за това има още преди 13 години, което до този момент не е изпълнено. Инж. Иванов е кмет на столицата в периода май 1934- 9 септември 1944 година. "Решението е преди повече от 10 години. Паметникът да се разположи..

публикувано на 03.08.24 в 10:50

Ръст на българите, предпочели почивка в Пиерия през юли

Повече българи в сравнение с миналата година са предпочели през юли почивка в гръцката област Пиерия, съобщават хотелиерите. Румънците пък пътуват със самолет до островите, за да избягват чакане по границите. Рязко намаление на румънските туристи с 40% отчитат хотелиерите в област Пиерия. Там се намират популярните за туристите от балканските..

публикувано на 03.08.24 в 10:50

Пореден празник на минералната вода в троянското село Шипково

В троянското село Шипково за поредна година организират празник на минералната вода. Един от най-старите ни балнеолечебни курорти започва функционирането си от далечната 1912 г., а с лечебните свойства на минералната вода привлича посетителите си. За това местните хора си организират и празник на минералната вода, който ще започне тази вечер..

публикувано на 03.08.24 в 10:30