Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов: ГЕРБ има кандидат за президент, чака ни Румен-Радева зима

| обновено на 18.09.21 в 16:16
Снимка: Даниела Стойнова

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов не пожела да съобщи кандидатурата на партията за президентските избори и посочи, че става дума за известен на всички човек.

Бившият премиер коментира и резултатите от социологическо проучване, според което ГЕРБ е отново на първо място.

„Няколко имена се спрегнаха, без дори да сме говорили с тях. Балтов го изчегъртаха мигновено. На Даниел Вълчев изкараха жена му какво говорила примерно за мен навсякъде. Това е най-важното сега - да намерят партиите смирение, да предотвратим катастрофата или публично известна като „Жан Виденова зима“, сега ще е „Румен Радевата“, каза той. И продължи:

„В момента, в който държавата влезе в тази криза, Румен Радев ще излезе и ще каже: „Ами партиите не справиха“, а той сътвори всичките тези партии и всичко това“.

Борисов каза още, че ако на изборите ГЕРБ бъдат първа политическа сила, ще разговарят с останалите партии.

„Какъв механизъм и какви формули могат да се намерят два месеца в условията на тежка криза, Covid криза, първи по смъртност, с рекорден спад на инвестициите, избор след избор, огромни плащания в социалната сфера необезпечени. Нека да гледаме зад всеки колко хора стоят и на базата на това да се опитаме да не стане Жан Виденова криза“, каза той.

Борисов и бившият финансов министър Кирил Ананиев посетиха солницата край Провадия, където е най-старото праисторическо селище в Европа. Там бяха посрещнати от проф. Васил Николов, ръководител на разкопките.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

И в Силистра фишовете за превишена скорост ще идват с писма от семейства, загубили близки при ПТП

И в Силистра електронните фишове за превишена скорост ще бъдат изпращани до нарушителите на Закона за движение по пътищата с писма, написани от семейства, загубили деца и близки при пътнотранспортни произшествия. Така дирекцията на полицията в крайдунавския град се присъединява към Националната кампания "Написах ти писмо", чиято идея е да се..

публикувано на 26.04.24 в 16:19

По нови тръби ще идва водата за свищовското село Александрово

В свищовското село Александрово започна изграждането на нов водопровод за населеното място. Честите аварии по досегашния са довели до 96 процента загуба на питейната вода за селото Реконструираният участък е 693 метра.  С полиетиленови тръби, устойчиви на налягане от 10 атмосфери, ще бъдат подменени старите азбесто-циментови от 60-те години на XX..

публикувано на 26.04.24 в 16:17

Свалена е металната ограда, която ограничаваше една от екопътеките към Витоша

Свалена е металната ограда, която ограничаваше една от екопътеките към Витоша, заради която жители на Княжево протестираха по-рано днес. Металните ограждения с надпис „Частен имот“ са били поставени предни дни, с цел да възпрепятстват хората да ползват екопътеката. Асен Вълчев живее в "Княжево" и използва популярната туристическа пътека..

публикувано на 26.04.24 в 16:12

"Паис": Испания ще достави ракети прехващачи "Пейтриът" на Украйна

Испания ще достави малък брой ракети прехващачи "Пейтриът" на Украйна, но няма да даде на Киев цели установки за изстрелване, пише испанският вестник "Паис".  Изданието определя това като реакция на упражнения натиск от страна на ЕС и НАТО да се увеличи военната помощ за Киев, отбелязва Ройтерс.  "Паис" се позовава на неназовани..

публикувано на 26.04.24 в 16:08

Одобриха на първо четене ратификация на договора за изтребителите Ф-16

Мнозинството в Народното събрание от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ, ДПС и ИТН одобри на първо четене ратификация на ново изменение на договора за американските изтребители Ф-16, Block 70 и свързаната с тях поддръжка.  В доклада на военната комисия се уточнява, че промените няма да увеличат стойността на сделката.  Изменението е изготвено спрямо изискванията..

публикувано на 26.04.24 в 16:00

Блинкън изрази пред Си Дзинпин загриженост от подкрепата на Китай за Русия

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън и китайският президент Си Дзинпин се срещнаха в Пекин в рамките на усилията за укрепване на отношенията между двете страни. Си заяви пред Блинкън, че Китай и САЩ трябва да бъдат "партньори, а не съперници" и да избягват да се впускат в "порочна конкуренция".  По-рано китайският външен министър Ван И..

публикувано на 26.04.24 в 15:55
Лондон Великобритания полиция

Двама британци са обвинени в подпомагане на руското разузнаване

Двама британци бяха обвинени в подпомагане на руското разузнаване след предполагаем палеж на бизнес, свързан с Украйна, съобщи Би Би Си. 20-годишният Дилън Ърл от Елместорп в графство Лестършър и 22-годишният Джейк Рийвс от лондонския квартал Кройдън бяха разследвани след пожар в склад в източен Лондон през март. Те са първите хора,..

публикувано на 26.04.24 в 15:51